Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Share
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by izwanensem on Thu Feb 04, 2010 4:20 pm

    salam semua.....saya ada satu soalan kat cni iaitu mcm mana klu kita nak update antivirus (contohnya:AVIRA) pada komputer yang tiada sambungan internet? Harap dapat membantu....tq pd yg sudi menolong....
    avatar
    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by soul333 on Thu Feb 04, 2010 11:05 pm

    salam...
    kalau nak update avira..memule pastikan version ape ko pakai...katekanlah ko pakai AntiVir Personal 9.0.0.418....ko pegi kat laman web ni...

    http://www.avira.com/en/support/vdf_update.html


    nak tau care yg lebih mendalam

    g kat http://sembangkomputer.com/bagaimana-nak-update-avira-menggunakan-fail/
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by izwanensem on Fri Feb 05, 2010 12:25 pm

    kalau ntvirus lain pun sama ke?

    dvdx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 68
    Registration date : 06/12/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by dvdx on Fri Feb 05, 2010 12:45 pm

    guna antivirus yg support offline update
    contoh buatan seberang PCMAV
    avatar
    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by OngBok on Sat Feb 06, 2010 8:44 am

    Satu cara lagi.
    Kalau en. guna AVG,
    buka google & search avg offline update download
    dalam senarai yang diberi, download versi yang digunakan.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009
    avatar
    mynorton
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 07/11/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by mynorton on Sat Feb 06, 2010 1:30 pm

    klu guna norton...

    ni linknya.....

    http://www.symantec.com/business/security_response/definitions/download/detail.jsp?gid=n95

    pilih versinya....
    avatar
    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 29
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by AhmadSyazwan on Sat Feb 06, 2010 6:08 pm

    kav 2010 blh update manual x ?
    avatar
    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 36
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by bazsh on Sat Feb 06, 2010 8:42 pm

    AhmadSyazwan wrote:kav 2010 blh update manual x ?
    Aku rasa dah lama Syazwan tanya soklan ni
    Aku ada jumpa tutorial kat satu blog
    Mungkin boleh membantu bro
    CHECK KAT SINI

    Sponsored content

    Re: Macam mana nak update antivirus pada komputer yang tiada line network

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 7:42 pm