Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Share

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by loy_azloy on Wed Jan 06, 2010 10:02 am

    dah namanya bulan,mesti la berbulan-bulan hehehe....


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    fadi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Main game ngan layan forum
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by fadi on Wed Jan 06, 2010 10:51 am

    loy_azloy wrote:dah namanya bulan,mesti la berbulan-bulan hehehe....

    jawapan yg bernas loy... Laughing

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by loy_azloy on Wed Jan 06, 2010 11:01 am

    weh itu bukan jawapan,itu spam hehehe.... Very Happy


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by TOYSЯUS on Wed Jan 06, 2010 12:49 pm

    Manusia pergi ke bulan?
    -_- bagai sebutir garam dalam lautan dunia berbanding peristiwa Israk Mikraj.
    Islam won.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by AhmadSyazwan on Wed Jan 06, 2010 11:45 pm

    sekarang ni saintis dah temui berapa buah planet ?

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Thu Jan 07, 2010 6:33 am

    pluto ngan planet atas sikit dari pluto kena turun pangkat jadi dwarf planet .

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by AhmadSyazwan on Thu Jan 07, 2010 9:44 am

    dwarf planet ??
    maksudnya apa?

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Thu Jan 07, 2010 11:15 am

    maksudnya object di angkasa lepas yang mengorbit matahari tapi saiz tak cukup besar untuk dikelaskan sebagai planet serta mempunyai graviti sendiri .

    http://en.wikipedia.org/wiki/Dwarf_planet <- ni lebih detail atas tu ikut apa aku paham je .

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by khairul anwar on Thu Jan 07, 2010 4:32 pm

    AhmadSyazwan wrote:sekarang ni saintis dah temui berapa buah planet ?

    temui tue banyak
    tapi menjelajah/terokai tue lum banyak lagi..

    kat marikh pun antar robot jer..

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by AhmadSyazwan on Thu Jan 07, 2010 5:32 pm

    tak silap kat Marikh ada air..betul x?

    emel nasa
    public-inquiries@hq.nasa.gov

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Thu Jan 07, 2010 5:37 pm

    tak silap aku hari tu try hantar robot buat kajian katanya jumpa air dalam tanah tu . Sebelum dorang hantar robot tu pun dorang buat teori marikh ni ada simpanan ais kat bawah permukaan dia .

    fadi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Ampang
    Job/hobbies : Main game ngan layan forum
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by fadi on Fri Jan 08, 2010 10:32 am

    loy_azloy wrote:weh itu bukan jawapan,itu spam hehehe.... Very Happy

    la spam kew...
    betul ke ade ais bawah marikh 2....
    menarik 2...mesti sejuk... santa

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by kindaichi_hajime on Sun Jan 10, 2010 1:33 am

    citer pndratan kt bulan ni mmg da lme da..
    sjak dri tahun pertama lg...
    yg menarikknye,kbyakan kajian bebas drpd org amerika sndri..
    ader stu kwsn sulit di amerika.. (adeehh..da lpe name dier..ni byk mkn semut la ni)
    kt kwsn tu dikaitkn dgn kwsn kajian makhluk asing..kt ctu gak khabarnye props di bulan dibuat disitu..
    pape pn..kalo kite msuk kwsn tu,konpom kne tembak..

    aku berpendapat ini konspirasi ntuk menidakkn islam..
    sjak neil amstrong msuk islam, dan kmukakan pngalaman2 dier di bln (dgr azan,tgk garisan dll..) , byk sgtt pihak2 yg kononnye buat kajian dan mnidakkan pngalaman neil berkaitan islam..
    ader spe berfikiran cm ak x?huhu..

    pd bbrape taun sblm tu amerika dan rusia brlumba2 dr segi tech..
    amerika jeles ble rusia brjaya hasilkn roket yg termaju pd mse tu..
    n time tu gak kalo korang nk taw,imej amerika mmg jatuh glerrr laa..
    time tu gak kt IPTA, sgttt rmai mahasiswa yg nk blaja bhsa rusia sbb yakin bhasa tu akan mmbantu mereka kelak..
    ble dtnye tmpt mne nk smbng blaja,jwpn utama mereka RUSIA...
    time tu imej HARVARD mmg jatuh truk la..

    lps tu presiden USA mse tu (spe ntah..lpe lg..byk btul semut ak mkn) wjudkan program ke bulan n mula saingi rusia yg jauh kedepan dlm bidang aeroangkasa... mnakjubkan dan agak pelik dlm mse 3 taun shja kononnye mereka berjaya mngatasi tech rusia dgn gap sbyk 10 tahun..logik ke?

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by khairul anwar on Sun Jan 10, 2010 2:40 pm

    kindaichi_hajime wrote:citer pndratan kt bulan ni mmg da lme da..
    sjak dri tahun pertama lg...
    yg menarikknye,kbyakan kajian bebas drpd org amerika sndri..
    ader stu kwsn sulit di amerika.. (adeehh..da lpe name dier..ni byk mkn semut la ni)
    kt kwsn tu dikaitkn dgn kwsn kajian makhluk asing..kt ctu gak khabarnye props di bulan dibuat disitu..
    pape pn..kalo kite msuk kwsn tu,konpom kne tembak..

    aku berpendapat ini konspirasi ntuk menidakkn islam..
    sjak neil amstrong msuk islam, dan kmukakan pngalaman2 dier di bln (dgr azan,tgk garisan dll..) , byk sgtt pihak2 yg kononnye buat kajian dan mnidakkan pngalaman neil berkaitan islam..
    ader spe berfikiran cm ak x?huhu..

    pd bbrape taun sblm tu amerika dan rusia brlumba2 dr segi tech..
    amerika jeles ble rusia brjaya hasilkn roket yg termaju pd mse tu..
    n time tu gak kalo korang nk taw,imej amerika mmg jatuh glerrr laa..
    time tu gak kt IPTA, sgttt rmai mahasiswa yg nk blaja bhsa rusia sbb yakin bhasa tu akan mmbantu mereka kelak..
    ble dtnye tmpt mne nk smbng blaja,jwpn utama mereka RUSIA...
    time tu imej HARVARD mmg jatuh truk la..

    lps tu presiden USA mse tu (spe ntah..lpe lg..byk btul semut ak mkn) wjudkan program ke bulan n mula saingi rusia yg jauh kedepan dlm bidang aeroangkasa... mnakjubkan dan agak pelik dlm mse 3 taun shja kononnye mereka berjaya mngatasi tech rusia dgn gap sbyk 10 tahun..logik ke?

    tempat tu sekarang jadi tempat/kawasan tentera US kan?
    aku pong ade bace gak info nie
    tapi tak tau la sahih or putar alam nyer fakta

    semua orang kate studio pixta jer..

    so sampai sekarang aku tak caye neil notsostrong tu g bulan

    yang lain2 aku tak tau la da sampai ke belum

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Mon Jan 11, 2010 7:44 am

    mungkin area 51 kot kindaichi nak cakap . Try la tengok dalam google earth sebelah base tu nampak macam permukaan bulan ada kawah2,semua tu la yang kasi nampak cam bulan .

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by sayw on Mon Jan 11, 2010 8:11 am

    atau itu roswell?

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Mon Jan 11, 2010 8:14 am

    roswell tempat yag dikatakan ufo terhempas atau dilihat(aku lupa mana satu) 1st time kat amerika . Tapi tentera cover-up kata kapal terbang ke weather balloon yang terhempas.Serpihan dia macam aluminum foil pun ade aku tengok.

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by sayw on Mon Jan 11, 2010 11:07 am

    apa2pun perdana2 menteri usa ni dah ikat sumpah dgn syaitan. So sebab tu diorang ada high tech. X percaya? Cuba tgk pd gambar 1 dollar amerika

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Mon Jan 11, 2010 12:07 pm

    hehe kalau boleh teori konspirasi ni dah bermacam2 dari yang ikut common sense untuk kata teori tu betul sampai la yang mereka2 fakta , kepada orang yang baca sambil tak cari fakta tu betul atau tak tu jadi masalah tapi takleh salahkan la sangat paal aku kekadang baca benda yang panjang2 tambah pulak dia gi selit2 benda symbolism dan bermacam lagi.

    Entah lah... Neutral

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by kindaichi_hajime on Mon Jan 11, 2010 1:18 pm

    haaa..ye..area 51..hehe..
    mcm2 teori da skang...
    kalo xde angin,masakan pokok bergoyang..
    hehe

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by hampeh on Mon Jan 11, 2010 1:19 pm

    kalau angin kentut tak best la . hihihi

    edit: aku try cari balik surface macam bulan dekat2 area 51 tapi tak jumpa yang macam aku tengok dulu Sad

    Sponsored content

    Re: Benarkah Manusia Pernah Mendarat Dibulan ?

    Post by Sponsored content Today at 5:58 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 5:58 am