Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by ogGy on Sun Feb 07, 2010 10:21 pm

    Sebelum Putera.com mula beroperasi sepenuhnya tak lama lagi , aku terfkir apa cara yang bagus nak tarik ahli baru di kalangan wanita menyertai forum ni .Sebab kalau kita perhatikan, ahli forum wanita kurang sangat berbanding lelaki kat sini .

    Aku ada jugak jengah forum2 lain kat dalam malaysia ni , kebanyakkan mereka lebih gemar SPAM berbanding membalas apa yang dibincangkan .Mungkin dah sinonim kot dengan diri mereka untuk lebih "borak " dalam forum . Patutkah kita gubal semula peraturan sedia ada sebelum ni untuk menarik lebih ramai lagi wanita ? ( ni hanya sekadar pandangan kosong sahaja )

    Jadi apa langkah yang baik untuk tarik kaum hawa ni untuk mendaftar dan terus melekat di Putera.Com , sebab kat bahagian ladies corner pun topik yang wujud boleh dikira saja . Daripada 8 topik yang dibuka,hanya 2 saja yang boleh diguna pakai .

    Aku wujudkan topik ni pun bukannya aku ada naluri wanita, tapi nak membantu menaikkan nama dan memeriahkan lagi suasana di Putera.Com dengan kehadiran kaum hawa ni .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ZZT
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 114
    Location : MELAKA
    Job/hobbies : Banking/PC
    Registration date : 31/05/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by ZZT on Sun Feb 07, 2010 11:13 pm

    masukkan halaman produk sale 99%.... kah 3x

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Sun Feb 07, 2010 11:38 pm

    aku rasa tak boleh nak gubal sebab forum ini berteraskan IT,dan sembang2 mcm spam tu adalah sampingan.kalau gubal forum ni takde identiti atau trademark,secara tak langsung menyamakan putera seperti forum mesra,atau forum2 yang bercakap kosong,disitu putera kehilangan identiti yang selama ini dibina.

    aku rasa bahagian ladies corner dan bahagian perbincangan terbuka adalah mencukupi.

    ruangan perbincangan terbuka adalah lebih kepada serampang dua mata,mengajak kaum wanita untuk bertukar pendapat manakala jika mereka ada masalah berkaitan IT mereka akan berkongsi,atau jika mereka pakar mereka boleh menolong.ataupun jika sahabat2 mereka mempunyai masalah mereka boleh mempromosi forum ini kepada sahabat2 kita.

    jika kita nak mempromosi,buat mcm aku,kalau tgh chat,aku akan bg link minta da bagi pendapat atau suruh mereka 'bersiar2' sebentar di Putera.com Smile


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by Gunso on Mon Feb 08, 2010 12:21 am

    yer... betul tuh...

    kualiti dari penting drpd kuantiti...

    jgn kerana nak banyak ahli tapi nanti kandungan putra.com dah tak mcm dulu lagi dah...

    ini pon mcm dah slow sikit tgk... harap kat server baru nti meriah mcm dulu dgn otai2 yg pakar...

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by khairul anwar on Mon Feb 08, 2010 5:44 am

    yang laki menyamar jadi wanita banyak kot hahah...


    aku setuju ngan loy,

    btw, ruangan yang da nie pun banyak tuk wanita per
    cume user je kurang,..

    berkenaan spam tu,..

    moderator tegas sangat kot, tu yang wanita2 nie takut nak masuk sini.. kahkah..

    tapi moderator sekarang nie ok per, semua tegur dengan baik dan lemah-lembik, kan kan

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by iznie on Mon Feb 08, 2010 8:54 am

    eh, saya pompuan ape. lalalala

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Mon Feb 08, 2010 8:59 am

    khairul anwar wrote:yang laki menyamar jadi wanita banyak kot hahah...


    tapi moderator sekarang nie ok per, semua tegur dengan baik dan lemah-lembik, kan kan
    laki yang menyamar perempuan tu Aku Tak Sengal dgn Maya
    tegur dengan baik tu aku,yang lemah lembik tu abang ko tu si keroro gunso apentah nama dia...huhu...

    korang kalau YM tu sekali sekala bg la link putera kat sana
    ke korang takut awek ko tu kalau join sini kena ushar dgn lelaki macho lagi tampan mcm siapa tu aloy ke nama dia...masyaAllah baik beno budaknye tuh.... Razz


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by ztecon on Mon Feb 08, 2010 9:06 am

    khairul anwar wrote:yang laki menyamar jadi wanita banyak kot hahah...


    aku setuju ngan loy,

    btw, ruangan yang da nie pun banyak tuk wanita per
    cume user je kurang,..

    berkenaan spam tu,..

    moderator tegas sangat kot, tu yang wanita2 nie takut nak masuk sini.. kahkah..

    tapi moderator sekarang nie ok per, semua tegur dengan baik dan lemah-lembik, kan kan

    assalammualaikum...

    heheh...khairul anwar lemah lembut ea..
    hehe... rabbit

    mungkin juga...kalau moderator terlalu tegas..org pun takut nak masuk


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Mon Feb 08, 2010 9:11 am

    betul juge sedangkan dulu kat pdc lama ramai je user2 baru dan ada yang perempaun kena tegur terus tak masuk2...sebab tu ahli mmg ribu2 tapi yang aktif puluh2 sahaja


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by hampeh on Mon Feb 08, 2010 10:02 am

    tak payah tarik pun takpe . lol!

    iznie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 243
    Age : 31
    Location : BUMI ALLAH
    Job/hobbies : GIGIT KUKU
    Registration date : 07/10/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by iznie on Mon Feb 08, 2010 10:21 am

    saya pun pernah kena tegur ape, relex je... lalalala ^_^

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by TOYSЯUS on Mon Feb 08, 2010 11:38 am

    Nak tarik ramai ahli wanita ke PDC kena la tahu apa yang wanita minat utk berforum.
    Minat apa yek para wanita sekalian?

    Atau memang wanita tak ramai yang minat berforum?
    Ramai minat men fesbuk je. Eh, friendster. Heheh.
    Apa ye?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by raidizh AR on Mon Feb 08, 2010 12:10 pm

    hehehe... err... ak xsuke pesbuk... ak suke macam pasal history, sejarah, sirah2 nabi ke, world event, simple knowledge but fun

    ak juga suka buku2 yang mudah yet seronok dibaca... buku yang dorg cadangkan kat thread sebelom ni pn ak salu search tentangnya di internet.. sekiranya ak rase berminat, ak masukkn ke dalam 'to buy list' ak

    juga suka serba sedikit tentang kehidupan, contoh macam mane nak halau tikus... berkongsi juga adalah naluri setiap wanita, ece(jgn tumbuk ak)

    harap membantu


    --------------------------------------------

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by loy_azloy on Mon Feb 08, 2010 4:46 pm

    jangan lupe wanita suke topik jual beli barang hebat tapi boleh beli harga borong ahahaha... handphone mp3,kamera,ade memory card = RM150.00 ekekeke....


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by raidizh AR on Mon Feb 08, 2010 5:48 pm

    main kasar nampak loy... ko jgn, ak balas dndm time ko atas pelamin kang...

    tapi bab beli barang hebat ngn harga borong tu betol la.. ak rase bkn setakat pmpn, laki pn meleleh ayaq lioq...

    xgitu teman2?


    --------------------------------------------

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by khairul anwar on Mon Feb 08, 2010 7:03 pm

    loy_azloy wrote:
    khairul anwar wrote:yang laki menyamar jadi wanita banyak kot hahah...


    tapi moderator sekarang nie ok per, semua tegur dengan baik dan lemah-lembik, kan kan
    laki yang menyamar perempuan tu Aku Tak Sengal dgn Maya
    tegur dengan baik tu aku,yang lemah lembik tu abang ko tu si keroro gunso apentah nama dia...huhu...

    korang kalau YM tu sekali sekala bg la link putera kat sana
    ke korang takut awek ko tu kalau join sini kena ushar dgn lelaki macho lagi tampan mcm siapa tu aloy ke nama dia...masyaAllah baik beno budaknye tuh.... Razz

    oo bagus tu, promote putera melalui YM or MSN mahupun MUKABUKU

    tp aku on ym pun takde org dalam list tu,..
    pasal aku tak reti sangat nak main YM/MSN nie

    ztecon wrote:
    khairul anwar wrote:yang laki menyamar jadi wanita banyak kot hahah...


    aku setuju ngan loy,

    btw, ruangan yang da nie pun banyak tuk wanita per
    cume user je kurang,..

    berkenaan spam tu,..

    moderator tegas sangat kot, tu yang wanita2 nie takut nak masuk sini.. kahkah..

    tapi moderator sekarang nie ok per, semua tegur dengan baik dan lemah-lembik, kan kan

    assalammualaikum...

    heheh...khairul anwar lemah lembut + comel ea..
    hehe... rabbit

    mungkin juga...kalau moderator terlalu tegas..org pun takut nak masuk


    tak tegas pun tak leh gak kan,


    raidizh AR wrote:main kasar nampak loy... ko jgn, ak balas dndm time ko atas pelamin kang...

    tapi bab beli barang hebat ngn harga borong tu betol la.. ak rase bkn setakat pmpn, laki pn meleleh ayaq lioq...

    xgitu teman2?

    aku suke beli, pastu belah la hehe...

    betul2, laki suke beli barang pc/gajet jer
    tapi aku suke shopping buku lak sekarang hehe
    pempuan maybe suke cosmetic, product kecantikan ke product kesihatan (yg murah dan berpatutan) ke,handbag ke backhand ke

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by MalaYneuMaya on Mon Feb 08, 2010 9:04 pm

    assalamualaikum...

    loy_azloy wrote:laki yang menyamar perempuan tu Aku Tak Sengal dgn Maya

    hampeh tul Laughing


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by Miss U.A on Mon Feb 08, 2010 9:34 pm

    tak betul ke????? nih baru stat jd lelaki blik...
    ATS??? hurmmmm masih mengekalkan ciri2 keperempuanan beliau...ahaks!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by MalaYneuMaya on Mon Feb 08, 2010 9:37 pm

    assalamualaikum...

    apsal aku kena cakap kasar ke lepas ni? Very Happy


    --------------------------------------------

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by khairul anwar on Mon Feb 08, 2010 9:47 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    apsal aku kena cakap kasar ke lepas ni? Very Happy


    kasar tu tak kot abang maya,

    tp tegas,. macam nak membasmi gejala rasuah spam hehe

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by raidizh AR on Mon Feb 08, 2010 9:56 pm

    abang maya pnye section kire ok la ni.. xde pape masalah sgt kn? abang maya salu tlg tgk2kan section ak... mekaceh

    abang khairul garang ke? kite takot laakehkhe...


    Last edited by raidizh AR on Mon Feb 08, 2010 10:01 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------

    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by LanoG on Mon Feb 08, 2010 10:00 pm

    Salah satu cara menarik user perempuan ialah dengan mewajibkan semua moderator yang hensem (macam loy....) menayangkan gambar hensem beliau di serata ruangan forum...


    --------------------------------------------
    www.lanogame.co.cc

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by MalaYneuMaya on Mon Feb 08, 2010 10:00 pm

    assalamualaikum...

    aku cuma berlembut..tak salah kan..korang semua baik dgn aku..

    *sekian spam


    --------------------------------------------

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by khairul anwar on Mon Feb 08, 2010 10:06 pm

    raidizh AR wrote:abang maya pnye section kire ok la ni.. xde pape masalah sgt kn? abang maya salu tlg tgk2kan section ak... mekaceh

    abang khairul garang ke? kite takot laakehkhe...


    eh, bukan khairul anwar tu moderator yang paling lemah lembik lembut ke? hehehe..


    ape pun saya sokong abang lanog, paparkan gambar muka kakak abang aloy kat semua section kat forum nie
    dijamin terpikat Very Happy Very Happy Razz Razz Razz

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by ogGy on Tue Feb 09, 2010 3:33 am

    LanoG wrote:Salah satu cara menarik user perempuan ialah dengan mewajibkan semua moderator yang hensem (macam loy....) menayangkan gambar hensem beliau di serata ruangan forum...

    Ya betul...aku setuju dengan cadangan lanog, kasi tayang lu punya muka..baru ramai yang nak join Razz tp ehem2 dia marah r... ekekekeke...

    Pe kata kita jalan2 kat forum luar dan tgk apa yang membuatkan diaorang ni semua tertarik , salah satu yang aku kenal pasti org pompuan ni gemar membeli barang2 kosmetik atau baju kat forum .Ada ke kat sini ahli forum berstatuskan mak budak ? Smile


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Sponsored content

    Re: Bagaimana nak tarik ahli baru di kalangan wanita di Putera.Com ?

    Post by Sponsored content Today at 11:58 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:58 am