Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Share

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by Hiruka on Thu Feb 04, 2010 10:36 am

    Assalamualaikum,

    TJ-Ariff wrote:
    shanai wrote:Untuk makluman semua, proses pemindahan data untuk memindahkan ahli2, topic dan posting dari forum ini ke forum kekal di server putera.com akan dilakukan dalam waktu terdekat.
    Oleh yang demikian saya memohon jasa semua untuk membantu "membersihkan" forum daripada posting2 atau topic yang tidak berfaedah supaya tidak perlu saya pindahkan data2nya ke server forum kita sendiri, untuk digabungkan dengan data dari forum yang lama.

    Tapi jika tak pasti sama ada sesuatu posting itu berguna atau tidak, maka tinggalkan sahaja, tidak mengapa.

    Sila war-warkan perkara ini kepada rakan-rakan moderator yang mungkin tidak membaca makluman ini. saya merancang untuk melakukan pemindahan data mungkin pada hujung minggu ini.

    Terima kasih dia atas kerjasama semua. semoga kita cepat bersatu kembali di putera.com kesayangan semua ini Smile

    Kepada semua warga PDC.
    Sila berikan kerja sama anda, diharap jangan posting sebarang topik yang tidak memberikan sebarang faedah bagi memudahkan proses tersebut.

    Wassalam.
    Baca balik dgn teliti..dari pemahaman aku, penapisan perlu dilakukan dahulu..So elakkan sebarang posting yg xde ape² makna..HehE Razz
    Sabar je menunggu, Bukan rugi ape pon.. huhu Laughing

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by tech_frix on Thu Feb 04, 2010 8:20 pm

    aku suka kalau kita longgarkan peraturan di putera so org akan lebeih ramai post..
    then kepada ahli putera, jgn lupa tampal banner kita ni kat signature...
    aku dah letak dah kat LYN ID aku..hehe
    hidup putera!!


    --------------------------------------------

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by nelza on Thu Feb 04, 2010 9:48 pm

    tech_frix wrote:aku suka kalau kita longgarkan peraturan di putera so org akan lebeih ramai post..
    then kepada ahli putera, jgn lupa tampal banner kita ni kat signature...
    aku dah letak dah kat LYN ID aku..hehe
    hidup putera!!

    longgarkan maksudnye mcm mna tuh?

    arfaie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 7
    Age : 30
    Location : Pengkalan Hulu, Perak Darul Ridzuan
    Job/hobbies : Customer Engineer
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by arfaie on Fri Feb 05, 2010 12:57 pm

    user ID nnt guna yang putera.com lama, atau putera forumotion nie?

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by nelza on Fri Feb 05, 2010 2:01 pm

    guna id pdc yg lama pon masih oke

    arfaie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 7
    Age : 30
    Location : Pengkalan Hulu, Perak Darul Ridzuan
    Job/hobbies : Customer Engineer
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by arfaie on Fri Feb 05, 2010 2:44 pm

    orait..harap2 berjaya la proses pemindahan nie.dah rindu benar kt putera.com

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by bazsh on Fri Feb 05, 2010 3:34 pm

    Post count nnt dia xkan topup ke ID lama ke?
    Aku guna ID yg sama hehe

    silentfox
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Location : Bergiat aktif ketika malam!
    Job/hobbies : Layan bola especially EPL!
    Registration date : 18/06/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by silentfox on Fri Feb 05, 2010 11:26 pm

    bazsh wrote:Post count nnt dia xkan topup ke ID lama ke?
    Aku guna ID yg sama hehe

    amacam kalau taruk semua jadi baru...
    setaraf semua...kah..kah!
    kecuali yg disebalik tabir pembikinan jer kasi ada kelebihan...

    baru tergopoh gapah mengepost setiap hari... Laughing

    p/s: aku join putera tahun 2004! cuma nick berlainan sebab x pernah puas hati nick yg sesuai... Cool

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by bazsh on Sat Feb 06, 2010 5:05 am

    silentfox wrote:
    bazsh wrote:Post count nnt dia xkan topup ke ID lama ke?
    Aku guna ID yg sama hehe

    amacam kalau taruk semua jadi baru...
    setaraf semua...kah..kah!
    kecuali yg disebalik tabir pembikinan jer kasi ada kelebihan...

    baru tergopoh gapah mengepost setiap hari... Laughing

    p/s: aku join putera tahun 2004! cuma nick berlainan sebab x pernah puas hati nick yg sesuai... Cool
    Banyak tu post count aku yg lepas hehe :p

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by nelza on Sat Feb 06, 2010 8:30 am

    penting ke post count?

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by bazsh on Sat Feb 06, 2010 11:00 am

    nelza wrote:penting ke post count?
    Seriusnyer en mod kita ni bounce

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by khairul anwar on Sat Feb 06, 2010 6:45 pm

    penting, pasal tu banyak spammer

    spammer kan target post count, macam kawan2 kita "tue"
    semua mengejar post count la tu
    hehe


    post count tu hanya la sekadar number..
    so macam abang TJ cakap, berforum la sebagai mana orang berilmu berforum..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by loy_azloy on Sun Feb 07, 2010 4:27 pm

    khairul anwar wrote:penting, pasal tu banyak spammer

    spammer kan target post count, macam kawan2 kita "tue"
    semua mengejar post count la tu
    hehe


    post count tu hanya la sekadar number..
    so macam abang TJ cakap, berforum la sebagai mana orang berilmu berforum..
    kawan2 kita kejar post count bukan serius,lagipun suke2 aje,btw mungkin mereka2 ini dah rasa putera ini sebahagian daripada keindahan dalam kehidupan...so tak perlulah kita perli atau kutuk mereka ini,aku anggap spam itu rencah dalam makanan,dtambah untuk menyedapkan,namu kalau banyak sangat boleh membawa kemudaratan...

    post tu tak penting tapi apa yang kita semua dapat kongsi itu yang penting...

    alien


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by TemanX on Sun Feb 07, 2010 6:35 pm

    aku tambah spam....



    alien alien

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by OngBok on Sun Feb 07, 2010 6:41 pm

    Orang yang post count dia paling tinggi jadi glamour satu dunia kut


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by dans kam on Mon Feb 08, 2010 1:52 pm

    loy_azloy wrote:
    khairul anwar wrote:penting, pasal tu banyak spammer

    spammer kan target post count, macam kawan2 kita "tue"
    semua mengejar post count la tu
    hehe


    post count tu hanya la sekadar number..
    so macam abang TJ cakap, berforum la sebagai mana orang berilmu berforum..
    kawan2 kita kejar post count bukan serius,lagipun suke2 aje,btw mungkin mereka2 ini dah rasa putera ini sebahagian daripada keindahan dalam kehidupan...so tak perlulah kita perli atau kutuk mereka ini,aku anggap spam itu rencah dalam makanan,dtambah untuk menyedapkan,namu kalau banyak sangat boleh membawa kemudaratan...

    post tu tak penting tapi apa yang kita semua dapat kongsi itu yang penting...

    alien

    Aku sokong part yang kaler biru tu.. Very Happy

    bab spam tu pulak, aku rasa kalo spam yang memeriahkan forum ok la, tapi kalo yg x pasal2 spam thread. memang tiada maaf bagimu la..

    Berkenaan dgn post count tu.. Aku xtau, x ambik kisah pun.. lol!

    skyzline_91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Age : 29
    Location : KayBee,Qelate
    Job/hobbies : Gigit PenDrive
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by skyzline_91 on Tue Feb 09, 2010 7:28 pm

    alhamdulillah...akhirnya pdc akan bernyawa di server sendiri...syukur...

    shanai
    Admin
    Admin

    Number of posts : 13
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by shanai on Wed Feb 10, 2010 7:03 am

    kita akan cuba sedaya upaya untuk:
    1. pindahkan semua topik & posting
    2. auto-daftar semua ahli baru kat sini ke dlm server putera.
    3. ahli lama yg guna emel sama dgn server asal akan guna username asal
    4. username dalam semua posting forum sementara akan synchronize dgn data ahli lama + ahli baru
    5. kiraan posting akan di kira semula
    6. Maaf, PM baru di forum sementara tidak dapat diselamatkan/dibawa ke server putera

    * ahli lama = ahli yg daftar server asal
    * ahli baru = ahli yg daftar di server sementara dan bukan ahli lama (berdasarkan emel)

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by loy_azloy on Wed Feb 10, 2010 8:32 am

    takpelah,mana2 pun kami tak kisah asalkan putera.com


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    taufiq1006
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 28
    Location : Jeram, Kuala Selangor, Selangor
    Job/hobbies : IT Technician
    Registration date : 05/06/2009

    Akaun lame di putera.com

    Post by taufiq1006 on Wed Feb 10, 2010 10:41 am

    Assalamu'alaikum...!!

    Aku ahli lama 3 tahun lepas..id aku taufiq1006. Email aku taufiq1006@putera.com.

    So aku nk tanyer lah..kat forum sementara ni aku register taufiq1006 gak. email pun sama. So x jd masalah ker klu data lama aku tu dicombine kan ngan skrg??

    Maksud aku..kalau dulu aku guna id n email yang sama..sekrg pnyer email n id akan dibuang ker or macam mana tu..??!!

    Sponsored content

    Re: Proses pemindahan data ke Server utama Putera.com

    Post by Sponsored content Today at 5:32 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:32 pm