Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Laptop brand apa yang bagus

    Share

    nuriz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 12/12/2009

    Laptop brand apa yang bagus

    Post by nuriz on Sat Jan 09, 2010 10:14 pm

    Salam semua..
    Saya teringin nak beli laptop tapi tak tau brand apa yang bagus..ada kata Acer ada kata HP.Dengar cerita lagi Acer ni cepat rosak..skrin dia cepat rosak.betul ke?

    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by rizan razer on Sun Jan 10, 2010 8:30 am

    Asus pun ok juga

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by OngBok on Sun Jan 10, 2010 8:55 am

    Acer pun OK jugak.
    Cepat rosak bergantung kepada cara kita guna.
    Kalau guna terlalu lasak boleh cepat rosak.

    Acer nie, kalau setakat 3 tahun ok lagi.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by SoNic_ATi on Sun Jan 10, 2010 2:02 pm

    berapa bajet bro.........????
    n bro nak guna lappy tu mcm mane........
    game ke, or just nak wat asgmnt n main tenet je........

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by wanjihan on Sun Jan 10, 2010 2:13 pm

    lenovo

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by khairul anwar on Sun Jan 10, 2010 2:58 pm

    OngBok wrote:Acer pun OK jugak.
    Cepat rosak bergantung kepada cara kita guna.
    Kalau guna terlalu lasak boleh cepat rosak.

    Acer nie, kalau setakat 3 tahun ok lagi.

    setuju, semua bergantung pada seseorang,
    kalau cermat orang tue serta berpengetahuan tentang penjagaan nya

    sure leh tahan lama

    tak kira la brand apa (jangan brand tiruan dari china sudah)

    macam tu jugak ngan keta,
    dua sahaabat pakai proton saga lama (dalam 15 tahun)
    sorang da tinggal nyawa2 ikan
    sorang lagi masih gagah diatas jalan...

    so?
    adakah salah proton kereta tu nyawa2 ikan? (walaupun sesetengah nye memang salah dia hehe)


    so sebelum nak beli sesuatu, pastikan tau ape yang hendak dibeli
    tau perkara2 asas sesuatu barang itu
    buat sikit kajian berkenaan barangan itu,.. untuk pengetahuan ko gak kan,..

    at least bila sesuatu terjadi ko ade ilmu/pengetahuan macam mane nak settle kan benda tu ye tak?
    Very Happy

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by din_125 on Mon Jan 11, 2010 9:10 am

    1. asus..sebab waranty de lama..3 taun beb..spec pon mantap..try usha k40/50AB..
    2. lenovo, nampak mcm branded sikit..

    tunfaris88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 60
    Registration date : 04/01/2010

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by tunfaris88 on Mon Jan 11, 2010 9:26 am

    ak tgh mncari laptop yg bgus ni..bajet lam rm 2 ribu.. sape tau psal laptop gateway ni?

    lenovo pn cam bermnat gak..bley dipercayai la sbb drpd IBM..

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by nelza on Wed Jan 20, 2010 9:33 pm

    ni patut kan system kan?

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by sheikomatic on Wed Jan 20, 2010 10:18 pm

    Lenovo bukan daripada IBM..
    Lenovo hanya beli brand Thinkpad dari IBM Personal Computer Division
    Hanya model Lenovo Thinkpad series dan sesetengah Ideapad series yang ada ciri2 IBM

    Kesimpulannya Lenovo bukan anak syarikat IBM, malah tiada kaitan dengan IBM
    Kecuali model Thinkpad, itu sahaja

    i-bizz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 95
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by i-bizz on Thu Jan 21, 2010 12:55 am

    ape susah2, tgk je sejarah di sini.

    1980

    1981 IBM PCD introduces its first personal computer, the IBM PC

    1984 IBM PCD introduces its first portable computer, the IBM Portable PC, weighing 30 pounds.

    2003 IBM PCD introduces the industry’s first notebook with an extended battery life of up to 11 hours.

    IBM PCD introduces its ThinkCentre desktop PC line.

    IBM PCD introduces its Active Protection System, the industry’s first notebook with an airbag for hard drive and data protection in case the system is dropped.

    IBM PCD ships its 20-millionth ThinkPad notebook PC.

    IBM PCD introduces its ThinkCentre desktop PC line.

    Legend announces the birth of its new "Lenovo" logo to prepare for its expansion into the overseas market.

    Based on the collaborative application technology, Lenovo initiates IGRS Working Group, in cooperation with a few large companies and the Chinese Ministry of the Information Industry, to promote the formation of the industrial standard.


    http://www.lenovo.com/lenovo/my/en/history.html

    Sponsored content

    Re: Laptop brand apa yang bagus

    Post by Sponsored content Today at 7:39 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:39 pm