Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [gg] == Dangerous fansub

    Share

    sofia
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 21
    Registration date : 26/05/2009

    [gg] == Dangerous fansub

    Post by sofia on Sat Feb 06, 2010 12:30 am

    Salam..

    Berhati-hati dengan fansub [gg].
    [gg] selalu menggunakan perkataan yg kurang menyenangkan hati dalam setiap episod.
    cth perkataan, nama tuhan diorang (paling bahaya), f***, dll.
    boleh dikatakan dalam setiap episod mesti ada perkataan [nama tuhan diorg].
    pada pendapat saya, diorg mmg sengaja buat mcm tu. cuba merosakkan akhlak orang Islam secara halussss.
    hati-hati, OK?

    hakimiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 270
    Age : 26
    Location : The City of Danga....
    Job/hobbies : = Student IT deparment =
    Registration date : 22/06/2009

    Re: [gg] == Dangerous fansub

    Post by hakimiz on Sat Feb 06, 2010 11:46 am

    owh fansub yang di translate oleh tranlater GG nie ke sofia??? mne sofia dpt tau??? leh PM link dye x??

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: [gg] == Dangerous fansub

    Post by bazsh on Sat Feb 06, 2010 2:22 pm

    Fansub tu selalu tranlate anime mana yer?
    Coz setakat aku tgk Naruto Shippuuden, One Piece & Bleach xder fansub ni

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: [gg] == Dangerous fansub

    Post by hampeh on Sat Feb 06, 2010 5:36 pm

    hmm sapa yang amik 100% translation tu memang Crying or Very sad la , bukan niat dia kot pasal pakai benda tu tapi pasal dia cater penonton berbahasa inggeris yang kebanyakkan nya kristian . Dan perkataan mencarut tu biasa la , bahasa melayu pun ada , cuma kita jangan la pakai kalau boleh.

    syazani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 32
    Registration date : 28/02/2009

    Re: [gg] == Dangerous fansub

    Post by syazani on Sat Feb 06, 2010 9:49 pm

    hmm...saya ada tgk fansub nih dalam code geass..
    tp x sedar plak ade text camtuh...
    tp..slalunyer fansub kalu text carut tuh mmg slalu jumpe Very Happy

    sofia
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 21
    Registration date : 26/05/2009

    Re: [gg] == Dangerous fansub

    Post by sofia on Fri Feb 12, 2010 2:53 am

    salam.

    diorang buat lagi......
    baru tadi saya tgk Baka test episod 6. byk betul perkataan ^(&*(, saya rasa ada 6 kot.

    musim ni [gg] sub Baka to Test to Shoukanjuu & Durarara!! (ada lagi kot, tp yg ni jer saya tengok).
    nasib baik saya dah "scan" dulu subtitle diorg, pastu tukar ke perkataan yg lebih menyenangkan.

    kalau korang dapat kawal suara hati dgn senang takpelah, kalau susah nak kawal, mmg tersebut-sebut perkataan %&** tu.


    Last edited by sofia on Fri Feb 12, 2010 2:54 am; edited 1 time in total (Reason for editing : boss)

    Sponsored content

    Re: [gg] == Dangerous fansub

    Post by Sponsored content Today at 5:47 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:47 am