Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Set Mod dalam php ada ke?

    Share

    hirnieza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 5
    Age : 29
    Registration date : 24/01/2010

    Set Mod dalam php ada ke?

    Post by hirnieza on Sun Jan 24, 2010 11:06 am

    hye..dah lama x pegang php when kene buat guna php semua dah hlang..huhuhu
    so any1 yang tau macam mana nk set kan susunan data dalam table mengikut mod?

    Contoh nya :

    Dalam database ade 15 data.
    if table ade 5 coloum dan 3 row,
    so saya nak data tu masuk each coloum.... means when die capai kotak yang ke 5 die akan terus ke coloum 1 row ke 2 dan seterusnya...

    Selalu use vb script so ade MOd.. php ade ke?

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by johnburn on Sun Jan 24, 2010 9:27 pm

    xberapa faham ngan ape yg cik hirnieza mksdkan dgn mod, tp ape yg cik hirnieza nk buat tu rasenya boleh buat looping cam biasa je.


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    hirnieza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 5
    Age : 29
    Registration date : 24/01/2010

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by hirnieza on Wed Jan 27, 2010 9:36 am

    macam mane ye???

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by dans kam on Wed Jan 27, 2010 1:38 pm

    Salam......

    Ape kata cik hirnieza bg contoh skit, mcm kurang faham skit.

    Kalo loop biasa, kita masuk data by row.
    cth:
    Code:

    row 1: column 1, colum 2, column 3;
    row 2: column 1, colum 2, column 3;
    row 3: column 1, colum 2, column 3;
    row 4: column 1, colum 2, column 3;
    row 5: column 1, colum 2, column 3;
    ni contoh loop biasa, http://www.tizag.com/phpT/whileloop.php

    Kalo ikut yg saya faham, cik nak buat loop mcm ni,(betulkan kalo salah)
    Code:

    column 1: row 1, row 2, row 3, row 4, row 5;
    column 2: row 1, row 2, row 3, row 4, row 5;
    column 3: row 1, row 2, row 3, row 4, row 5;

    So, mcmane ek?

    hirnieza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 5
    Age : 29
    Registration date : 24/01/2010

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by hirnieza on Wed Jan 27, 2010 2:04 pm

    salam..
    contohnya macam ni
    Code:

    1 , 2 ,3, 4 , 5
    6,7,8,9,10
    11,12.13,14,15


    means sini ada 5 coloum 3 row....
    kite data die akan bersambung...

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by johnburn on Wed Jan 27, 2010 3:18 pm

    Maksudnya 15 data tu nk letak dlm table yg mempunyai 5 column ek? kl dh sampai column ke 5, die akan proceed letak dalam row ke 2. Gitu ke?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    hirnieza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 5
    Age : 29
    Registration date : 24/01/2010

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by hirnieza on Wed Jan 27, 2010 3:43 pm

    yup..itulah soalan saya..huhuh

    Sponsored content

    Re: Set Mod dalam php ada ke?

    Post by Sponsored content Today at 8:17 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:17 pm