Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Microsoft Security Essentials

    Share

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Microsoft Security Essentials

    Post by myspace on Tue Dec 29, 2009 4:04 am

    Perisian antivirus yg dibangunkan oleh microsoft sendiri, freeware tapi mesti windows original, aku baru try guna, tak tau lagi prestasi, mungkin ada sahabat lain yg dah guna dan nak preview

    http://www.microsoft.com/security_essentials/support.aspx?mkt=en-us

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Microsoft Security Essentials

    Post by bazsh on Tue Dec 29, 2009 10:36 pm

    MSE ni ok
    Detection rate pun boleh tahan
    At least better than AVG Smile

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Microsoft Security Essentials

    Post by myspace on Tue Dec 29, 2009 10:41 pm

    tu la, semalam aku dok baca gak tentang MSE, majoriti kata okay, salah satu sebab kerana pengeluarnya gergasi perisian microsoft, walau bagaimana pun beberapa pendapat menyatakan bahawa perlu ada beberapa penambahbaikan, itu biasa la, benda baru

    myspace
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 29/12/2009

    Re: Microsoft Security Essentials

    Post by myspace on Thu Jan 07, 2010 11:03 pm

    setelah hampir 2 minggu guna, aku agak berpuas hati dengan MSE ni, komputer aku dah beberapa kali diselamatkan oleh MSE dpd ancaman virus

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Microsoft Security Essentials

    Post by bazsh on Fri Jan 08, 2010 12:39 am

    Acap nyer kena serangan virus hehe
    Mesti kaki download W@rEz ni Very Happy

    Sponsored content

    Re: Microsoft Security Essentials

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm