Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Share

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Thu Dec 31, 2009 8:45 pm

    salam.

    aku harap x salah aku open thread ni untuk berborak
    pasal pekida.sape2 dalam forum ni mesti ade org2 pekida.

    jadi cube korang cerita sikit ape yg best sgt pekida ni sampai
    dah di cop samseng melayu tetapi pada asalnya ditubungkan untuk org2 islam bagi bantu membantu.memertabatkan org melayu bukn memertabatkan ahli2 sendiri sehingga sanggup melakukan apa sahaja untuk kumpulan ini.

    dan aku nk tau lagi kenape dalam pakeda ade pekare2 yg aku rase mcm menyalahi agama dan takut juge terkeluar dari islam
    di sbbkan byk pekare kite meniru gaya hidup kafir.

    anatara nya yg paling senang dinilai bersumpah denagn al quran.
    tetapi .....




    Laughing Shocked


    Last edited by razor on Thu Dec 31, 2009 8:50 pm; edited 1 time in total

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Thu Dec 31, 2009 8:48 pm

    Sorry nak betulkan sikit, bukan pakeda, it's Pekida.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Thu Dec 31, 2009 8:51 pm

    ??????????? wrote:Sorry nak betulkan sikit, bukan pakeda, it's Pekida.

    already edit . TQ. Laughing

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Razi_IBM on Thu Dec 31, 2009 9:15 pm

    ntahapebendealah la pekida nih...
    benda ni tak diperlukan pun kat dunia ni...poyo je lebih.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by kae on Thu Dec 31, 2009 9:16 pm

    topik ini lebih sesuai jika ada kat ruangan diskusi serius.. supaya takde la spam kat sini..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by myee on Thu Dec 31, 2009 9:16 pm

    sorry memang noob skit...PEKIDA tu persatuan mana? klu pasal politik haiz..tak nak campolah gamaknye...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Razi_IBM on Thu Dec 31, 2009 9:28 pm

    myee wrote:sorry memang noob skit...PEKIDA tu persatuan mana? klu pasal politik haiz..tak nak campolah gamaknye...
    bunch of guys that claims themself the brotherhood under name of melayu and islam.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Thu Dec 31, 2009 9:51 pm

    Pekida ngan 3 line berbeza okeh.
    Jangan konpius.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Razi_IBM on Thu Dec 31, 2009 9:53 pm

    3line guna nama pekida.
    dan apa fungsi pekida ni sebenarnya? tak ada. tak ubah macam triad kat china.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Thu Dec 31, 2009 10:05 pm

    3 line guna nama pekida, jadi bukan salah pekida.
    Pekida bukan triad, ia sebuah society berdaftar.
    triad 3 line tu.

    Orang pandang pekida ni samseng, kaki pukul konon utk backup anak Melayu.
    Sedangkan itu bukan matlamat pekida, tu matlamat 3 line.
    Bila 3 line guna nama pekida, orang ingat matlamat 3 line adalah matlamat pekida.
    ish ish ish tak adil..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Thu Dec 31, 2009 10:36 pm

    ye ke 3 lina dan pekida berbeza.

    setahu aku la kan...pekida is 3 line.dan 3 line is pekida.

    penah denagr double seven.? Laughing

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by khairul anwar on Thu Dec 31, 2009 10:47 pm

    double 77? awie?
    ayahanda? makanda?

    tahkepahapetahanda?

    amal makruf? mungkar selalu buat?

    generasi dulu mungkin bagus tapi generasi (lagi2 sejak paklah naik mase tue)sekarang, huh...


    arghhh.. malas aku nak cite smua nie

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Thu Dec 31, 2009 11:11 pm

    Ha tu la yang pasal.
    Walopun 3 line pakai skema warna yang sama ngan Pekida, iaitu Hijau Kuning Merah, tapi dua2 tu pertubuhan yang berbeza.
    Ramai orang sangka 3 line is Pekida and vice versa pasal logo sama, pastu Pekida yang dapat bad name.
    Huih kalau gitu Bob Marley tu Pekida lah kot. 3 line lah kot. Eh tapi dia bukan Melayu camne boleh join.

    Double 7 tu group baru ek, aku cuma tau 7 Eleven je.
    Tapi setelah google skit tadi, baru tau Daouble 7 tu geng samseng yang jugak mengaku beroperasi di bawah Pekida.
    Sama macam 3 line kut. Hmm. Ntah la, malas lah nak masuk campur.

    Kita yang bukan ahli memang la tak tau apa aktiviti dan sejauh mana pencapaian Pekida tu.
    Yang kita tahu cuma Pekida tu samseng Melayu. Pekida tu sama ngan 3 Line.
    Tapi kita cam tak tahu nak google apa itu Pekida, apa itu 3 Line, sama ke mereka tu. etc.etc..
    Pastu kite dengar kawan2 cakap 3 line tu Pekida, kita cayer..

    Double 7 tu aku tak tau baru pes time dgr..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Jedi on Fri Jan 01, 2010 12:00 am

    (Salam)

    Apa benda sekalipun, kalau Islam tidak dijadikan matlamat...memang terpesong.

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Fri Jan 01, 2010 12:52 am

    w.salam

    totally pembawakan remaja2 sekarg kebanyakan terpesong.

    byk dalam persatuan ini telah diterupkan gaya hidup

    samseng2 mcm cerita young and dangeres. Twisted Evil

    cara bersalam yg berlainan, isyarat2 yg tertentu,

    perhormatan yg diberikan dgn org atasan mengalahkan penghormatan

    yg diberikan kepada ibu bapa sendiri.

    Arinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 30/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Arinc on Fri Jan 01, 2010 1:27 am

    apa matlamat puak2 tu..? nk jaga Islam ka..? / nk pakai nma Islam tp x dak ilmu Islam...

    klo nk jadi samseng pakai je nma yg menunjukkan samseng...baru true life...klo dh samseng meh sama2 kita perangi..hehehe


    Last edited by Arinc on Fri Jan 01, 2010 1:30 am; edited 1 time in total

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Fri Jan 01, 2010 1:28 am

    Bukan Pekida yang ajar diorang begitu, tapi diorang yang tak ikut matlamat asal Pekida.
    So, I think tak patut Pekida yang terima tohmahan disebabkan kebiolan segelintir ahlinya yang tak ikut misi dan visi asal.

    Macam PDC jugak, kalau user takmau ikut cakap orang kata jangan spam tapi dia spam,
    so boleh ke kita nak tuduh PDC ni mengajar ahlinya menyepam. Tak adil gitu.
    Matlamat asal masih sama cuma ahli yang takmau ikut. Salah ahli, bukan salah institusi.

    Ok ez story u all boleh la rujuk perlembagaan Pekida yang dimuatkan dalam laman web Pekida: http://rnd.pekida.org/portal/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=8

    Pastu sama-sama kita tengok apa matlamat asal Pekida. Benar ke Pekida ni pertubuhan yang menjurus / mengajar anak Melayu menjadi samseng.
    Dengan matlamat-matlamat asal yang diberitahu di situ, tang mana yang Pekida ni mengajar ahlinya menjadi samseng?

    Pekida = Samseng? No.
    3 Line = Samseng? Yes.
    Pekida = 3 Line? No.

    Huhuhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Arinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 30/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Arinc on Fri Jan 01, 2010 1:36 am

    berikan 3 contoh yg menunjukkan puak2 tu telah menolong melayu Islam...dlm kriteria bagaimanakah mereka ini menolong..?

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Fri Jan 01, 2010 1:49 am

    Jangan tanya kalau belum cari. Semua boleh jumpa dalam laman Pekida tu.
    Tak keluar ke media tak semestinya takde apa yang dah disumbangkan kepada orang Melayu.

    Then bagi pulak contoh ape yang Pekida ni buat yang merosakkan orang Melayu.
    Jangan bagi contoh apa yang 3 line buat, tapi bagi contoh apa yang Pekida buat. Huhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Arinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 30/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Arinc on Fri Jan 01, 2010 2:00 am

    yeah U right...but i hate who act like a hero but suxxx in moral value...n yg x elok ni lbh menonjol memburukkan punca...


    Last edited by Arinc on Fri Jan 01, 2010 2:03 am; edited 1 time in total

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Razi_IBM on Fri Jan 01, 2010 2:02 am

    pekida tak buat apa2 pun.nama je. = takde guna.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Fri Jan 01, 2010 2:19 am

    Arinc wrote:yeah U right...but i hate who act like a hero but suxxx in moral value...n yg x elok ni lbh menonjol memburukkan punca...
    U r right too. But you're talking about 3 line. They do, act like a hero, nak tolong sana, nak tolong sini. Tapi hanya tolong bila orang gaduh.
    Apa 3 line pernah buat untuk kebajikan? Hehh.
    Tapi Pekida tak penah ngaku 3 Line tu adalah cabang diorang. 3 Line je yang claim camtu.

    Razi_IBM wrote:pekida tak buat apa2 pun.nama je. = takde guna.
    Ye La Ha'ah Ok Bye.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Fri Jan 01, 2010 3:10 am

    setahu aku laa.pekida is pekida dan 3 line tu panggilan manja pekida. disbbkan
    line yg digunakan 3 kaler .

    selama aku hidup ni yg aku dengr pekida a.k.a 3 line & double seven.

    betul yg didalam web yg ko link tu pekida yg original.

    tetapi perjuangan sejak akhir2 ini merosot.

    pekida yg asal telah di tubuhkan pada 1983 x silap aku,

    jadi asal perjuanagn pekida memg betul dgn cara slogan yg di sebuatkan amal makruf ...

    tahun demi tahun silih berganti. yg ketua dan pencin yg muda naik.

    dan kite teliti kalau abg2 long diluarsana yg sekadar ilmu agama yg cetek dan ilmu dunia yg x abis sekolah

    menjadi abg long untuk membingbing anak2 buahnya,,,apa akan jadi...

    mcm ni la senang dan mudah nk fahami. kalau ketua jalan herot anak buah lagi la herot berot

    Twisted Evil

    jadi pertubuhan pekida ni seharusnya diteliti dan dipilih sebetul2 nya untuk manjaga org2 islam diluar sana.

    kene moniter kemasukan atau nk rekerut junier2.

    x salah pekida menubuhkan bende ni atas dasar org islam.memg bagus..

    tpi ada yg x bagus apabila berlaku pergaduhan sesama melayu tunjuk samseng.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by TOYSЯUS on Fri Jan 01, 2010 3:41 am

    Aku pun mula2 dengar macam tu juga razor. Aku ingat Pekida tu sama line jer ngan 3 Line.
    Tapi Encik Lan Gajah sendiri menafikan Tiga line tu adalah Pekida, dan menafikan Pekida itu ada Tiga line.
    Sorry tak panggil dia ayahanda sebab aku bukan anak dia. He he.
    Dan kenyataan beliau tu disokong pulak oleh Encik Zulshaari, rasanya tau lah sape encik tersebut.

    Jadi, Pekida rosak nama sebab ada pihak lain yang guna nama Pekida untuk kepentingan diorang.
    Kalau kita asingkan, Pekida ni tak salah pun. Yang salah tu pihak yang guna nama Pekida.

    Kumpulan 3 Line guna warna yang sama dengan Pekida, hijau di atas, kuning di tengah, merah di bawah, tak bermakna 3 Line adalah Pekida.
    Bob Marley pun guna skema warna dan corak yang sama untuk lagu genre reggae. Boleh Google reggae flags.
    So tak semestinya mereka yang berlogo hijau, kuning, merah tu adalah Pekida.
    Sesiapa pun boleh guna kan warna2 tu.. huhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by razor on Fri Jan 01, 2010 4:26 am

    zaman budak2 sekarang ni ..yg masuk pekida sendiri for sure x tau matlamat asal usul pekida ni.
    yg mereka tau hanya boleh jadi hebat.berlagak berkumpul beramai2 di kedai minum. tpi haprak kerje x ade.

    dgn gaye memakai rantai naga..haizzz....pelik la aku.

    kadang2 aku rase budak yg mcm ni dikuatiri terkeluar senyap dari islam.

    pekida veteran aku percaya masih lagi berlandaskan dgn slogan yg di jadikan sebagai moto penubuhan ni.

    bile dah buat pertubuhan ini. terjadilah puak2 pula di dalam penubuhan ini..lagi satu yg x best..

    dah menubuhkan persatuan ini satu hal...

    dalam persatuan berpuak2 satu hal.

    cube teliti organisasi structure semula.?kan lebih baik..

    aku rase nk try tengok muke2 yg berani gaduh ni sekali je..

    supaya malaysia buat offer sape2 yg join pekida, double seven atau samseng yang ada dimalaysia nk pergi bantu palastin menentang yahudi

    pakej .
    penerbangan ditaja percuma . ( AIR ASIA lagi tu )
    makan minum semua ditanggung halal. ( mkn sedap2 dulu sebelum mati syahid )
    mayat dibawa pulang.

    aku nk tengok yg muke2 kaki huru hara ni pergi.
    betul ke diorg berani.

    Sponsored content

    Re: apa dah jadi dengan PEKIDA sekarang ni?

    Post by Sponsored content Today at 8:12 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:12 pm