Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by ogGy on Thu Jan 28, 2010 10:55 pm

    Dlu aku pernah buka thread mengenai cara nak buat website gabungan joomla dengan e-commerce . Sekarang ni website aku dah siap tetapi aku menggunakan cube cart . Semuanya dah siap dan tunggu untuk dilancarkan saja .

    Sebelum dilancarkan ,aku nak bg warga pdc cuba dlu dan uji sejauh mana web yang aku buat ni boleh berfungsi dengan baik .Dan terdapat beberapa barang yang mana tak de harga sebab lum update lagi .

    Cube cart yang aku guna ni versi percuma ,memang ada la part yang tak boleh diusik macam nama pencipta templete tu , kebiasaanya boleh diubahkan .

    Sebelum aku nak bagi warga pdc cuba , aku nak bgthu yang sistem " postal order form " tu sebagai rujukan saja. Salinan aku dapat dan ada invoice akan disertakan sekali masa penghantaran barang.


    Ok , ni link web aku.. www.sentosa-online.com

    Segala komen korang amat di alu-alukan bagi membantu dan memperbaiki mana yang patut .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by ogGy on Sat Jan 30, 2010 9:54 pm

    Masih tiada komen lagi nampaknya, tak de masalah ke ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by johnburn on Sat Jan 30, 2010 10:26 pm

    org sibuk beraya la oggy, tu x respon kehkeh
    dr segi luarannye mmg dh nice la, simple
    psal len2 tu xtau la sbb cm kne register dlu je kn Razz


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by dans kam on Mon Feb 01, 2010 11:40 pm

    Salam......

    Ni komen/pendapat aku..

    Nampak simple, tapi...

    - sebagai satu farmasi online, pada pendapat aku, informasi produk patut dihighlightkan. Sebagai contoh, bila ku buka je laman web tu, aku x nampak gambar produk yang nak dijual, perlu skroll kebawah baru nampak. mungkin ko boleh ubah skit bahagian header dia.

    - mungkin ko boleh tambah bahagian informasi kesihatan. Contohnya, untuk dapatkan tulang yg sihat, ko bleh crite skit pasal satu situasi pastu syorkan produk ape yg sesuai. Bla bla bla..

    - satu lagi, width laman web tu mcm kecik je aku rasa, mcm blog je la pulak..

    Sekadar pendapat/komen aku je.. Smile

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by ogGy on Thu Feb 04, 2010 11:03 am

    Sebagai laman web mestilah kata aluan kat atas....macam sesi penerangan la. Kalau skirn kecik memang kene scroll ke bawah tp kalau jenis skrin lebar...tak de masalah,memang nampak barangan kat bawah tu .

    Tentang info kesihatan ,mamang dah wujud cuma belum link'kan lagi je... ada 2 web , yang kat atas ni memang khas untuk penjualan produk jer. Info semua berkaitan produk ada kat www.infosentosa.sentosa-online.com .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by dans kam on Thu Feb 04, 2010 5:59 pm

    Aku buka laman web tu guna skrin 20 inci widescreen pun still x nampak gambo produk. Maybe target ko untuk org yg skrin besar. Kalo widescreen memang x nampak la. Sekarangpun byk monitor jenis widescreen.

    Lagi satu, ape kata ko guna skit teknologi AJAX, dgn cara tu ko dpt optimizekan ruang atas laman web tu. Maybe untuk design v2 nanti ko boleh fikir2kan..

    ambik contoh nih, http://jqueryglobe.com/labs/feature_list/

    dengan ruang yg sikit mcm tu, ko boleh masukkan intro, gambo produk, artikel, etc kat setiap bahagian tu..

    Itu je..

    Sekadar bg pendapat....

    shamcs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 27
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Programmer
    Registration date : 04/02/2010

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by shamcs on Thu Feb 04, 2010 7:45 pm

    salam..

    so far aku tgk ok je..

    cume nak komen...rasenye function untuk tukar bahase tuh baik x payah letak since ianye hanye berkesan untuk kat
    helpdesk je...but content still melayu..dan untuk penggunaan bahasa...kalau pilih bahasa melayu..sepatutnye smuanye dalam melayu....contoh cam
    ex:
    "traditional" ---> tradisional
    "supplements" ---> suplemen

    product pilihan tuh ade baiknye diletakkan di atas...bkn kat bawah (just my opinion)

    macam yang dans kam cakap tadi...header terlalu kosong....cam perlu di ubah suai sikit....

    ("my first expression masuk web tuh..rase cam blog orang..bukan untuk jual barang..lepas dah scrol kat bawah baru tau content sebenar...")

    but..its just my opinion....macam yang u mintak bro...u suruh komen..i komen je..huuuu..

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by ogGy on Thu Feb 04, 2010 10:53 pm

    Ok terima kasih bagi komen yang membina, aku x kisah korang nak komen macam mana janji yang membina dan bernas. Sebenarnya templete tu free dan member yang tolong buatkan ( setting apa semualah ) . Aku cuma edit mana yang aku rasa aku tahu dan pandai sikit2.

    Bab penggunaan bahasa tu memang aku nak alihkan kepada bahasa melayu, cuma korang tgklah haha..semua info produk tu berbahasa inggeris ,nak tukar ke bm panjang berjela, aku copy and paste jelah . Tapi tak pe,kalau ada masa, aku alih bahasa semua info tu. Smile

    Nak tanya sikit , AJAX ni fungsi dia macam animasi bergambar ke macam aku nampak dalam link dans cam bagi tu ?


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by ogGy on Wed Feb 10, 2010 3:02 am

    Penambah baikan dah d lakukan ,ruang sembang pun aku dah wujudkan supaya pelawat boleh YM aku terus xperlu log in .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Sponsored content

    Re: Test drive laman web ...komen anda diperlukan .

    Post by Sponsored content Today at 4:22 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:22 am