Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Hardisk tak detect

    Share

    Penjejak_Badai™
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 21/08/2009

    Hardisk tak detect

    Post by Penjejak_Badai™ on Tue Jan 26, 2010 7:35 am

    salam..ni masalah kedua aku...byk tul masalah..
    aku br je satu hdisk br utk laptop..then,aku pasang ngan elok,skru ketat2,pastu aku format la hdisk tu..laptop pon detect hdisk tu..pastu aku install windows...berjaya install windows..pastu aku masuk la driver yg sepatutnya..then,lepas install driver,de kene restart laptop..ble dh restart,takleh load windows lak...dia sampai je kat logo window tu,pastu terus dia restart blk berulang kali...aku try nk format lg skali...detect from cd then kuar msg yg hdisk tak pasang atau tak on...ape prob ni?? ke aku kene kencing ngan tokei kedai hdisk tu? hdisk corrupt ker??

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:13 am