Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Share
    avatar
    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by datuk abu on Sat Jan 16, 2010 12:10 am

    Pelajar Aswara didakwa guna internet ancam keselamatan

    PETALING JAYA: "Ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..."

    Tulisan dalam Facebook itu telah mengheret seorang pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan (Aswara) ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana dituduh menggunakan aplikasi dalam Internet untuk membuat komen yang boleh mengancam keselamatan orang lain lima hari lalu.

    Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, mengangguk tanda memahami pertuduhan itu namun tiada pengakuan direkodkan di hadapan Majistret Ho Kong Chin. Hakim Aslam Zainuddin yang sepatutnya mendengar kes itu mempunyai urusan rasmi di Shah Alam.

    sumber: bharian.com.my
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by raidizh AR on Sat Jan 16, 2010 12:30 am

    teknologi memakan diri... haritu ak tgk ade kes employee kutuk bos die, last2 bos die komen

    xsilap ak kne pecat budak tu.. macam2.. gunakanla teknologi untuk perkara yang penting.. guna sekadar perlu


    --------------------------------------------
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by TOYSЯUS on Sat Jan 16, 2010 1:07 am

    Hiks, I kekadang (jer) guna facebook untuk kutuk top management university I. Hahah. (jgn tiru aksi ini)

    p/s: topik ni I dedicate khas untuk beberapa orang forumer kita yang pernah terkutuk Sultan or Agung. Beware dudes. Eyes watching.
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by hampeh on Sat Jan 16, 2010 1:09 am

    patut lempang dua tiga das , mak bapak dia takde respon apa2 ke ..sampah macam ni kita takmau
    avatar
    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by Miss U.A on Sat Jan 16, 2010 2:26 am

    uiksss...nih buat aku takot nih...
    pasni kene ati2 la komen kt fesbuk!
    avatar
    Sir Pyan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 175
    Location : S'ban, N9
    Job/hobbies : Kojo apo jo yang halal
    Registration date : 17/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by Sir Pyan on Sat Jan 16, 2010 6:24 am

    Bukan setakat Facebook je, kat forum macam forum ni contohnya pun kena hati-hati bila buat statement, takut memakan diri. He he he... Rolling Eyes
    avatar
    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by datuk abu on Sat Jan 16, 2010 6:40 am

    yup, jangan fikir kita kebal kalo guna internet.

    boleh komen ikut nafsu..

    ps; ingatan untuk diri aku sendiri.
    pss; mod mcm tak sesuai je thread ni kat diskusi serius. maybe kat bahagian sembang je.
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by hampeh on Sat Jan 16, 2010 6:42 am



    yang ni lak masa 1st time dia kena soal tak silap aku .
    avatar
    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by datuk abu on Sat Jan 16, 2010 9:02 am

    mane dapat tu hampeh..

    nak add dia lah..
    avatar
    Eman Leto
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 576
    Location : Katil ikea
    Job/hobbies : Stalker
    Registration date : 14/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by Eman Leto on Sat Jan 16, 2010 10:47 am

    what a shame.. konon2 nk berjuang tp end up memalukan diri sendiri/negara/agama..
    avatar
    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by SoNic_ATi on Sat Jan 16, 2010 11:16 am

    xkena tmpt diaorg nak luahkan........... Mad
    avatar
    juruteknikmuda89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 40
    Age : 28
    Location : Miri,Sarawak tp asal Kedah
    Job/hobbies : Dedicated Computer Technician
    Registration date : 14/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by juruteknikmuda89 on Sat Jan 16, 2010 11:22 am

    kdg2 manusia ni,bnda2 yg xptut nk dipublishkan pun gatal2 nk publish public...tu yg jd kes2 mcmni...ape la xjumpa kat kedai kopi ja..n then cakap la scara face 2 face...da jd mcmni,xke bodoh namanya...?
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by mjmax15 on Sat Jan 16, 2010 11:47 am

    hampeh wrote:

    yang ni lak masa 1st time dia kena soal tak silap aku .

    huhu..selamber aje dia komen.
    mana org lain x hangin.
    bagi la komen la yang membina sket. Razz
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by hampeh on Sat Jan 16, 2010 5:11 pm

    datuk abu wrote:mane dapat tu hampeh..

    nak add dia lah..

    aku amik dari lowyat.account dia dah tutup pasal 2nd time dia komen pasal nak serang kuil pulak . memang patut kena tangkap pasal duk degil lagi ntah nak tunjuk kuat kot.
    avatar
    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by datuk abu on Sat Jan 16, 2010 5:59 pm

    kesian jgk kat mamat ni..aku tak rasa dia serius nak bom.maybe meluahkan perasaan marah je.al maklumlah darah muda.
    avatar
    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by mjmax15 on Sat Jan 16, 2010 6:10 pm

    tapi kalau dia luahkan cara macam tu, mmg salah. konfirm siapa yg baca komen dia ingat org islam yg bersubahat main2 bom2 nih. benda ni bagi aku isu sensitif. tak patut buat main-main

    mis3catz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 138
    Location : the city of catville
    Job/hobbies : buat pahale n dose..
    Registration date : 12/05/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by mis3catz on Sat Jan 16, 2010 10:55 pm

    mamat tuh tade bende nak borak ape..
    ish3..
    suke jer cari pasal ngan kaum len..

    No

    smithmagge
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 27/04/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by smithmagge on Sat Jan 16, 2010 11:08 pm

    Dia dh buat salah tangkap je lah tp yang lain kalau buat salah tangkap jugak lah jgn kiri tangkap kanan lepas.

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by awi216 on Sun Jan 17, 2010 2:45 am

    macam2,, dah tau facebook tu satu dunia tengok. Tetap nak pamerkan kebodohan sendiri. Niat "MUNGKIN" betul, tapi kaedah langsung tak kena cara. Kadang2 cakap je lebih. Solat yg asas pun masih tunggang-langgang.

    Orang lain nak marah, kita pun ikut nak marah...
    avatar
    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by Gunso on Sun Jan 17, 2010 12:50 pm

    haha.. nih org yg jenis suka cakap besar.. tak mau mengalah... dan dia lah yg paling hebat...

    asik dia jer yg nak tunjuk hebat sehingga menampakkan kebodohan diri sendiri...

    akhirnya makan diri... satu pengajaran untuk dia dan peringatan kepada yg lain...
    avatar
    ankerleaft
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 17/01/2010

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by ankerleaft on Sun Jan 17, 2010 12:55 pm

    weyh...betol taw... bahaya post2 bnde mcm ni kat facebook....

    sbb facebook ni mcm xde privacy sket....ape yg kite buat smua org leh tau...

    hati2 la bila post sbb aku pn pnah terkena....

    aku post sekadar bergurau, tapi xtau lak smpai ada org terasa.... haizz.....

    nyesal xsudah aku....
    avatar
    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by hampeh on Sun Jan 17, 2010 1:26 pm

    internet is serious business.Sama2 la jaga mulut kita Very Happy
    avatar
    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 97
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by TJ-Ariff on Sun Jan 17, 2010 8:44 pm

    Aku harap, pihak berkuasa dapat menangkap petualang petualang itu, memalukan Agama Islam, Bangsa dan Negara.


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.
    avatar
    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by ogGy on Mon Jan 18, 2010 12:06 am

    Tak de semangat 1 Malaysia langsung kat diri budak tu, tak de tapis langsung ayat dia . Memang patutlah dia kene dakwa, mencemarkan maruah keluarga,agama dan negara.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com
    avatar
    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by Aku Tak Sengal on Mon Jan 18, 2010 1:58 am

    assalamualaikum wbt,

    aduyai..nama je student Aswara
    tapi budaya mana ntah pakai..

    Sponsored content

    Re: berhati-hatilah...jangan jadi macam mamat ni

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 11:46 pm