Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    IDOLA anda

    Share

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    IDOLA anda

    Post by khairul anwar on Mon Feb 01, 2010 9:42 pm

    idola - orang yang sangat diminati (kamus dewan bahasa)


    bercakap pasal idola, pasti dalam kalangan kita ade idola mereka masing2 kan kan??

    siapakah idola anda?
    kongsi2 kan idola hati anda



    so aku bagi simple jer format kat bawah nie,
    harap korang ikut la, nak tambah2 tu boleh jer
    siap gambar ker, link pasal idola ker ape2 jer la


    simple format:

    nama idola:
    sebab2 idola pilihan saya:
    fakta menarik idola saya:



    mari kita bersembang secara santai

    spammer adalah dilarang..
    walau pun reply dia macam nie
    idola aku mr bean.
    adalah dikira spam eh
    Spoiler:
    p/s: kalau thread nie da ade, mod bertugas boleh delete kan jer..

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by khairul anwar on Mon Feb 01, 2010 9:47 pm

    reserved dulu..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by loy_azloy on Tue Feb 02, 2010 9:01 am

    nama idola: Batman
    sebab2 idola pilihan saya:sebab die besh...
    fakta menarik idola saya: seorang yang misteri,low profile dan tak perfect...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by teri-chan on Tue Feb 02, 2010 9:21 pm

    itu mcm ke?

    idola aku: doraemon
    sebab: sbb aku impian poket sukahati dia... mcm2 ada dlm tu
    fakta menarik: doreamon akan kekal idola kepada sume yg suke mencari jln mudah... period!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    putra179
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Age : 34
    Location : kedah-pahang-kuching-n9
    Job/hobbies : IT Department
    Registration date : 21/06/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by putra179 on Tue Feb 02, 2010 10:04 pm

    nama idola:P.RAMLEE
    sebab2 idola pilihan saya:ADA BAKAT,LOW PROFILE,SUARA SEDAP,KELAKAR,AYAT POWER..HUHU
    fakta menarik idola saya:Tan Sri Dr. P. Ramlee (1929 - 1973) atau nama sebenarnya Teuku Zakaria Teuku Nyak Puteh merupakan seorang pelakon, penyanyi, pengarah, pemain muzik dan penulis lagu dan juga pelawak terkenal di Malaysia dan Singapura.


    sedutan lawak x hingat.
    http://www.youtube.com/watch?v=Yb0AOBxWI-0

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by raidizh AR on Wed Feb 03, 2010 10:47 am

    salam

    nama idola: Saifullah Khalid Al-Walid

    sebab2 idola saya: sebab dia antara pejuang unggul dalam Islam. menyertakan diri dalam banyak perang2 besar dan kecil

    fakta menarik idola saya: Beliau sebelum memeluk agama Islam, adalah antara insan2 tegar yang memerangi Islam dan Rasulullah SAW.
    tapi setelah memeluk agama Islam, beliau adalah antara pejuang yang mensasarkan segalanya untuk agama.
    Beliau inginkan kematian syahid di jalan ALLAH SWT dalam peperangan, tapi beliau meninggal dunia di atas pembaringannya. badannya penuh dengan luka2 ketika peperangan.
    ak baca kisah Khalid B. Al-Walid ni masa darjah bape ntah. tu pn ingt2 lupa. tapi sejak ak tau kisah tu. mmg kagum la

    nnt ak tambah lagi fakta tentang Khalid Al-Walid..


    --------------------------------------------

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by Jedi on Wed Feb 03, 2010 1:26 pm

    (Salam)

    Nama...takde yang spesifik.

    nama idola: Ulama/ustaz dan tokoh agama Islam.
    sebab2 idola pilihan saya: Ilmu mereka cukup tinggi. Tak jemu2 berdakwah.
    fakta menarik idola saya: Boleh membaca/menafsir Al-Quran, taqwa yang tinggi pada Allah SWT etc.

    trydizone
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 25/01/2010

    Re: IDOLA anda

    Post by trydizone on Wed Feb 03, 2010 2:41 pm

    Assalamualaikum..

    nama idola : Allahyarham Ustaz Fadzil Noor
    sbb2 idola saya : tegas dalam memperjuangkan agama Allah sehingga akhir hayat beliau.
    fakta : 100 ribu rakyat mengiringi perjalanan terakhir pejuang bangsa. Kehilangan beliau begitu dirasai terutama ole para penyokong beliau. SEMOGA ALLAHYARHAM DITEMPATKAN DALAM GOLONGAN ORANG2 YANG MUKMIN..AMEEN.


    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 39
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by braderitam77 on Wed Feb 03, 2010 5:59 pm

    mmmmmm.....

    idola aku : Allahyarham Hj Mohd Ali Bin Jeram
    sbb idola saya: tegas dalam keputusan,pantang dicabar ,rajin membimbing dan mendidik ahli keluarga...sehingga diakhir hayat beliau still membuat nasihat dan amanat yg berguna pada keluarga dan rakan2nya
    fakta : bekas tentera,pernah lempang cina yg cuba menghina agama islam, merupakan anak murid mat kilau,penasihat ketua kampung,..kehilangannya amat dirasai SEMOGA ALLAHYARHAM DITEMPATKAN DALAM GOLONGAN ORANG2 YANG MUKMIN..AMIN.ALFATIHAH dari anakmu

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by Superior on Thu Feb 04, 2010 3:16 am

    nama idola: Tun Abdullah Ahmad Badawi
    sebab2 idola pilihan saya: mentadbir negara Malaysia dengan jayanya.
    fakta menarik idola saya: Pada zaman beliau, beliau berjaya menaikkan harga minyak petrol sehingga RM2.70 seliter setanding dengan harga pasaran negara bukan pengeluar minyak mentah.



    nama idola: Datuk Seri Najib Tun Razak
    sebab2 idola pilihan saya: pengasas 1Malaysia. Rakyat didahulukan. Pencapaian diutamakan
    fakta menarik idola saya: pada zaman beliau, beliau berjaya menaikkan harga minyak petrol RON97 daripada RM1.80 ke RM2.05 seliter, dan memperkenalkan minyak petrol RON95 kepada orang ramai dengan harga RON97 seliter sebelum dinaikkan. Jadi kenaikan harga minyak tidak berapa dirasai walaupun pengguna menggunakan minyak yang rendah kualiti berbanding dahulu.


    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by teri-chan on Thu Feb 04, 2010 7:51 am

    aku terasa skeptical... idola superior ni sememangnya idola ke fakta sarcastic ni?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by khairul anwar on Thu Feb 04, 2010 12:36 pm

    paham2 sendiri da la teri,

    oh btw, watak komik/kartun pun leh jadi idola ker? pelik2

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by teri-chan on Thu Feb 04, 2010 10:31 pm

    khairul anwar wrote:paham2 sendiri da la teri,

    oh btw, watak komik/kartun pun leh jadi idola ker? pelik2


    boleh.. idola tak tertakluk pada tokoh saja. idola komik pun boleh membakar semangat juge hehehe


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by loy_azloy on Thu Feb 04, 2010 11:27 pm

    yang penting idola,aku punya idola berdasarkan kartun sebab aku membesar dengan karakter itu,so aku mmg mcm watak dalam kartun tu...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by TOYSЯUS on Thu Feb 04, 2010 11:45 pm

    nama idola: Tan Sri Muhyiddin Yassin
    sebab2 idola pilihan saya: Low Profile
    fakta menarik idola saya: anak buah dia forumer Forum Putera. hahaha.. fakta beb.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by teri-chan on Fri Feb 05, 2010 7:42 am

    loy_azloy wrote:yang penting idola,aku punya idola berdasarkan kartun sebab aku membesar dengan karakter itu,so aku mmg mcm watak dalam kartun tu...


    cet! understatement of the year. batman tak pervert ok!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by loy_azloy on Fri Feb 05, 2010 8:49 am

    batman pervert la tapi dalam kartun tu ditapis untk tontonan kanak2... Razz


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by AhmadSyazwan on Fri Feb 05, 2010 11:22 am

    Idola Saya : Nabi Muhammad S.A.W
    Dr Asri Zainul Abidin

    perjuangan Islam yang agung.
    kuliah/ceramah Dr Asri mantap.pengisian ayat al-Quran dan hadis2 sahih.

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by MalaYneuMaya on Sat Feb 06, 2010 12:24 am

    assalamualaikum...

    Allahyarham sheikh Ahmed Deedat


    credit:nazirulhazim.blogspot

    aku kagum dengan pengetahuan beliau yg luas dlm bab Al-Quran dan Bible


    --------------------------------------------

    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by Eman Leto on Sat Feb 06, 2010 10:02 am

    nama idola:Tun Dr. Mahathir Muhammad


    sebab2 idola pilihan saya:dari kecik aku mmg idolize dia.. klau org tanye 'besar2 nk jd ape? - Mahathir'
    lagi satu dia punya vision tu mmg jauh..
    fakta menarik idola saya:PM paling lama M'sia dan kedua Asia Tenggara..

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by Miss U.A on Sun Feb 07, 2010 12:03 am

    Superior wrote:nama idola: Tun Abdullah Ahmad Badawi
    sebab2 idola pilihan saya: mentadbir negara Malaysia dengan jayanya.
    fakta menarik idola saya: Pada zaman beliau, beliau berjaya menaikkan harga minyak petrol sehingga RM2.70 seliter setanding dengan harga pasaran negara bukan pengeluar minyak mentah.



    nama idola: Datuk Seri Najib Tun Razak
    sebab2 idola pilihan saya: pengasas 1Malaysia. Rakyat didahulukan. Pencapaian diutamakan
    fakta menarik idola saya: pada zaman beliau, beliau berjaya menaikkan harga minyak petrol RON97 daripada RM1.80 ke RM2.05 seliter, dan memperkenalkan minyak petrol RON95 kepada orang ramai dengan harga RON97 seliter sebelum dinaikkan. Jadi kenaikan harga minyak tidak berapa dirasai walaupun pengguna menggunakan minyak yang rendah kualiti berbanding dahulu.



    hahhahhahaa! ko jgn nk cri psl kt sini superior....kang sj2 kene...gi lepak kat AMBU suda....hahhahaa!

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by upin on Sun Feb 07, 2010 7:26 am

    idola aku da 3 org....

    1.nama idola: Muhammad S.A.W
    sebab2 idola: krn aku trgolong diklangan umatnya..dan menagih syafaatnya di akhirat kelak.
    fakta menarik: (Aisyah r.a brkata : Akhlak Muhammad adalah Al Quran) dan dll lagi.

    2.nama idola: Sulaiman bin Hj Ismail
    sebab2 idola: Kesusahan & kepayhnnya sbagai seorg tukg rumh utk mmbsrkn aku
    fakta menarik: sentiasa tenang wajahnya meskipn dlm kletihan yg amat sgt shingga mmpu
    mgalirkn air mata di wajahku

    3.nama idola: Noorpah bt Abd Ghani
    sebab2 idola: masing2 pnya ibu..msing2 mngerti sbbnya..
    fakta menarik: ketenangn palsu di wajah suaminya tidak dpt menipunya drpd memahami..

    =(demikianlah 3 insan agong di dlm hidup setiap umat mnusia yg waras pemikiranya)=

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by Superior on Wed Feb 10, 2010 12:58 am

    Sebenarnya idola kita adalah Rasulullah S.A.W. Memang kita wajib mencintai beliau lebih daripada yang lain-lain. Cintai Rasul dengan mengikut apa yg diseru oleh baginda dan meninggalkan apa yg ditegah oleh baginda di samping sentiasa mengingati baginda dengan bersalawat dsb. Rolling Eyes

    p/s: Miss U.A, apa yg salahnya. bukannya org kutuk ke apa kan.. betul ni idola yg aku cakap tu lahir dari hati yg nurani.. Smile TOYSRUS ni pun satu. tak de yg menarik pun tentang idola ko tu.. Mad

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by loy_azloy on Wed Feb 10, 2010 8:46 am

    Superior wrote: TOYSRUS ni pun satu. tak de yg menarik pun tentang idola ko tu.. Mad
    eh sape kata tak menarik?pada aku dia menarik

    1.sebab dalam interview aku kata aku tinggal dekat dgn rumah mertua dia terus je aku dapat keja kat tempat masa dia jadi menteri asas tani dulu dulu...

    2.setahun sekali mesti aku datang rumah Muhyiddin lepas tu dia belanja aku makan nasi beriani.......(masa hari raya) tongue


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: IDOLA anda

    Post by Superior on Wed Feb 10, 2010 7:27 pm

    raya kedua biasanya makan tu tapi bukan pakai duit dia pun.. memang ada peruntukan utk menteri2 untuk open house tu. tapi thn lps dia buat kat dewan pagoh sbb dia jadi TPM. Dapat gak aku jumpa Chua Soi Lek (dalam hati ohh org ni yg ada dlm video rakaman tu.. bleh jadi idola aku ni, seorang menteri yg mesra rakyat..) , Dato' Nuh Gadut dpn mata aku... semua adik beradik n anak buah dia pun cuma dpt makan nasi briyani..

    Sponsored content

    Re: IDOLA anda

    Post by Sponsored content Today at 9:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:09 am