Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Belajar TAGS dalam HTML.

    Share

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by TemanX on Wed Jan 06, 2010 8:22 am

    en ongbok,sori.Silap gambar. gambar yang sebenarnya:

    Image Type: jpeg (The JPEG image format)
    Width: 800 pixels
    Height: 718 pixels

    Jadi, bahagian kaki tak nampak. Kalau adjust ke bawah lagi gambar background tu, lagi la tak nampak nanti.





    Gambar background

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by TemanX on Wed Jan 06, 2010 6:28 pm

    tolong sesapa yang terrer. cammana nak panjangkan web ni kebawah, supaya gambar tu boleh masuk penuh. sekarang gambar tu tak masuk penuh lagi...nak enlarge web ni...


    tulun2....


    study

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by OngBok on Wed Jan 06, 2010 8:32 pm

    Kalau gambar tu background, aku dah cari jalan nya tapi tak ada.
    Kalau nak tunjuk juga kena ada content, atau besarkan resolusi skrin.

    Takkan tak ada content langsung.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by TemanX on Wed Jan 06, 2010 9:43 pm

    incik ongbak, bukan saya taknak insert content tu, tapi saya kalau boleh nak buat satu2... kuang3..


    ok2 aa, content pleaseee.......


    scratch

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by johnburn on Thu Jan 07, 2010 12:10 am

    wlpn care ni xbpe digalakkan, tp aku rase ko bleh pkai frame/frameset untk dptkn yg ko nk tu. banner atas tu satu frame, bhgian content bwh satu frame.
    care len, ko bleh try buat banner tu dok dlm satu div and content dok dlm div len. so background tu just apply untk div content. rjuk w3c untuk cnth dan lbh fham. try bt dlu n kl ade pe2 prob br tnye blk.


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by TemanX on Sat Jan 09, 2010 3:44 pm

    Ada kemuskilan skit.

    Bole ke kalau kita dah embed css kat html head, pastu kita point plak kat css file (untuk tujuan yang lain plak). ble jalan ke index file kita tu.

    pale

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by tasek16 on Sun Jan 10, 2010 12:41 am

    TemanX wrote:Ada kemuskilan skit.

    Bole ke kalau kita dah embed css kat html head, pastu kita point plak kat css file (untuk tujuan yang lain plak). ble jalan ke index file kita tu.

    pale

    boleh but make sure setiap class dan id untuk embed dan yang link to another css file berbeza..maksudnya tak boleh sama untuk kedua-dua id dan class


    --------------------------------------------
    emmmmmm

    Sponsored content

    Re: Belajar TAGS dalam HTML.

    Post by Sponsored content Today at 5:59 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 5:59 am