Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mencari pembuat software [programer]

    Share

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    mencari pembuat software [programer]

    Post by sangkut on Sat Jan 23, 2010 1:16 pm

    salam..aku nak ajak programer yang berminat utk join projek aku..ak memang tak pandai buat software sebab tu ak ajak sesiapa yang berminat join aku...ak ada member buka perniagaan iternet wifi kat uitm...pelanggan dalam 200 sehari online..dia jual prepaid wifi.. [ guna streamys > buat big raouter > buat page longis > student beli kad ]

    macam mana ak nak cakap yer..?? pening...

    ok macam nei..aku nak cari programer yang boleh buat program base online application..macam YM la senang citer...

    macam mana nak citer lagi.??

    ok macam nei...siapa programer yang berminat balas jer post nei..ak pasti projek nei mesti jadi...benda nei macam side income programer jer ar...tokei dpt 40% aku 20% programer 20 %....

    p/s : klu nak harapkan ak belajar programer..memng lambat le jawapnya projek nei menjadi... Smile

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by sangkut on Sat Jan 23, 2010 1:32 pm

    ok ak terang kan cikt... :

    1. syrkt tu ade buat servis wifi (hotspot)...dia pancarkan guna router kat kedai dia dan pasang rauter kat kolej kediaman uitm tersebut...ada 4 koleh yang besar kat uitm itu...

    2. dalam page wifi syrkt itu ada bahagian free suft tapi hanya untuk akhbar jer mcm bharian,kosmo dan lain2..utk website macam facebook,google,yahoo pljar kena beli prepaid kat syrkt itu bernilai rm 5,10,20,30 per / jam..

    3. program yang aku nak buat nei ialah mereka satu windows application base on web application...contohnya macam YM dan lain2...tapi kegunaan nya hanya untuk surf sahaja,,

    4. servis yang aku nak buat ini adalah seorang student tak PERLU BELI KAD WIFI UTK MELAYARI FACEBOOK..dia hanya perlu beli acc khas utk buka facebook..

    5. contohnya pljr akn buka software yg bakal direka nei..login acc khas dan dia hanya boleh surf facebook sahaj..benda lain tak boleh..

    6. sebulan peljar hanya perlu byr rm 6 utk ublimeted acess ke face book..

    7. bagaimana sistem nei berjalan...??..syrkt itu boleh buat open website jadi percuma macam paper punya site..konsep yang akan diterapkan adalah sama..tapi hanya utk student yang beli acc khas sahaja..apbila dia longin acc khas itu dia boleh surf facebook..

    paham tak.???..ayat pusing...nanti aku draw dia punya aliran proses...

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by sangkut on Sun Jan 24, 2010 12:21 pm

    bump

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by DevGuy on Fri Jan 29, 2010 4:50 pm

    takkan aaaa facebook jer. kalau aku baik aku guna berukband. huhuhu

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by sangkut on Sat Jan 30, 2010 4:12 pm

    tu contoh...
    avatar
    hakimiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 270
    Age : 27
    Location : The City of Danga....
    Job/hobbies : = Student IT deparment =
    Registration date : 22/06/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by hakimiz on Sat Jan 30, 2010 4:35 pm

    maksudny cam gnekan streamyx prepaid ker???

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by sangkut on Sun Jan 31, 2010 12:07 pm

    ye..
    avatar
    eriokagurlz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 19
    Location : terengganu
    Registration date : 02/11/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by eriokagurlz on Thu Feb 04, 2010 11:25 am

    insyaallah aku akn cuba... tpi nak tgk aliran dia dlu...

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by sangkut on Thu Feb 04, 2010 12:56 pm

    ok aku akan lukis plans nya...otw..

    Sponsored content

    Re: mencari pembuat software [programer]

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Nov 23, 2017 7:13 pm