Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Share

    rusydi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 15/06/2009

    www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by rusydi on Thu Jan 21, 2010 12:48 am

    Website www.kraftangan.gov.my kena hack... Time ade banyak jawatan kosong ni la time tu kena hacked...Satu apa pun tak leh bukak.. Ramai gile jadi mangsa.. Konon2 dia scan virus kt pc kita.. Rupa2 nya dia otomatik install software livepc untuk jahanamkan pc orang lain... sbar je la

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by bazsh on Thu Jan 21, 2010 10:24 am

    Nape aku masuk cam xder apa2 jer?

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by johnburn on Thu Jan 21, 2010 10:49 am

    aku masuk pas +- 30 min TS pos thread ni pn dh ok
    xtau la samada diorg cpt repair atau TS silap tgk Razz


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by NazCYPHER32 on Thu Jan 21, 2010 10:54 am

    rusydi wrote:Website www.kraftangan.gov.my kena hack... Time ade banyak jawatan kosong ni la time tu kena hacked...Satu apa pun tak leh bukak.. Ramai gile jadi mangsa.. Konon2 dia scan virus kt pc kita.. Rupa2 nya dia otomatik install software livepc untuk jahanamkan pc orang lain... sbar je la

    xdepape pn..aku rasa pc diorang sume tuh kena malware "rogue antivirus" kot,tmasuk la bro skali Rolling Eyes ..kalo da kne skali,pegi kt website mane2 pn mmg kluar popup fake scanning pnye,smpai la da buang bersih2..

    rusydi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 15/06/2009

    Re: www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by rusydi on Thu Jan 21, 2010 11:47 pm

    Maybe dorang terus repair kot... Bini aku punya laptop dia terus otomatik download and install software Livepc suka2 hati dia je..pastu Ym otomatik tutup, firefox tutup, pastu dia restart. Tak pasal2 aku kena format terus sebab dia ade presentation pagi ni...

    Dah ok dah pun

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by bazsh on Fri Jan 22, 2010 8:19 am

    Nape terus format bro
    Sepatutnya boleh cuba fix ngan MBAM dulu ke
    Tp aku faham sebab wife bro ada presentation pg tu kan
    So tergesa2 la tu Razz

    Sponsored content

    Re: www.kraftangan.gov.my kena hacked

    Post by Sponsored content Today at 11:58 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:58 am