Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Share
    avatar
    SouthSider
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 195
    Age : 31
    Location : dari Selatan nak ke Utara
    Registration date : 17/02/2009

    [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Post by SouthSider on Tue Mar 10, 2009 7:22 am

    Salam kawan2
    aku perlukan bantuan korang
    baru2 ni aku baru jer sedut software corel draw 12
    pastu lepas dah siap download ni aku x tau macam mana nak install kat pc aku
    sebab tak ada panduan untuk install program ni
    aku sendiri pon tak tau format program tu
    harap2 kawan2 boleh bantu




    kat pc aku jadi format ni plak


    minta tolong sangat kat kawan2 supaya dapat tolong
    sebab nak gunakan software ni


    *kalau tersilap buka topik ni harap mode dapat pindahkan tempat yang sesuai
    avatar
    cisqo87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 174
    Location : Tasik Permaisuri
    Registration date : 14/02/2009

    Re: [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Post by cisqo87 on Tue Mar 10, 2009 8:07 am

    .bin adalah format image..bro cuba guna software ni
    Munge Explorer Tool dan MagicISO..
    harap dpt membantu... Idea
    avatar
    SouthSider
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 195
    Age : 31
    Location : dari Selatan nak ke Utara
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Post by SouthSider on Tue Mar 10, 2009 7:56 pm

    cisqo87 aku dah download software magic iso tu
    tapi aku x reti nak guna kan
    macam mana yerk ?



    aku x pernah pakai software nie
    aku tgk tuturial dier pon aku x paham
    harap dapat membantu
    avatar
    cisqo87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 174
    Location : Tasik Permaisuri
    Registration date : 14/02/2009

    Re: [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Post by cisqo87 on Tue Mar 10, 2009 11:14 pm

    bro rujuk sini...mungkin ko faham...
    tutorial 1
    tutorial 2
    avatar
    SouthSider
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 195
    Age : 31
    Location : dari Selatan nak ke Utara
    Registration date : 17/02/2009

    Re: [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Post by SouthSider on Thu Mar 12, 2009 8:56 pm

    salam cisqo87 maaf lah lambat balas
    aku terpaksa format pc aku haha
    ntah macam mana lah aku buat
    sampai terpaksa format pc

    ok skang ni dah boleh guna
    aku pakai virtual clone
    trimas lah bagi tutorial tu
    terima kasih juga kat kawan2 putera yg lain

    Sponsored content

    Re: [Bantuan]Corel Draw 12 (dah siap download tapi x tau mcm mana nak install)

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 1:05 pm