Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Share

    ashid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 138
    Registration date : 12/05/2009

    [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Post by ashid on Thu Jan 28, 2010 10:14 pm

    Asalamualaikum kawan2..

    Aku ada masalah untuk connect ke internet menggunakan laptop lain.
    Situasinya camni, Aku takda di rumah masa streamyx installer datang ke rumah..
    aku balik ja dah siap pasang.. Bila aku cucuk ke laptop aku.. ok ja..
    tak perlu isi anything.. terus boleh connect internet.

    Tapi bila cucuk ke laptop yang lain,
    tak boleh pulak connect ke internet. Ada lambang kuning "!" pada bar bawah sebelah kanan.
    Setakat sekarang.. aku pernah connect ke 4 laptop.. and 2 darinya tak boleh connect.

    Kenapa jadi camtu ya?
    Apa yang perlu aku godek?
    Bila aku call member aku yang pandai skit.. dia cakap mungkin kena connect cara manual.
    Ataupun something wrong ip.. subnet..and apa tah dia merepek.
    Aku cuba dapatkan maklumat dari google, tapi end up dengan keliru.

    Untuk maklumat..
    Aku tak pakai sebarang router. Just connect diret ke modem (yg warna biru) guna wayar lan.


    Sesapa sudi tolong... aku ucap terima kasih banyak2..

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Post by nelza on Thu Jan 28, 2010 10:23 pm

    ip set sebagai auto try?

    ashid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 138
    Registration date : 12/05/2009

    Re: [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Post by ashid on Thu Jan 28, 2010 11:01 pm

    macamana nak set tu nelza..

    skyzline_91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Age : 29
    Location : KayBee,Qelate
    Job/hobbies : Gigit PenDrive
    Registration date : 25/02/2009

    Re: [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Post by skyzline_91 on Sun Jan 31, 2010 11:06 pm

    dns dah set...aku rase nie problem ngan dns...

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Post by ayoi on Mon Feb 01, 2010 3:15 am

    dah ok ke blom kes ni


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: [need help] laptop lain tak boleh connect streamyx

    Post by Sponsored content Today at 4:25 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:25 am