Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sharing Folder Server (Windows Server 2003)

    Share

    cgu-skolah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 12/08/2009

    Sharing Folder Server (Windows Server 2003)

    Post by cgu-skolah on Thu Jan 07, 2010 1:15 pm

    Salam, otai-otai skalian.
    masalah aku ialah nak sharing satu folder yang diletakkan dalam server tanpa guna password.
    Bila client masuk network click server, so tak ada password request.

    Masa sekarang ni folder dah sharing, tapi masa nak logon ke folder dari client dia mintak password administrator.

    ada sesapa bleh selesaikan tak????

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Sharing Folder Server (Windows Server 2003)

    Post by ayoi on Thu Jan 07, 2010 1:28 pm

    To set the EveryoneIncludesAnonymous registry value by using local security settings:

    1. Click Start, point to Programs, point to Administrative Tools, and then click either Local Security Policy or Domain Security Policy (on domain controllers only).
    2. Click Security Settings, double-click Local Policies, and then click Security Options.
    3. Right-click Let Everyone permissions apply to anonymous users, and then click Properties.
    4. To enable anonymous users to be members of the Everyone security group, click Enabled.


    sharing folder add permission everyone user or anonnymous ( guest )

    give full access or read only ....


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    matiko95
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Registration date : 05/01/2010

    Re: Sharing Folder Server (Windows Server 2003)

    Post by matiko95 on Fri Jan 08, 2010 2:22 am

    xpon klu susah sangat. pkai hfs.
    google and download. terus leh gna.
    cuma ni pkai webserver interface.
    sapa2 nak upload or download kne masuk internet browser.

    cgu-skolah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 37
    Registration date : 12/08/2009

    Re: Sharing Folder Server (Windows Server 2003)

    Post by cgu-skolah on Fri Jan 08, 2010 9:32 am

    matiko95 wrote:xpon klu susah sangat. pkai hfs.
    google and download. terus leh gna.
    cuma ni pkai webserver interface.
    sapa2 nak upload or download kne masuk internet browser.

    TQ info ni sangat baik. tapi ni bukan isu untuk d/load atau upload.
    Aku guna satu software, interface ada kat wstation, tapi dbase dia kat server.
    Untuk connect dbase tu kena buka folder share at server dulu baru bleh.
    Masa pakai winnt dulu bleh create user, so client log on dengan username ngan pwd masing-masing.
    Sejak server upgrade ke Server2003, aku tak jumpa benda tu....n tak tau nak mula kat masa, sebab server tu baru. Laughing Very Happy

    Sponsored content

    Re: Sharing Folder Server (Windows Server 2003)

    Post by Sponsored content Today at 12:02 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:02 pm