Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Share

    mzfoto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 14/07/2009

    Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by mzfoto on Sun Jan 10, 2010 1:58 pm

    Aku baru beli KIS..tapi bila aku nak install..dia suruh aku buang dulu semua antivirus yang lain...aku serba salah, nak buang ke tak...sebab yang ni Internet Security..Apakah Internet Security juga merupakan program antivirus??

    rupii
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 164
    Location : kawe anok qlate, REPEK city,
    Job/hobbies : tengok langit, bulan,bintang,n awan
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by rupii on Sun Jan 10, 2010 2:23 pm

    yup internet security antivirus gak...
    tp guard die lebih kpd internet...
    ratio... guard untk tenet 100% guard untk pc 80%
    lebih kurang laaa.....

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by bazsh on Sun Jan 10, 2010 3:36 pm

    mzfoto wrote:Aku baru beli KIS..tapi bila aku nak install..dia suruh aku buang dulu semua antivirus yang lain...aku serba salah, nak buang ke tak...sebab yang ni Internet Security..Apakah Internet Security juga merupakan program antivirus??
    Internet Security ni all on one
    Antivirus + Antispyware + Firewall + Antispam etc
    Dan x digalakkan guna 2 AV pada satu PC tambah2 lg kalo kedua2 wat real time (lagi risiko conflict)
    Better pilih yang mana bro nak pakai

    mzfoto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by mzfoto on Mon Jan 11, 2010 8:52 am

    bazsh wrote:
    mzfoto wrote:Aku baru beli KIS..tapi bila aku nak install..dia suruh aku buang dulu semua antivirus yang lain...aku serba salah, nak buang ke tak...sebab yang ni Internet Security..Apakah Internet Security juga merupakan program antivirus??
    Internet Security ni all on one
    Antivirus + Antispyware + Firewall + Antispam etc
    Dan x digalakkan guna 2 AV pada satu PC tambah2 lg kalo kedua2 wat real time (lagi risiko conflict)
    Better pilih yang mana bro nak pakai

    yang asal aku pakai Avast.. (tapi bukan yang ori punyalah..) jadi aku nak tahu, antara Avast dengan kaspersky mana yang bagus? Se lagi nak tahu, betul ke bila kita install Kaspersky yang ori punya ni, maka PC kita akan jadi lambat bila layari internet? harap dapat membantu..

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by e_sentinel on Mon Jan 11, 2010 11:46 am

    Dah beli, pasang je la .. avast! tu kasi buang dulu.

    fsollow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 17/06/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by fsollow on Mon Jan 11, 2010 11:49 am

    x lambat....ko install je...xmo kasi aku...huhu

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by tech_frix on Mon Jan 11, 2010 12:13 pm

    ler...IS tu kira semua la...
    takde makna 100% internet 80% guard...huhu
    mcm2 teori aku dapat kat sini...hehe
    TS, kalau dah tak tau Kaspesky ni tak power buat apa beli??


    --------------------------------------------

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by awi216 on Mon Jan 11, 2010 1:10 pm

    Enjin heuristic kaspersky is the best. Tu pun bagi aku la. KIS bagi aku dh cukup lengkap, baik ntuk antivirus atau ntuk internet protection. Baik buang je avast, sebab lagipun avast tu cuma yang free edition kan. Percayalah, berbaloi- baloi..

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by bazsh on Tue Jan 12, 2010 1:20 am

    Kalo TS xnak guna key ori tu
    Boleh la sedekah pada sape2 yang nak guna hehe

    mzfoto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by mzfoto on Tue Jan 12, 2010 9:21 am

    bazsh wrote:Kalo TS xnak guna key ori tu
    Boleh la sedekah pada sape2 yang nak guna hehe

    Satu tu dia boleh guna untuk tiga buah komputer ke??

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by bazsh on Tue Jan 12, 2010 10:10 am

    Depends pada license yang bro beli
    Kalo beli yang utk 3 user mmg boleh guna utk 3 buah komputer

    mzfoto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by mzfoto on Wed Jan 13, 2010 11:03 pm

    bazsh wrote:Depends pada license yang bro beli
    Kalo beli yang utk 3 user mmg boleh guna utk 3 buah komputer

    Tak pasti pulak aku, beli yang 1 atau 3 user...ni pertama kali beli yg ori..Tapi masa aku install kat pc opis aku, dia tulis..1 pc..kemudian bila aku install kat pc rumah akupun, dia tulis 1 pc...sama je..

    juruteknikmuda89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 40
    Age : 27
    Location : Miri,Sarawak tp asal Kedah
    Job/hobbies : Dedicated Computer Technician
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by juruteknikmuda89 on Wed Jan 13, 2010 11:21 pm

    mzfoto wrote:
    bazsh wrote:Depends pada license yang bro beli
    Kalo beli yang utk 3 user mmg boleh guna utk 3 buah komputer

    Tak pasti pulak aku, beli yang 1 atau 3 user...ni pertama kali beli yg ori..Tapi masa aku install kat pc opis aku, dia tulis..1 pc..kemudian bila aku install kat pc rumah akupun, dia tulis 1 pc...sama je..

    mana kata KIS utk 1 user la tu bro.asal install kat opis..tech opis xinstall AV ke kat kom bro?

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by bazsh on Thu Jan 14, 2010 11:59 am

    mzfoto wrote:
    bazsh wrote:Depends pada license yang bro beli
    Kalo beli yang utk 3 user mmg boleh guna utk 3 buah komputer

    Tak pasti pulak aku, beli yang 1 atau 3 user...ni pertama kali beli yg ori..Tapi masa aku install kat pc opis aku, dia tulis..1 pc..kemudian bila aku install kat pc rumah akupun, dia tulis 1 pc...sama je..
    Bro nyer license hanya utk 1 user
    Dinasihatkan agar bro x install lebih dr 1 komputer
    Kot2 nnt key bro blacklisted Smile

    mzfoto
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 38
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by mzfoto on Sun Jan 24, 2010 11:53 pm

    Macam mana dia tahu kita install pada banyak komputer..???

    Sponsored content

    Re: Baru beli Kaspersky Internet Security..Tapi..

    Post by Sponsored content Today at 8:12 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:12 pm