Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    acer aspire 4730z problem lak

    Share

    rojak
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 08/03/2009

    acer aspire 4730z problem lak

    Post by rojak on Sun Mar 08, 2009 8:01 pm

    salam, aku baru jer beli laptop nie,jumaat lepas.
    bawak blik umah install software,lepas tue tido.
    esoknyer aku nak on,tak idup,tkan button power,led power indicator idup jap,lepas 2 padam,led kat button power tak idop,so aku bawak blik ke lowyat,penat2nek monorail ngam komuter sampalah kat lowyat,sampai kat kedai 2,tkan2 ok lak, pelik lak,nape ek?
    takkan baru beli dah problem.
    lagi satu, kalo aku biarkan laptop nie on,nanti dier akan masuk sleep mode an,biase la tue,bile aku on kan blik,laptop nie idup balik(bngun dari sleep) kuar la logon 2,baru aku nak klik masuk,kuar blue skrin(bsod),nape ek?
    mintak tlg2 otai2 kat sini.
    spec laptop,
    intel dual core t4200 2GHz,800MHz fsb,1MB cache
    ram 2 gig
    160hdd
    mobile intel graphic media 4500M

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: acer aspire 4730z problem lak

    Post by ammartok on Sun Mar 08, 2009 8:22 pm

    software ape yg bro install???
    ape name error BSOD tuh???

    rojak
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 08/03/2009

    Re: acer aspire 4730z problem lak

    Post by rojak on Mon Mar 09, 2009 9:22 am

    software ape yg bro install???
    ape name error BSOD tuh???
    takde pape sangat pun,install nero,install antivirus 2 jer.
    BSOD tue tulis memory dump ape ntah,bnyak la

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: acer aspire 4730z problem lak

    Post by ayoi on Tue Mar 24, 2009 5:29 pm

    ada tambah ram ke ..ada update new security dari web site ke.

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: acer aspire 4730z problem lak

    Post by memito on Thu Mar 26, 2009 8:38 pm

    Beginning dump of physical memory ke bro....takutnya aku nak beli laptop acer ni....rasa mcm nak sambar je acer ni ...sape2 lain yg guna ada problem x?

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: acer aspire 4730z problem lak

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 01, 2009 2:34 am

    tukar la ke samsung ke..
    mhl ckit tp sgt berbaloi..
    aku pkai da nk masuk 3 taun..xpnh bwk pi kedai pn..
    xpenah wat mslh lg tu..

    Sponsored content

    Re: acer aspire 4730z problem lak

    Post by Sponsored content Today at 8:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:25 am