Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Share

    Arinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 30/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Arinc on Fri Jan 01, 2010 4:48 am

    ak bet diorang x bran...for sure org2 yg benar2 bertaqwa je brani pegi...jiwa suci lagi kental...diorang ( puak2 rasa hebat ) tu time ramai je kot nek bulu...sorg2 kecot ak rse...hehe

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by AhmadSyazwan on Fri Jan 01, 2010 3:13 pm

    kemasukan ke pekida tiada tapisan.
    sebab tu mat rempit pun blh masuk pekida.
    ada kabel lagi senang.

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Fri Jan 01, 2010 7:08 pm

    AhmadSyazwan wrote:kemasukan ke pekida tiada tapisan.
    sebab tu mat rempit pun blh masuk pekida.
    ada kabel lagi senang.

    betul tu aku sokong 200%. tiada tapisan

    semua boleh masuk.

    cube diteliti semula kemasukan pekida.mcm nk masuk university la.

    kalau nk masuk UTM cukup syarat memg x boleh masuk.

    ahmades
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 29
    Registration date : 26/12/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by ahmades on Fri Jan 01, 2010 11:30 pm

    PEKIDA : PErsatuan KIpas DAtuk....hahahahahahahha

    Skang nih pekida dah tak macam dulu dah, dah tak memperjuangkan ekonomi islam dah. Dah mula kipas datuk untuk syok sendiri

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Sat Jan 02, 2010 12:57 pm

    Haha yang tu aku tak nak komen.
    Aku cuma nak komen pasal Pekida bukan Tiga Line.

    Tapi nak masuk Pekida kena berumur 18 tahun ke atas dan kalau masih study, kena ada kebenaran dari naib Chanselor uni masing2.
    Tu pasal kot ramai budak2 tak cukup akal memenuhi ruang keahlian Pekida.

    Selebihnya kita tunggu budak2 Pekida bagi comment. Macam xder je.. :-(


    Last edited by ??????????? on Sat Jan 02, 2010 11:56 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : typo)


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Sat Jan 02, 2010 11:35 pm

    ade ke org2 pekida dalam putera ni.

    cube tampil beri penjelasan.

    Very Happy

    ahmades
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 29
    Registration date : 26/12/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by ahmades on Sun Jan 03, 2010 11:07 pm

    PEKIDA dengan Tiga Line adalah organisasi yang sama.

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by NazCYPHER32 on Sun Jan 03, 2010 11:44 pm

    razor wrote:ade ke org2 pekida dalam putera ni.

    cube tampil beri penjelasan.

    Very Happy

    kalo ade pun sumenye member haprak..budak2 meng0ng yg xphm ape itu pekida,yg diornag tau cume pekida nih 3 line la,backup menteri la,dan adegan2 sepak terajang,sdngkan pekida nih tujuan asal adalah dekwah islamiah...patut pekida nih cume amik member yg 'matang',kakitgn krajaan ker,pencen polis,askar,bomba n lain..ini tidak,pnagih,mat rempit,budak hingusan belasan taun,budak kerje tarik kete xdak spm pn leh masuk,mengong giler (alamak,smiley putera xde gmbor angkat jari tgh lak) Mad

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Sun Jan 03, 2010 11:49 pm

    “Pekida tidak ada kena mengena
    dengan Tiga Line. Pekida, persatuan berdaftar, Tiga Line tidak.
    Registrar Of Company patut kena siasat Tiga Line tu apa sebenarnya sebab
    dia ‘persatuan’ tidak berdaftar” - Encik Lan Gajah.

    source: http://mazidulakmal.blogspot.com/2009/09/tiga-line-bukan-pekida.html
    atau Google: Tiga Line bukan Pekida

    zul atau zulshaari adalah orang yang sama serta blogger yang sama.
    terima kasih buat saudara Mazidul Akmal Sidik. PEKIDA atau TIGA LINE
    bukan ahli yang sama.. kami ahli2 PEKIDA tidak mengaku kami orang tiga
    line dan kami bukan orang tiga line.. apa maksud tiga line ? kami
    berdaftar dan bergerak sebagai badan NGO membantu, menolong dan memulih
    nama baik PEKIDA. bagi kami yang merosak atau menguna pakai nama PEKIDA
    angaplah seokor kerbau bawa lumpur maka sekumpulan kerbau kena lumpur.
    kalau benar ahli PEKIDA mesti seorang itu mempunyai KAD KEAHLIAN dan
    berdaftar dengan PEKIDA maka dapat di pantau oleh PERTUBUHAN.. untuk
    pengetahuan sekarang macam2 nama pertubuhan yang berdaftar, perjuangan
    sama, ayahanda sama, segala2 nya sama.. bukan PEKIDA sahaja satu
    pertubuhan yang kita sebut-sebut... contoh di sini PAPIM, SAHABAT,
    PEWARIS, PANJI dan banyak lagi.. janganlah kita melihat pada PEKIDA
    sahaja. saya tahu ramai orang salahkan PEKIDA dan marahkan PEKIDA ..
    semua pengelaman saya telah lalui. saya cuba yang terbaik untuk menerang
    dan memberi kefahaman agar tidak salah faham erti PEKIDA.. berbagai
    program dan aktiviti kami lakukan untuk menerangkan yang PEKIDA ini
    bukan kumpulan SAMSENG.. LIHAT LAH BLOG SAYA DENGAN AKTIVITI SEHAT SAYA
    DENGAN ANAK2 BUAH SAYA.. ayahandazul.blogspot.com > ( terima kasih
    juga kpd En Kamal fnd )

    source: http://mazidulakmal.blogspot.com/2009/01/tiga-line.html
    atau Google: Tiga Line

    Zaman moden ni semuanya boleh digoogle.
    Jika orang bertanya tentang masalah komputer begitu mudah kita berkata "dah google?"
    Tapi kita sendiri gagal melakukannya.

    Terpulang kepada penerimaan masing2. Jangan terlalu mudah menuduh. Nanti kalau tersilap, dah jadi fitnah, kita semula yang rugi.
    Dosa fitnah lebih besar dari membunuh. Tak ada bezanya antara kita dengan Tiga Line yang kita benci-bencikan selama ni nanti.

    Wallahua'lam. Sekali lagi, izinkan aku berhenti di sini.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ahmades
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 29
    Registration date : 26/12/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by ahmades on Mon Jan 04, 2010 12:02 am

    Zaman sekarang pun maklumat senang dimanipulasi. 3 Line adalah gelaran kepada Pekida. Ini kerana segala urusan sampaian maklumat diantara ahli akan menggunakan simbolik 3 garisan kecil, sebagai tanda yang "Ini adalah urusan PEKIDA".

    Pekida, sewaktu awal penubuhannya memang ngo yang sangat mementingkan kemajuan ekonomi ahli-ahlinya. Malah mereka boleh berkongsi modal untuk menubuhkan syarikat samata-mata untuk memajukan ekonomi ahli. SEKARANG, pekida sudah menjadi geng samseng. Kalau nak pukul orang, sila panggil pekida.

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by loy_azloy on Mon Jan 04, 2010 8:49 am

    bagi pendapat aku yang jujur ni,takde gunanya PEKIDA ni,tolong orang melayu?apa yang ditolong?apa sumbangan?aku tak nampak lagi,kalau stail dia tolong melay macam mamak tolong mamak barulah aku salut tapi setakat ini aku takde kisah pun pasal PEKIDA sebab bukan dia yang bagi aku makan.
    tak perlu PEKIDA ni untuk tolong org melayu,kita sesama melayu sendiri kena tolong bantu,sedangkan produk2 org melayu yang sedikit pun korang tak boleh nak bantu dgn membeli apatah lagi yang besar2? kehkehkeh PEKIDA ni mcm lawak bagi orang melayu bagi aku,PEKIDA ni asal mana?Kedah?kalau kat Johor ada ditawarkan aku rasa diaorang pun tak berminat...
    kesimpulannya aku rasa PEKIDA ni tak perlu wujud...
    kalau rasa pendapat aku salah sila bangkang yang arif...tehehe...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by ogGy on Tue Jan 05, 2010 12:40 am

    Ntahlah aku pun tak tahu nak cakap apa,ada ke aktiviti yang dijalankan oleh pekida ni pada masyarakat umum,yang biasa aku dengar hanya pengambilan ahli baru di kalangan remaja yang baru meningkat naik dan mengenal erti dunia dewasa.

    Nak2 budak kampung yang paling mudah dipengaruhi,x dinafikan ada kawan2 aku yang join,sampai nak tido pun tak leh disebabkan ada perjumpaan tengah malam.Apa kebenda perjumpaan tengah malam,melepak je kejenye pastu p jumpa abang long eh kat mana2 warong.Senang cakap buang masa, buang duit dan aleh2 saja meja dah berasap dengan asap rokok.Adakah ini yang d tuntut dalam islam ?


    Last edited by ogGy on Tue Jan 05, 2010 2:18 am; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by OngBok on Tue Jan 05, 2010 12:53 am

    Jangan duk layan sangat la Pekida nie.
    Tak lama berkubur la.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by am_eniey on Tue Jan 05, 2010 11:42 am

    lebih2 saja PEKIDA ni

    yusazie
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 33
    Location : kelantan
    Job/hobbies : playing futbol.. surfing internet... reading booksss
    Registration date : 12/12/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by yusazie on Tue Jan 05, 2010 6:34 pm

    wakakaka aku penah dengar gak pekida neh... tapi tak bape tau.... pekida pekida fiuuuuu

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by wanjihan on Tue Jan 05, 2010 6:38 pm

    Cermin diri sendiri sblm mengomen org lain.
    baiki diri sendiri, ubah diri sendiri, takyah nak join apa2 parti, kelab, pertubuhan. kenara diri kita A kita akan jd A, kalo hendak jd B, baiki diri sendiri kearah B barulah kita akan jd B. bkn kerana org lain kita akan jd B.

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TemanX on Tue Jan 05, 2010 6:43 pm

    testing1 testing2 testing 3... check2... ok dah, boleh post. tadi dok try takleh langsung....


    confused

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by ogGy on Wed Jan 06, 2010 1:03 am

    TemanX wrote:testing1 testing2 testing 3... check2... ok dah, boleh post. tadi dok try takleh langsung...
    confused


    Ayakk...ini macam pun boleh ka? Razz


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ahmades
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 29
    Registration date : 26/12/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by ahmades on Wed Jan 06, 2010 1:30 pm

    wanjihan wrote:Cermin diri sendiri sblm mengomen org lain.
    baiki diri sendiri, ubah diri sendiri, takyah nak join apa2 parti, kelab, pertubuhan. kenara diri kita A kita akan jd A, kalo hendak jd B, baiki diri sendiri kearah B barulah kita akan jd B. bkn kerana org lain kita akan jd B.

    Salah, kalau kita masuk A dengan tujuan untuk mengubah A menjadi B maka itulah benda yang dikatakan perubahan. Kalau kita masuk A sebab kita hendak mendapat manfaat yang dinyatakan oleh A, maka terjadilah kita sebahagian dari A.

    Dan, kerana orang lain juga kita akan bertukar dari A kepada B, begitulah juga sebaliknya. inilah yang dikatakan pengaruh rakan. Melainkan kita mempunyai jati diri yang kuat yang boleh menghalang pengaruh tersebut dari merobek jiwa kita.

    Join tetap kena join sebab inilah resam kehidupan, kita apapun kena mengambil tahu juga hal orang lain kerana kebergantungan hidup kita adalah berdasarkan kehidupan orang lain. Inilah ekonomi alam. Cuma jangan join sebab hendakkan manfaat sahaja. Perjuangan tetap perjuangan dan inilah yang dipanggil jati diri.

    Apapun, PEKIDA = Samseng NGO berdaftar.

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by OngBok on Wed Jan 06, 2010 1:34 pm

    Join yang baik2 sudah la.
    Tak yah la join yang samseng2 nie.
    Tak pergi kemana pun.

    Setakat mana nak samseng!!!
    Nanti bukan dia yang pergi sendiri kelubang kubur bila dah jadi arwah
    Orang lain yang tak samseng jugak yang usung ke kubur. Berat la pulak Sleep


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by kindaichi_hajime on Sat Jan 16, 2010 3:35 am

    pekida...3 line...isu lapok da sbnrnye..
    cube korang pi kedai2 sticker..
    ader x jual sticker pekida??msti ader pnyee..
    logo 3 line pn diletakkn dlm tu logo pekida...
    tu yg buat rmai konpius tu..

    tp ak x ske la 3 line ni..
    pnye la berlagak giler..
    ak mls nk citer pnjng pasal diorg ni..
    tp byk kes bunuh n gadoh ni dlakukn oleh org2 ni..
    kalo dlu bdk punk n skinhead byk dikaitkn dgn sume ni..
    tp skang 3 line plak..


    pekida plak NGO yg niat asalnye nk tolong org2 melayu ni..tp sygnye rmai ahlinye da mule menyeleweng..
    yg ade pngkat tnggi tu cam along ke angah ke nk cri org2 baru ntuk dptkn kuasa dan kmegahan..
    tmbahan plak xde tapisan ntuk masuk (kcuali had umur)..mnyedihkn sbb 2-3 kerat org cmni rosak nama pekida...
    satu lg ak xpuas ati..org2 pmbangkang ske kaitkn pekida dgn kerajaan..npe msti sume dipolitikkan?
    spttnye kite sme2 pkir cara cmne nk setelkn masalah ni..

    p/s: cara salam org 3 line plak msti nk garu2 tapak tgn..npe?..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by raidizh AR on Sat Feb 06, 2010 8:12 pm

    salam....

    semua forumer dah pun ceritakan point of view masing2, mana yang baik kita ambil, mana yg buruk kita tolak tepi..

    setiap isu atau point yang diterima dari thread ni, kaji dulu, dan kemudian pikir sndr..

    maka dgn ini, ak close topik ni.. sekian


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Sponsored content Today at 4:28 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:28 am