Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    bagaimana cara nak buat laman web

    Share

    wanklebang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 16/01/2010

    bagaimana cara nak buat laman web

    Post by wanklebang on Sat Jan 16, 2010 4:17 pm

    cara2 nak buat laman web.... if boleh yang free punya lah yang boleh buat web replika...ada panduan or e.book x? if upah orng buatkan berapa?

    ultimate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 104
    Location : Damansara
    Registration date : 14/02/2009

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by ultimate on Sat Jan 16, 2010 5:41 pm

    salah masuk la..adess..hmm..

    http://jiwangpc.blogspot.com

    wanklebang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 7
    Registration date : 16/01/2010

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by wanklebang on Sat Jan 16, 2010 6:15 pm

    hehehe yeke tq ehh

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by nelza on Sun Jan 17, 2010 12:50 pm

    salah tempat. pindah

    fresh&true
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 2
    Age : 38
    Location : malaysian
    Job/hobbies : service crew
    Registration date : 04/02/2010

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by fresh&true on Thu Feb 04, 2010 2:16 am

    nak buat laman web tak lah sesusah yg dsangka.
    ada bbagai2 jenis laman web,laman web yg mana anda bleh letakkn komen itu adlh perisian blogging..
    mana kala laman web yg tak blh letak komen itu selain drpd perisian blogging.
    kalo anda minat dlm penulisan blog(post),wordpress contoh tbaik.
    selain wordpress,b2evolution,bblog,blosxom,textpattern dan movable type.-ini adlh software blogging free,utk mgunaknnya tlebih dahulu anda dah mpunyai namadomain.com dan server(webhosting).
    langkah sterusnya,anda install software tsebut cth;wordpress dgn mgunakn FTP software.

    Harap Membantu Very Happy

    yusazie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 33
    Location : kelantan
    Job/hobbies : playing futbol.. surfing internet... reading booksss
    Registration date : 12/12/2009

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by yusazie on Thu Feb 11, 2010 6:00 pm

    nice information walaupun bukan aku yang tanyer.. he2
    aku pun bercita2 gak nak wat laman web.. tapi ia tidak semudah yang disangka...uhuuu
    anyway... gud luckkk.....

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by dans kam on Thu Feb 11, 2010 7:18 pm

    Untuk permulaan bleh guna template free yang sedia ada(Sila google). Pastu edit la kandungannye ikut kemahuan kita.

    Kalo nak lebih tau, nanti tgk2 la tutorial pasal html. Tgk basic structure dia, elemen, tag.

    Untuk template, try dapatkan template yang mudah. Kalo dapat yg xde guna css pun ok. Kalo awal2 terus guna yg ada css, nanti ko sendiri yg penin nak fahamkan coding dia. Better fahamkan satu-persatu dulu.. Paham skit2 dulu pun jadi la..

    Sponsored content

    Re: bagaimana cara nak buat laman web

    Post by Sponsored content Today at 6:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:13 pm