Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    minta tolong kawan-kawan!!!

    Share

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by loy_azloy on Fri Jan 29, 2010 9:05 am

    aku nak tukar line HP masalahnya dulu aku ade terbaca satu topik yang mana ade user tu buat comparison ketiga2 line Maxis,Celcom dan Digi...sape ingat lagi boleh bagi link kat sini tak?aku dah cari topik tu kat bhgn gajet tapi tak jumpe.sebab aku nak survey dulu sebelum bertukar...

    P.S kalau post kat gajet tak ramai jenguk dlm tempoh terdekat...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by MalaYneuMaya on Fri Jan 29, 2010 9:37 am

    assalamualaikum...

    nak cerita sikit je: aku punya line maxis tak kuat berbanding celcom, gprs mahal, dan sms selalu lambat deliver..sekian


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by teri-chan on Fri Jan 29, 2010 11:19 am

    aku dh search.. aku rasa topic tu tak dibawa skali. seingt aku topic tu dibuka oleh superior... dlm bhgn rangkaian ke wireless ntah. aku ingt2 lupa.

    bek ko tanya superior sbb dia TS topic tu.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by sayw on Fri Jan 29, 2010 11:28 am

    teri-chan wrote:aku dh search.. aku rasa topic tu tak dibawa skali. seingt aku topic tu dibuka oleh superior... dlm bhgn rangkaian ke wireless ntah. aku ingt2 lupa.

    bek ko tanya superior sbb dia TS topic tu.

    atau kae

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by teri-chan on Fri Jan 29, 2010 4:47 pm

    kae kah yg buka topic tu kat putera yg lama? topic tu sgt bgs pd aku la wlaupun info di dlm nya dh agk lama dan mungkin tak boleh diterima pkai lg.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    SkyZer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 04/01/2010

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by SkyZer on Sat Jan 30, 2010 10:13 am

    aku satu line je skrg: celcom

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by khairul anwar on Sat Jan 30, 2010 4:42 pm

    aku gune maxis

    commitment rm50 sebulan

    sepanjang 2taun aku
    memang lagi jimat dari prepaid, sebelum in pakai prepaid average rm70-85 sebulan,.

    pas daftar, kdng2 tak sampai pun rm50
    ade package extra lagi
    macam beli 500sms rm8 sebulan


    ade sorang member aku gune celcom,
    celcom ade bagi diskaun, 10% 20% or 30%
    jimat gak gune celcom nie

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by teri-chan on Sat Jan 30, 2010 7:24 pm

    aku jumpa few topics tp aku tak tau mana leh membantu ko

    Celcom Discuss about Xpax, Celcom Blue & Celcom Postpaid only


    Maxis Discuss about Hotlink & Maxis Postpaid only

    Line Yang Anda Pakai Sekarang Ni..Celcom? Maxis? Digi? U-Mobile?

    Celcom, Maxis, Digi & U-mobile Prepaid Sembang2 pasal promosi yg mana menarik.

    Celcom & Maxis Mari cari kelemahan & kelebihan masing2


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: minta tolong kawan-kawan!!!

    Post by Sponsored content Today at 4:27 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:27 am