Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Share

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Post by MalaYneuMaya on Mon Feb 01, 2010 11:27 pm

    assalamualaikum...

    kot tak sesuai mod pindahkan la ye..ada sorang rakan (malu plak, aku ketuk tengkuk tu kang) mintak sapa2 bagi idea utk projek dia:

    - mencipta produk "automotif bertemakan security"

    aku pon blom pasti sgt kehendak beliau secara terperinci lagi..nanti aku update lagi..


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Post by teri-chan on Tue Feb 02, 2010 7:25 am

    automotive bersifatkan security?

    hem.... utk kete aku kan, aku nk sgt org buat alat yg lift kete bile lalu kawasan banjir... takdelah air masuk dlm enjin hehhe eh mcm dh ada org buat je?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Post by MalaYneuMaya on Sat Feb 06, 2010 6:27 pm

    assalamualaikum...

    uyo canggih tu..haha

    tapi kat mana part securitynya tu?


    --------------------------------------------

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Post by mjmax15 on Sun Feb 07, 2010 3:49 pm

    buat macam citer transporter la.
    -cermin kalis pecah
    -thumb id utk idupkan enjin
    -ada sensor depan utk brek kecemasan kalau tetiba ada halangan spt babi hutan tetiba menlintas..hehe
    -gps system + auto off engine /all door locked kalau unaothorised user guna kereta tuh.



    lupa plak: ada kompartment baju kot cadang2 tetiba lupa bawak..hahaha

    juszz my 20 cents Razz

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Post by teri-chan on Mon Feb 08, 2010 9:53 am

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    uyo canggih tu..haha

    tapi kat mana part securitynya tu?

    security dia? tang jaga enjin la hehehe


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: [mintak idea] cipta produk automotif bertemakan sekuriti

    Post by Sponsored content Today at 11:03 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:03 am