Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Terformat drive D

    Share

    Suhaidee66
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 16/03/2009

    Terformat drive D

    Post by Suhaidee66 on Wed Feb 10, 2010 1:38 pm

    salam,

    aku dah "ter" format drive d..boleh tak kalau nak restore balik..

    arifthegamer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by arifthegamer on Wed Feb 10, 2010 2:25 pm

    salam

    haa restore balik ak rasa takleh
    avatar
    kacung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 13
    Age : 44
    Location : JB
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by kacung on Wed Feb 10, 2010 3:48 pm

    kalu nak restore semula tu x leh kot...kalu nak cari semula fail yg hilang tu boleh..pakai ler third party s'ware
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by OngBok on Wed Feb 10, 2010 4:02 pm

    macamana caranya. boleh tunjukkan.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    Suhaidee66
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by Suhaidee66 on Wed Feb 10, 2010 7:20 pm

    kacung wrote:kalu nak restore semula tu x leh kot...kalu nak cari semula fail yg hilang tu boleh..pakai ler third party s'ware

    salam kacung,

    yelah..aku memang nakkan fail fail yg penting dalam tuh..

    apa software yang boleh dipakai ye ?

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 25
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by naqninetwo92 on Wed Feb 10, 2010 7:54 pm

    GetDataback...ada dua version NTFS dan FAT32
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by OngBok on Wed Feb 10, 2010 8:21 pm

    Suhaidee66 wrote:salam,

    aku dah "ter" format drive d..boleh tak kalau nak restore balik..

    macamana boleh terformat D:

    aku buat sengaja format pun tak boleh.
    windows tak kasi format.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    Suhaidee66
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by Suhaidee66 on Wed Feb 10, 2010 9:35 pm

    [quote="OngBok"]
    Suhaidee66 wrote:salam,

    aku dah "ter" format drive d..boleh tak kalau nak restore balik..

    macamana boleh terformat D:

    aku buat sengaja format pun tak boleh.
    windows tak kasi format.[/quotasalnye nak format




    asalnye nak formatkan pendrive..tah macam mana cursor tu terpoint kat d drive..
    pasal nak cepat lah tu..spek mata tah kemana tah.. Sad

    tak leh sengaja format ke OngBok..? selalu kalau nak clearkan pendrive aku
    guna command format..pagi tadi memang confirm aku ter format d drive..
    ke..macam mana ke..
    silent

    Suhaidee66
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by Suhaidee66 on Thu Feb 11, 2010 7:35 am

    GetDataback..best best..fail tu semua muncul balik.. Very Happy
    tapi bila nak copy, dia mintak license key lah plak..
    Embarassed
    tengah meraban mengoogle lah ni...
    avatar
    kecibung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Location : Petaling Jaya
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by kecibung on Thu Feb 11, 2010 12:59 pm

    Salam Suhaidee, boleh juga guna software TestDisk. Soft ni free, mmg digalakkan.

    TestDisk is a powerful free data recovery software! It was primarily designed to help recover lost partitions and/or make non-booting disks bootable again when these symptoms are caused by faulty software, certain types of viruses or human error (such as accidentally deleting a Partition Table). Partition table recovery using TestDisk is really easy.

    Suhaidee66
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Terformat drive D

    Post by Suhaidee66 on Fri Feb 12, 2010 12:42 am

    kecibung wrote:Salam Suhaidee, boleh juga guna software TestDisk. Soft ni free, mmg digalakkan.

    TestDisk is a powerful free data recovery software! It was primarily designed to help recover lost partitions and/or make non-booting disks bootable again when these symptoms are caused by faulty software, certain types of viruses or human error (such as accidentally deleting a Partition Table). Partition table recovery using TestDisk is really easy.


    salam kecibung,
    tengah dok mengodek TestDisk lah nih..tapi macam rumit sikit arahan dia..nanti aku bagi laporan penuh.. Shocked

    Sponsored content

    Re: Terformat drive D

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Nov 23, 2017 7:16 pm