Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Share

    captain_sky
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 29/05/2009

    Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by captain_sky on Thu Feb 11, 2010 2:54 pm

    ASSALAMUALAIKUM

    memandangkan kita dah masuk ke arah teknology yang serba canggih, kita tidak pernah terfikir teknology sebenarnye
    memudahkan kita dalam kehidupan seharian.pernah x korang terfikir ape teknology yang akan datang yang tak pernah terlintas di fikiran korang, tapi bila teknollogy tu dah ada , terus rasa korang rasa kagum dengan teknology tu.Contohnye, LCD TV secara asasnye adalah sebuah tv, mungkin org dulu2 tak pernah terfikir nak tahu pasal LCD tv tu.Munkin tahun akan datang ade kereta terbang2, dah x pakai jalan raya dah... Jadi apa teknology yang korang nak untuk masa depan yg boleh membantu manusia?? tak mustahil pintu suka hati alat doraemon akan muncul juga Very Happy

    wizard
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 32
    Location : around peNang
    Job/hobbies : spy~psyco
    Registration date : 08/02/2010

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by wizard on Thu Feb 11, 2010 3:02 pm

    hurmm... Twisted Evil
    aku lebih suka kalau ada alat yang
    boleh membaca fikiran orang..
    hehe

    captain_sky
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 29/05/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by captain_sky on Thu Feb 11, 2010 3:09 pm

    wizard wrote:hurmm... Twisted Evil
    aku lebih suka kalau ada alat yang
    boleh membaca fikiran orang..
    hehe

    huhu
    kalau ade alat tu comform kantoi siapa yg pk bukan2

    wizard
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 32
    Location : around peNang
    Job/hobbies : spy~psyco
    Registration date : 08/02/2010

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by wizard on Thu Feb 11, 2010 3:12 pm

    haha so,masyarakat kiter xder
    la jadi teruk sangat kan3???

    captain_sky
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 29/05/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by captain_sky on Thu Feb 11, 2010 3:19 pm

    tul tu
    tak mustahil
    sapa2 inventor teknology ni memang kaya kot..
    tgk mcm bill gates, sampai sekarang microsoft tetap ada orang guna

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by raidizh AR on Thu Feb 11, 2010 3:39 pm

    ak nak teknology yang bule kawal perbuatan org... ak bayangkan die berupa 1 cip yang kne masukkan dalam badan..

    kalo org tu terpikir ak buat jahat je, die kne renjatan letrik... dalam sistem tu kite set la ape senarai mnde2 jahat tu

    pastu kerajaan kne wajibkan semua org disuntik cip tu... kehkeh... sila cipta


    --------------------------------------------

    captain_sky
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 29/05/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by captain_sky on Thu Feb 11, 2010 3:47 pm

    raidizh AR wrote:ak nak teknology yang bule kawal perbuatan org... ak bayangkan die berupa 1 cip yang kne masukkan dalam badan..

    kalo org tu terpikir ak buat jahat je, die kne renjatan letrik... dalam sistem tu kite set la ape senarai mnde2 jahat tu

    pastu kerajaan kne wajibkan semua org disuntik cip tu... kehkeh... sila cipta


    aku tgh memikirkan konsep teknology untuk masa depan.
    ni dah mcm zaman terminator lak..huhu

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by mjmax15 on Thu Feb 11, 2010 4:39 pm

    watler tech mcm citer surrogate @ avatar.
    sure masing2 empunya badan gemuk gedempol...sbb malas bergerak..hahaha

    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 39
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by braderitam77 on Thu Feb 11, 2010 5:01 pm

    mcm poket doremon leh bikin tak....senang aku nanti ekekekek....

    captain_sky
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 29/05/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by captain_sky on Thu Feb 11, 2010 5:26 pm

    braderitam77 wrote:mcm poket doremon leh bikin tak....senang aku nanti ekekekek....

    fikiran kita belum ke tahap sampai tu lagi.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by TOYSЯUS on Thu Feb 11, 2010 8:30 pm

    Aku ade satu teknologi yang teringin sangat nak cipta utk kegunaan masa depan.
    Memang sangat berguna.
    Tapi tak boleh citer, nanti orang curi idea ni dan diorang start bikin, rugi aku. Hahaha.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by raidizh AR on Thu Feb 11, 2010 8:39 pm

    captain_sky wrote:
    raidizh AR wrote:ak nak teknology yang bule kawal perbuatan org... ak bayangkan die berupa 1 cip yang kne masukkan dalam badan..

    kalo org tu terpikir ak buat jahat je, die kne renjatan letrik... dalam sistem tu kite set la ape senarai mnde2 jahat tu

    pastu kerajaan kne wajibkan semua org disuntik cip tu... kehkeh... sila cipta


    aku tgh memikirkan konsep teknology untuk masa depan.
    ni dah mcm zaman terminator lak..huhu

    ala.. kecewe ak.. kalo cmtu ko buat rumah/bangunan yang setiap kali kita nak ke ruang lain, hanya perlu kuar pintu je... xpayah lintas ruang lain

    xkesah samada ruang tu dari atas ke bawah, kiri ke kanan, depan ke belakang hatta bangunan tu adalah bangunan pejabat seploh tingkat sekalipon... bule paham ke?


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by Miss U.A on Thu Feb 11, 2010 8:51 pm

    aku dr dlu lg problem ngn mslh parking kete...ari2 cari parking mmg tensyen...
    kalo bole aku nk keta tuh bole dilipat2 masuk dlm poket lepas drive...
    takde mslh kecurian maupun mslh mencari parking...mslh kene saman pun sbb double parking pun takde..
    duet bayar parking pun bole jimat...(pasni menganggur la org2 yg jaga parking tuh)
    hahhahaa..
    body n enjin keta nk dicipta dr ape lps nih, kne tny engineer2 keta...
    sbb nih bukan bidang aku..

    cmne ok tak?

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by TOYSЯUS on Thu Feb 11, 2010 9:11 pm

    ^ Boleh tu..
    Senang jer.. Ko pegi kejer naik pelampung, lalu ikot sungai ke, longkang besar ke..
    Pastu dah sampai opis ko kempiskan pelampung tu, simpan dalam briefcase. Heh~.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    wizard
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 32
    Location : around peNang
    Job/hobbies : spy~psyco
    Registration date : 08/02/2010

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by wizard on Thu Feb 11, 2010 9:30 pm

    ^ ahaks...lau cam tu baek g keje jalan kaki jer..
    Razz
    ermm kalau semua teknologi doramon ada kan
    besh,senang wooo

    rm4.30
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Location : tepi jalan besar
    Job/hobbies : software
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by rm4.30 on Thu Feb 11, 2010 10:05 pm

    aku cuma nak teknologi zaman dulu je...

    boleh terbang macam pahlawan2 cina/melayu...
    tak kisah lah pakai cip kat otak ke, dalam badan le...
    yang penting taknak menggunakan enjin ataupon motor...
    mesra alam...
    jadi tak payahlah naik keta ke moto ke...
    Takde lah pencemaran alam sekitar...

    wizard
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 32
    Location : around peNang
    Job/hobbies : spy~psyco
    Registration date : 08/02/2010

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by wizard on Thu Feb 11, 2010 10:18 pm

    ^ Terbang tak lama..
    lau Superman lama kit..
    baek ada pintu suka hati Wink

    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by Gunso on Thu Feb 11, 2010 10:18 pm

    takyah jauh2...

    aku nakkan 1 teknologi yg hasilkan tenaga secara infinity...

    mcm yg letak kat dada ironman tuh...

    captain_sky
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 29/05/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by captain_sky on Thu Feb 11, 2010 11:47 pm

    mak oii
    ni teknology masa depan ke atau cerita doraemon
    huhu

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by TOYSЯUS on Fri Feb 12, 2010 2:36 am

    ^ Aku sokong mak oii.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Apa teknology yang korang nak untuk masa hadapan?

    Post by Sponsored content Today at 9:56 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:56 am