Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Share

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Tue Feb 09, 2010 8:32 am

    LanoG wrote:Salah satu cara menarik user perempuan ialah dengan mewajibkan semua moderator yang hensem (macam loy....) menayangkan gambar hensem beliau di serata ruangan forum...
    tak gune korang nih!!! ini satu provokasi...! penindasan...! dan penghinaan...!!! sila puji aku lagi ahahahaha...... Razz


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Tue Feb 09, 2010 8:34 am

    ogGy wrote:
    LanoG wrote:Salah satu cara menarik user perempuan ialah dengan mewajibkan semua moderator yang hensem (macam loy....) menayangkan gambar hensem beliau di serata ruangan forum...

    Ya betul...aku setuju dengan cadangan lanog, kasi tayang lu punya muka..baru ramai yang nak join Razz tp ehem2 dia marah r... ekekekeke...

    Pe kata kita jalan2 kat forum luar dan tgk apa yang membuatkan diaorang ni semua tertarik , salah satu yang aku kenal pasti org pompuan ni gemar membeli barang2 kosmetik atau baju kat forum .Ada ke kat sini ahli forum berstatuskan mak budak ? Smile
    barang kosmetik?hmm nak aje aku jual alat make up kat sini.
    tapi bagi Maya dan ATS kalau nak make up tu Paham-pahaM aje la ye?hehehe...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by mjmax15 on Wed Feb 10, 2010 2:10 pm

    perbanyakkan jual beli berkaitan tupperware, kain, baju, alas meja, langsir secara online...
    sure ramai join Smile

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by khairul anwar on Wed Feb 10, 2010 2:23 pm

    mjmax15 wrote:perbanyakkan jual beli berkaitan tupperware, kain, baju, alas meja, langsir secara online...
    sure ramai join Smile

    sape nak jual? ko ke hehehe

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by mjmax15 on Wed Feb 10, 2010 3:16 pm

    haha..jual ubat boleh lar. Laughing
    sebab kadang-kadang aku jenguk forum berkaitan ni, mmg meriah macam pasar malam sgn tawar menawar jual beli..hehe

    x tauler pompuan warga putera nih suka jual pc harware & software hehe..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by TOYSЯUS on Wed Feb 10, 2010 9:19 pm

    Ok jugak tu, pelbagaikan lagi produk kat putera,
    nanti software, hardware, tupperware, underware, ikanware, sayurware semua boleh jual secara online kat sini.
    Wah, majmuk sungguh.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by ogGy on Wed Feb 10, 2010 10:01 pm

    Pe kata buat cadangan kat admin, buat 1 bahagian di namakan e -Bazaar. Dalam tu semua barangan boleh dijual tp bukan berkaitan dengan hardware komputer. Sebagai balasannya , kene wat donation kat forum untuk cover duit server .Macam mana ? Tak kisahlah apa yang ko TOYSЯUS cakapkan.. hehe....jangan no ware sudah... Laughing


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by teri-chan on Wed Feb 10, 2010 10:46 pm

    memandangkan topic ini dibuka berdasarkan ladies corner (yg 90% topic didalamnya aku close sbb takde sapa reply lg) jd aku terpanggil utk menajawab... cehhh wah!!

    pada aku ladies corner tu tak payah sebenarnya. hal pompuan ni besar, pasal hati, cinta, kasih sayang, kecantikan, dll. tu je dunianya.

    jd pada aku jati diri tu bek diubahsuai mesra wanita skit dr tempat luahan perasaan lelaki lara.


    owh, aku rasa mcm ada topic yg sama je kat putera yg lama? hehehe...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by MalaYneuMaya on Wed Feb 10, 2010 11:55 pm

    assalamualaikum...

    [offtopic]

    loy_azloy wrote:tapi bagi Maya dan ATS kalau nak make up tu Paham-pahaM aje la ye?hehehe...

    ko la mekap..ko tak sedar ke tak lama lagi muka ko nak kena tenyeh.. Laughing

    [/offtopic]

    sebab nama Putera ni diorang (user pompuan) jadi tak berminat nak amik tau agaknya..kan serius bunyinya tu..musti takde jual mekap punya kat site nih..


    --------------------------------------------

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Thu Feb 11, 2010 8:42 am

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    [offtopic]

    loy_azloy wrote:tapi bagi Maya dan ATS kalau nak make up tu Paham-pahaM aje la ye?hehehe...

    ko la mekap..ko tak sedar ke tak lama lagi muka ko nak kena tenyeh.. Laughing

    [/offtopic]

    sebab nama Putera ni diorang (user pompuan) jadi tak berminat nak amik tau agaknya..kan serius bunyinya tu..musti takde jual mekap punya kat site nih..
    waalaikumusalam...


    aku make up muka aku sendiri,takde tukang solek pun.

    kalau ubah jadi puteri,aku rasakan automatik kaum adam dlm ni semuanya lembut2...huhuhu...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    nuriz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 12/12/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by nuriz on Thu Feb 11, 2010 1:35 pm

    saya bukan lelaki. saya masuk cni sbb nak tahu psl komputer dan kalau de masalah dgn pc, saya cari le tok guru dlm ni yg boleh membantu. sy nak ckp psl IT byk2, sy tak tahu. sy bkn org IT. hehehe

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Thu Feb 11, 2010 2:27 pm

    nuriz wrote: sy nak ckp psl IT byk2, sy tak tahu. sy bkn org IT. hehehe
    takpe aku pun bukan org IT,aku orang Johor huhuhu....


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Thu Feb 11, 2010 2:28 pm

    hah!!!! aku terfikir cara yang sesuai nak tarik wanita join forum ni!!!
    apekata kita buat ruangan

    Ruangan Mencari Jodoh!!!

    hahaha....bernas kan idea aku?????


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by Miss U.A on Thu Feb 11, 2010 2:34 pm

    cayala loy...aku sokong!!
    baik2 putera nih jd pusat rujukan IT, teros berubah jd agen mencari jodoh...

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Thu Feb 11, 2010 5:08 pm

    sape2 yang nak mencari jodoh aku boleh aturkan kena bayar la,pergh...boleh buat bisnes beb!!! atau sape2 lagi yang nak cari isteri no.2,atau nak kawin lagi...hahaha
    pakcik Kayo!!!


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by raidizh AR on Thu Feb 11, 2010 5:28 pm

    Apa salahku apa salah ibuku
    Hidupku dirundung pilu
    Tak ada yang mau dan menginginkan aku
    Tuk jadi pengobat pilu
    Tuk jadi penawar rindu
    Tuk jadi kekasih hatiku
    Timur ke barat selatan ke utara
    Tak juga aku berjumpa
    Dari musim duren hingga musim rambutan
    Tak kunjung aku dapatkan
    Tak jua aku temukan
    Oh tuhan inikah cobaan
    Ibu-ibu bapak-bapak
    Siapa yang punya anak
    Bilang aku, aku yang tengah malu
    Sama teman-temanku
    Karena cuma diriku yang tak laku-laku
    Pengumuman-Pengumuman
    Siapa yang mau bantu
    Tolong aku kasihani aku
    Tolong carikan diriku kekasih hati ku
    Siapa yang mau

    kehkeh...



    --------------------------------------------

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by ryna168 on Thu Feb 11, 2010 5:42 pm

    Samalah...rina pun bukan org it..tu yg nak menyampuk ttg it tu payah. Tapi kalau menyampuk n lari tajuk..salah la pulak.huhuhu.

    Apapun, rina tetap suka PDC sbb sinilah pusat rujukan ilmu it rina.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by TOYSЯUS on Thu Feb 11, 2010 8:53 pm

    Tak tau IT tak apa, even orang buta IT pun dijemput untuk mengajukan soalan2 yang diorang tak tahu atau tak pasti.

    Maybe:-
    Noob IT = Tukang Soal
    Pakar IT = Tukang Jawab

    Lama2 Tukang Soal akan jadi Tukang Jawab.

    Baru la kena dengan tema forum Soal Jawab.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by Sponsored content Today at 11:03 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:03 am