Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Macam mana nak buang McAfee ni?

    Share
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by izwanensem on Tue Jan 12, 2010 3:48 pm

    salammmmmm......tumpang tanya..sy nak install kapersky 2010 kat satu laptop yg pki win 7. semasa proses installation tu, ada error kuar yg menyebabkan proses installtion tu berhenti. kuar msgbox kata ada software yg xcompatible dgn kapersky 2010 tu, software tu adalah McAfee Internet Security suite with SiteAdvisor 2008. Bila nak buang dr control panel....dia xlistingkan plk....mcm mana ye nk buang McAfee tu? Ada cadangan x? tq
    avatar
    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by ayoi on Tue Jan 12, 2010 9:07 pm

    guna software revo uninstaller...


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by tasek16 on Tue Jan 12, 2010 9:48 pm

    Some Av software cth macam Norton.. uninstaller tak ada dalam list remove program dalam control panel .BTW diorang ada provide uninstall tool untuk uninstall av..kalau Mcafee boleh check kat sini http://service.mcafee.com/FAQDocument.aspx?id=TS100507


    --------------------------------------------
    emmmmmm
    avatar
    maleherbs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Registration date : 10/01/2010

    Re: Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by maleherbs on Tue Jan 12, 2010 10:56 pm

    Follow these directions to download the McAfee
    Removal Tool and run it to remove the above
    programs.

    1. Click on the following link to download the MCPR removal tool
    http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe

    2. Click Save and save the file to your desktop\

    3. Close all McAfee Application windows you may have
    open, and double-click on MCPR.exe to start the
    removal tool. Windows Vista users will have to
    right-click on the file and select "Run as Administrator"

    4. After the removal tool finishes, you should
    be prompted to restart your computer.

    5. Once the computer restarts, your McAfee
    product should be uninstalled.

    6. If for any reason there appears a red X during
    the uninstall, go to the following location
    for more advanced uninstall instructions involving the registry.

    http://tools.mcafeehelp.com/doc.php?siteid=1&docid=419397

    Extra Optional Steps

    1. Open My Computer, double-click on Drive C
    2. Double-click on Program Files
    3. Look for any McAfee product folders that remain.
    Right-click on them and choose Delete
    4. Close My Computer and other folders
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by izwanensem on Fri Jan 15, 2010 4:20 pm

    tq semua......akhirnya selesai juga. Very Happy
    avatar
    maleherbs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Registration date : 10/01/2010

    Re: Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by maleherbs on Fri Jan 15, 2010 6:28 pm

    Saya dah guna pelbagai antivirus dan
    spyware. Tapi akhirnya sejak tahun
    2007 saya mula menggunakan vipre
    antivirus dan spyware.

    Vipre ni.. ringan dan sangat sesuai
    untuk window 7 malah tidak makan
    memory dan sangat cepat. RAM yang
    digunakan sangat kecik. Dan virus
    serta spyware mudah dikesan secara
    aktif apabilan online.

    Saya amat berpuas hati kerana
    protection yang sangat berkesan
    sejak tahun 2007.

    Layari...
    https://www.sunbeltsoftware.com

    Sponsored content

    Re: Macam mana nak buang McAfee ni?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun Oct 22, 2017 4:13 pm