Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Converter yang sesuai convert to MKV

    Share

    fumakila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 17/02/2009

    Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by fumakila on Sat Mar 07, 2009 12:22 pm

    Nk tanya : software apa yg sesuai untuk convert fail mpeg/avi to MKV
    aku skrg pakai Total Video Converter tp xdk option untuk ke format mkv
    avatar
    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 25
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by haz-one on Sat Mar 07, 2009 12:41 pm

    Alaa ko cari je kat google, ko ttaip mkv converter
    avatar
    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 34
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by PELUKIS on Sat Mar 07, 2009 12:46 pm

    aku rase cuba kau guna plato vide converter,
    tak silap aku dia ade support mkv file....
    tapi aku tak leh kasi link sebab undang undang..
    kau cuba search kat download.com

    fumakila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 17/02/2009

    as

    Post by fumakila on Sat Mar 07, 2009 5:24 pm

    aku dah cari dah tp kebanyakannya xdk untuk convert to MKV
    klu MKV to avi,mpeg dll... banyak la dan aku mmg ada guna beberapa converter skrg ni
    cuma untuk ke format mkv je yg belum ada lg.

    Plato Video Converter pun xdk option to mkv..
    tkpa la aku pelan2 kayuh..
    siapa2 ada tau kasi maklum ok Basketball

    noneng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by noneng on Tue Mar 10, 2009 12:14 pm

    aku guna total vvideo converter

    arief23
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by arief23 on Tue Mar 10, 2009 3:02 pm

    avatar
    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by mikicun on Wed Mar 11, 2009 12:37 am


    guna super... support banyak format...( hampir semua jenis...)
    freeware lak tuh..
    Code:
    http://www.erightsoft.net/SUPER.html
    SUPER ©️ Simplified Universal Player Encoder & Renderer.
    A GUI to FFmpeg, MEncoder, MPlayer, x264, mppenc,
    ffmpeg2theora & the theora/vorbis RealProducer plugIn.

    If you need a simple, yet very efficient tool to convert (encode) or play any Multimedia file,
    without reading manuals or spending long hours training, then SUPER ©️ is all you need.
    It is a Multimedia Encoder and a Multimedia Player, easy-to-use with 1 simple click.

    SUPER ©️ "The Player" surpasses any known player by supporting just
    any Multimedia file format. SUPER ©️ plays files that cannot be played with
    WMP or even other libavcodec-based players like MPC and VLC.
    SUPER ©️ also plays and saves Internet Media Streams of different
    protocols ( mms:// rtsp:// http://)

    SUPER ©️ "The Encoder" is the fastest and simplest tool to encode full
    length movies to any other format without any time or function limitation.

    NO trial or evaluation version of SUPER ©️ but one unique
    Free to download and Free to use fully working version.

    SUPER ©️ does NOT require any additional external codec to
    be installed, absolutely nothing. Necessary codecs are built in!

    fumakila
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 28
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by fumakila on Wed Mar 11, 2009 8:54 am

    bestnya.. tima kasih banyak2 semua cheers
    avatar
    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 29
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by AhmadSyazwan on Tue Apr 07, 2009 3:32 pm

    hmm...ak masih tertanya2 format MKV ni
    ni format baru ka?
    mana lebih baik antara MPEG dan MKV
    avatar
    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 60
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by ztecon on Thu Apr 09, 2009 10:46 am

    mkf kalau x silap format HD video atau blue ray.. kualiti dia lagi baik dri MPEG... dan fail ia mencecah ber GB2 besarnya... Smile


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 27
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by Razi_IBM on Wed Apr 15, 2009 1:09 am

    silap pemahaman la ... scratch adoila..

    mkv ni ialah container,macam avi gak...bukan encoder.encoder tu yang format mpeg2,h.264..blabla..
    dalam mkv tu boleh sumbat h.264,mpeg,aac,ogg,ass,srt....dan macam2 lagi.
    so,kualiti atau saiz mkv tu semuanya bergantung pada apa yang ada dalam perut dia.

    mkv ni nak kata baru tak la sangat.tapi bukan spesific stendet untuk encoder tertentu.cuma open stendet.so bendalah ni memang fleksibel tahap maut punya.

    so soalan mana lebih baik antara mpeg ngan mkv mestila mkv lagi bagus.mpeg tak bleh sumbat subtitle,tak bole letak chapter,tak leh pakai dual audio,dan macam2 tak boleh lagi la..

    Sponsored content

    Re: Converter yang sesuai convert to MKV

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 1:12 pm