Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    BERBALOI KE?

    Share

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: BERBALOI KE?

    Post by khairul anwar on Mon Jan 18, 2010 7:01 pm

    niat tidak menghalalkan cara..

    ermmm...

    ape yang nak disampai kan datuk seri tu memang betul,
    kadang2 kita terlepas pandang dalam hal2 macam nie..

    haha, aku pong pening gak pikir camner kalau aku sendiri jadi guru tu..

    nak suh beli buku tu, murid2 kurang mampu
    nak paksa tak boleh lak (beli yang ori nye)
    nak fotokopi, da langgar hak cipta,

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: BERBALOI KE?

    Post by myee on Mon Jan 18, 2010 9:13 pm

    TOYSЯUS wrote:Erm, cuma prasangka jahat je tapi tak tuduh cikgu tu kaut untung.. :-\
    Ksian plak cikgu tu.

    @myee
    Berapa helai / muka surat buku fotostat tu kesemuanya?

    original dari buku asal ade 156 page...so cikgu nih copy 2 page terus untuk 1 muka surat...aku tanya kat anak buah angkat aku nih...boleh bace ke? dia kabo bolih...dia kabo klu tak beli nanti cikgu rotan Sad aisemen kesian plak aku tengok...mak ayah dierr cume mampu beli baju, yuran skolah jerr...untuk buku derang tunggu gaji ujung bulan nih....ade 2 orang sumenyerr...bukan nak menunjuk tapi 2 2 aku hulur tuk complete bayo buku jerrr....bukannyerr ape 2 2 budak nih top 5 dalam kelas taun lepas....

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: BERBALOI KE?

    Post by loy_azloy on Mon Jan 18, 2010 10:32 pm

    hahaha...aku dulu cikgu tak rotan tapi dah rasa mcm wajib kalau masuk bab berkaitan pelajaran,yang ironinya kebanyakannya aku tak abis baca pon hahaha...

    p.s sekali abg afdlin shauki respon huhuhu...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: BERBALOI KE?

    Post by TOYSЯUS on Tue Jan 19, 2010 10:28 pm

    @myee
    Huish, kalau tak beli, cikgu rotan? Waah ini sudey jadi kes ugut. Kasi report je kat cikgu besar, atau kat PIBG.
    Cakap ade cikgu ugut nak rroottaannn anak buah supaya beli buku, dah la fotostat, mahal lak tuh. Cet! (kena ada perkataan "cet" tu baru dramatik tau).

    Huhu. Just kidding.

    But betul ooh, bleh jadi kes ugut. Sekoman-koman pun bawak la bincang dengan parents dulu ke, ni cikgu terus ugut murid macam mana murid tak takut.
    Lain la kalau murid tak buat homework, baru la boleh bagi amaran macam tu. Ermm.. Ntah la zaman sekarang ni..

    @loy
    Haha. Loy vs Toy. xpe2. kekadang best je versus2 pendapat ni. baru ade masam masin.

    Sponsored content

    Re: BERBALOI KE?

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm