Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    sofway seakan antiARP

    Share

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    sofway seakan antiARP

    Post by upin on Sun Feb 07, 2010 6:23 am

    salam....maaf sbb aku tmbh 1 lgi topic dlm forum nih..tongue

    -sbenarnya aku nk tnya sahabat2 sekalian klu laa da spa2 kt cni yg tahu...da x sofway len yg fungsinya ataupn kegunaannya sma seperti sofway antiARP nih iaitu utk menghalang drpd sofway2 jahat such as netcut dan len2 lgi..
    -motif aku tnya ni sbb fungsi sofway mcm antiARP ni amat diperlukan ditmpat aku...
    -dah puas aku cri..tp yg ada cuma jack_sparrow..tu pn 15 hari ja active kmudian kna renew blk,letih dol...
    No
    -jd mohon jasa baik suma utk kongsikan pgetahuan korang klu korang tahu..dan trima ksih krn sudi mmbantu...Very Happy
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: sofway seakan antiARP

    Post by Razi_IBM on Sun Feb 07, 2010 9:11 am

    bitcomet anti arp
    http://www.bitcomet.com/tools/antiarp/index.htm

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: sofway seakan antiARP

    Post by upin on Sun Feb 07, 2010 3:03 pm

    x bleh la razi..
    aku dh install tp x jd apa pn..mgkin aku x tahu kut cara nk mggunanya..
    mintk tunjuk ajar drpd sapa yg trpelajar..Very Happy
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: sofway seakan antiARP

    Post by Razi_IBM on Wed Feb 10, 2010 3:46 am

    benda ni standalone, lepas install memang cam tak ada apa2 berlaku.
    dia install as services(chek kat services.msc), takde apa2 interface atau setting yang perlu diejas.
    lepas install bior je la, pc tu dah protected.
    kalau nak test try la poison arp, sepatutnya tak berkeasn kat komputer yang dah di install.

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: sofway seakan antiARP

    Post by upin on Wed Feb 10, 2010 4:04 pm

    owh..ya ka..baik2 lah..nnt aku cuba biorkn je..
    ermm..poison arp..mcm bes ja..Very Happy

    Sponsored content

    Re: sofway seakan antiARP

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 7:42 pm