Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    sound problem

    Share

    larilagilaju
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 01/12/2009

    sound problem

    Post by larilagilaju on Sat Jan 16, 2010 2:06 am

    laptop aku ni stil kuar kn sound walaupn aku da pkai headphone..
    cm ne nk buat bagi bunyi die xkuar bile pkai headphone ek??

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: sound problem

    Post by ayoi on Sat Jan 16, 2010 7:22 pm

    ni berlaku banyak kat hp acer dan compaq...

    tengok kat software audio manager/management. try disable sound device speaker atau choose jack only.
    bila nak pakai speaker choose speaker only..

    biasa ni berlaku driver tak complete atau bios kena update utk fix sound bug....

    tapi kat pc ramai suka all device bunyi... sebab leh on/off speaker.. kat laptop susah arr..
    kena disable/mute speaker device enable jack/headphone device...

    **bagi model laptop anda dan sound brand apa ... realtek/intel/conexant/creative


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:10 pm