Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Cukai Kastam

    Share

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Cukai Kastam

    Post by dididudue on Fri Jan 29, 2010 5:00 pm

    ada tak sesiapa penah beli brg dr oversea (cth:mobo dari china)
    kena cukai kastam tak atau ada masalah2 lain

    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by Gunso on Fri Jan 29, 2010 6:40 pm

    tak silap ada paras harga dia yg dia org kenekan cukai...

    pasal nak bwak masuk kene declare dulu...

    senang call jer lah kastam... berapa harga yg tak kene cukai...

    dan biasanya doa org akan buat random cek... dan berkemungkinan kotak akan di buka...

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by ogGy on Fri Jan 29, 2010 9:15 pm

    Sekeping cd tak kene cukai kastam tak silap aku, sebab aku pernah apply cd ubuntu dr negara kelahiran MJ. Barang lain tak tahulah berapa keje caj , call kastam je bro...


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by dididudue on Sat Jan 30, 2010 12:32 am

    ada kawan aku ni masa beli parabola lepas,
    semalam decodernya smpai tp kena approve dgn SIRIM dulu tp x kena cukai.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by ogGy on Sat Jan 30, 2010 2:06 am

    Uih apa reason dia bagi sampai boleh lepas parabola tU?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by dididudue on Mon Feb 01, 2010 3:05 pm

    xde lak dia bg apa2 reason..
    kastam x bukak kot..
    nasib le

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by bazsh on Mon Feb 01, 2010 5:21 pm

    dididudue wrote:xde lak dia bg apa2 reason..
    kastam x bukak kot..
    nasib le
    Kastam x bukak
    Tp masa nak test SIRIM kena bukak kan?
    Diaorang x buat report kat SKMM ke pasal decoder tu?

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Cukai Kastam

    Post by dididudue on Mon Feb 01, 2010 10:39 pm

    parabola tu yg x bkk kot sbb tu smpai ngan jayanya ke rumah dia..
    decoder tu yg kastam tahan..dia duruh dapatkan SIRIM approval je..
    yg lain2 xtau le pulak..SKMM tu mende

    Sponsored content

    Re: Cukai Kastam

    Post by Sponsored content Today at 6:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:12 pm