Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Share

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Post by johnburn on Wed Sep 30, 2009 10:33 pm

    aku rase wlaucmne pn kl nk lg slamt kne ada antivirus gak
    sbb ape, kl pkai anti executable tu pn, cube byngkn file yg ko authorize tu dh di bind ngan trojan ke, keylogger ke, cmne? kl ada AV mungkn die bleh dtect


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    aura
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Post by aura on Wed Sep 30, 2009 11:43 pm

    johnburn wrote:aku rase wlaucmne pn kl nk lg slamt kne ada antivirus gak
    sbb ape, kl pkai anti executable tu pn, cube byngkn file yg ko authorize tu dh di bind ngan trojan ke, keylogger ke, cmne? kl ada AV mungkn die bleh dtect
    Tajuk pun dah security tanpa anti virus... jadi sy kasi tau la cara security tanpa antivirus huhuhuh Very Happy

    Bye No Offense Embarassed

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Post by johnburn on Wed Sep 30, 2009 11:57 pm

    aura wrote:
    Tajuk pun dah security tanpa anti virus... jadi sy kasi tau la cara security tanpa antivirus huhuhuh Very Happy

    Bye No Offense Embarassed
    hehe no hal
    just nk gtau kte xkn 100% secure
    even with av pn Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Post by ScareCreW on Thu Oct 01, 2009 1:38 pm

    ??????????? wrote:^ Pc tanpa windows lagi lah tak reti digunapakai oleh pengguna yg baru beli pc untuk facebook, friendster, youtube atau blog buat duit. Hahahh.
    itulah sudah kena basuh otak dengan windows. guna pc mesti guna windows.
    facebook, friendster, youtube atau blog buat duit ialah web base. tiada kaitan dgn windows.
    virus, trojan, worm, bootnet, fake antivirus cuma target windows. bila guna hackintosh atau sebarang distro linux tak perlu pening kepala cari working serial dan update virus database setiap masa.

    so inilah salah satu cara security tanpa antivirus huhuhuh

    guess_whoiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 12
    Registration date : 22/06/2009

    Re: Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Post by guess_whoiz on Mon Oct 26, 2009 11:42 pm

    sekadar nk berkongsi....

    aku skrg x gune ape2 AV pon sbb skrg aku gune DeepFreeze...
    DF ni keje dy, dy akan freeze kn partition korg...
    korg leh freeze kn sume partition kalau nk...
    tp aku galak kn korg freeze partition windows je sbb once korg restart pc korg..
    dy akn back to original state which mean, ble korg dh siap format+windows+software+games etc, korg freeze C:...kate la ade virus masuk pastu, korg just restart je pc korg...then pc korg akn back to the last state mse korg freeze tu...
    yg satu leceh software ni, ble korg nk install pape, korg kne disable kn dy dlu...
    sbb kalau x, mmg sia2 je korg install software baru...
    ble restart je...software yg korg baru install tu ilang...
    function software ni lbih kurg same mcm "JUST REBOOT CARD"....

    ni ade definition sket psl software ni aku amek kt wiki...

    Deep Freeze, by Faronics, is an application available for the Microsoft Windows, Mac OS X, and SUSE Linux operating systems which allows system administrators to protect the core operating system and configuration files on a workstation or server by restoring a computer back to its original configuration each time the computer restarts.

    Deep Freeze is a kernel-level driver that protects hard drive integrity by redirecting information being written to the hard drive or partition, leaving the original data intact. This redirected information is no longer referenced once the computer is restarted, thus restoring the system to its original state at the disk sector level.

    Sponsored content

    Re: Sekuriti tanpa antivirus/antispyware

    Post by Sponsored content Today at 4:50 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:50 pm