Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Key KIS dah kena block

    Share

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Key KIS dah kena block

    Post by nakal on Sun Jan 31, 2010 11:50 pm

    salam semua

    aku baru balik kampung seminggu cuti. mcm biasalah seminggu aku tak guna pc. malam nie aku bukak pc kuar masej KIS out of date. aku pun updatelah. yang pelik dia kuar masej key block. nak buat cam ne tue. lesen ada 280 hari lagi.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by TOYSЯUS on Mon Feb 01, 2010 8:42 am

    Kalau key original, contact seller..
    Kalau key tak original, tak boleh bincang.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by nakal on Mon Feb 01, 2010 2:45 pm

    aku beli KIS yang ORI..aku dah beritau penjual dia soh sabar dulu dia nak check dulu

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by test0123 on Mon Feb 01, 2010 4:04 pm

    tu mesti reseller yg tak berdaftar..underground

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by bazsh on Mon Feb 01, 2010 4:51 pm

    Yups...
    Kadang2 ada reseller yg jual cracked key @ keygenerated key
    Bro beli ngan sape tu?

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by nakal on Wed Feb 03, 2010 9:23 am

    aku beli kat web putera nie juga...yang jual key rm20..aku dah tanya dia kata sever kespesky kena haccked ramai yang kena block key..sebelum nie ok jer. aku ada satu laptop lagi ok jer tak block key beli ngan orang sama juga

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by Datuk_Seri on Wed Feb 03, 2010 10:15 am

    nakal wrote:aku beli kat web putera nie juga...yang jual key rm20..aku dah tanya dia kata sever kespesky kena haccked ramai yang kena block key..sebelum nie ok jer. aku ada satu laptop lagi ok jer tak block key beli ngan orang sama juga

    kalau bebetul sah, boleh tanya kapersky. tanya diorang. insyaAllah diorang akan tolong.


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    neutron
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 461
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by neutron on Thu Feb 04, 2010 6:59 pm

    aku pon ada dgr psl server kav kene hack.. member aku yg jual kis pon bnyk key kene blok.. x silap aku kis akan ganti dgn av norton..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by TOYSЯUS on Thu Feb 04, 2010 7:19 pm

    Kalau server Kaspersky kena hack, kenapa Key yang murah2 je kena block, key mahal2 (yg dibeli dari authorized dealer) tak kena block.
    Erm.. kan. Adakah isu hack tu hanya mitos?
    Musykil2..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by bazsh on Thu Feb 04, 2010 11:15 pm

    Mitos jer tu
    Key kena block sebab seller jual activation code yg sama pada lebih dr 1 user kot
    Ataupun seller jual cr@cked @ keygenerated key

    neutron
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 461
    Registration date : 08/03/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by neutron on Fri Feb 05, 2010 3:09 pm

    yg tu x tahu la.. mmg hebat la sape blh hack sever kav..huhuh

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by bazsh on Fri Feb 05, 2010 3:46 pm

    neutron wrote:yg tu x tahu la.. mmg hebat la sape blh hack sever kav..huhuh
    Hehe...yup
    Leh tabik spring tu Razz

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by myspace on Fri Feb 05, 2010 6:13 pm

    salam,
    bazsh, minta tolong sikit, check your pm

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by nakal on Sun Feb 07, 2010 3:38 pm

    masalah dah settle..dah dapat replace key dari penjual

    Sponsored content

    Re: Key KIS dah kena block

    Post by Sponsored content Today at 9:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:09 am