Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    ape AP-UP???

    Share

    mahyon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 21/08/2009

    ape AP-UP???

    Post by mahyon on Tue Jan 05, 2010 5:02 am

    salam semua...minta bantuan..

    di rumah aku,aku berkongsi Sambungan internet dengan 2 orang, dan sambungan sgt lambat..aku semak laman router aku,aku pergi ke bahagian halaman"statistik wayarles"..
    yg pelikye .. salah satu pasangan rumah aku status AP-UP,aku dan kwn aku semua STA-ASSOC..

    tp kat clients list ada 2 client je...

    sape yg status ap-up tu,ada org curi masuk wireless aku ke??

    matiko95
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Registration date : 05/01/2010

    Re: ape AP-UP???

    Post by matiko95 on Tue Jan 05, 2010 7:16 am

    wireless....
    first...
    nak tau rumah kne hack senang jer....
    tgk kat pc member punye id...

    cara:
    right clik my computer>properties>computername.
    kt situ...kom member ko yang masuk router ada id msg2.

    lg stu nak senang:
    start>run>cmd>net view
    yang ini command line untuk kesan in and out setiap network ader kat umah.
    client dhcp ker...sumer ader kat sni..

    pilih mana 1 yang ko nak buat...

    lg 1.
    aku x rase umah ko kne hack. cume AP - up tuh: uploading data
    sta - assoc tuh: idle standby.

    SkyZer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 04/01/2010

    Re: ape AP-UP???

    Post by SkyZer on Tue Jan 05, 2010 9:27 am

    cmd tu tapi net view ke?

    mahyon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 21/08/2009

    Re: ape AP-UP???

    Post by mahyon on Tue Jan 05, 2010 5:48 pm

    mcm tu ke bro matiko95...jd ap-up bukan org hack wireless aku le..tq bro Very Happy

    mahyon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 21/08/2009

    Re: ape AP-UP???

    Post by mahyon on Thu Jan 07, 2010 12:30 am

    bro semua..mcm nak mengatasi wireless kena hack..aku tengok kat dhcp clients list...ada seekor mamat ni dah hack wireless aku..aku dah tukar password pun dia dapat masuk gak...mcm mana nak halau seekor mamat ni??..tolong bro semua

    matiko95
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Registration date : 05/01/2010

    Re: ape AP-UP???

    Post by matiko95 on Thu Jan 07, 2010 12:59 am

    last,
    mac addreess filtering.
    mac address filtering untuk client strict access lalu
    router.
    enable kan. cari member ko punyer mac addreess pastuh
    jgn luper enable kan diorang.
    klu x. kempunan internet diorang.

    lg stu. ttp wireless bridge. ap = access point. diorang akan cari ip ko untuk
    expand pengunaan wireless. jdi, ttp wireless bridge. ok?

    try and post kat sni

    mahyon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 21/08/2009

    Re: ape AP-UP???

    Post by mahyon on Thu Jan 07, 2010 11:48 pm

    mcm ni ke bro...tp td aku tengok dia dapat masuk gak....geram tul la



    matiko95
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Registration date : 05/01/2010

    Re: ape AP-UP???

    Post by matiko95 on Fri Jan 08, 2010 2:08 am

    yup. thats it.
    deny mac die kat stu.

    mahyon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 21/08/2009

    Re: ape AP-UP???

    Post by mahyon on Fri Jan 08, 2010 2:53 am

    jd letak mac address sihacker tu..pastu aku denykan ye bro...lock terus mac adress dia la ye...betul ke bro

    matiko95
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 27
    Registration date : 05/01/2010

    Re: ape AP-UP???

    Post by matiko95 on Fri Jan 08, 2010 1:44 pm

    yup. dia akn terus lock.
    jadi. walaupon die ader kt stu, tp dia xleh access langsung
    ke router @ internet umah korang.

    tkan deny filterring rules tuh.
    buang id mac die dari stu.

    Morphasella
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 95
    Registration date : 20/02/2009

    Re: ape AP-UP???

    Post by Morphasella on Fri Jan 08, 2010 2:43 pm

    mac address pun dah bley tipu skrg.
    kalo ko deny mac add dia, dia bleh 'buat' mac add baru.
    mac add clone kalau tak silap orang panggil.

    jadi, set mana mac add yg di allow sahaja. selain yg ko allow ni, automatik tak bleh.

    Sponsored content

    Re: ape AP-UP???

    Post by Sponsored content Today at 6:41 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:41 pm