Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Software nak buat map org kawin...

    Share
    avatar
    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 34
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Software nak buat map org kawin...

    Post by tech_frix on Sun Dec 27, 2009 8:00 pm

    ble tolong rekemen software nak buat map tak??
    utk majlis kawen nih....thanks guys!!


    --------------------------------------------
    avatar
    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by ayoi on Sun Dec 27, 2009 8:02 pm

    aku biasa amik dari google map je yang jenis biasa bukan real...

    pastu baru buat arrow kat cs3 or edit picture apa2...


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart
    avatar
    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 34
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by tech_frix on Sun Dec 27, 2009 8:07 pm

    ble tolong guide aku tak...
    mmg noob gila la...sorry..


    --------------------------------------------
    avatar
    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by LanoG on Sun Dec 27, 2009 9:45 pm

    Pakai Illustrator ker okey gak... vector kan sikit map tu... baru nampak cantik.


    --------------------------------------------
    www.lanogame.co.cc
    avatar
    rotikering
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 52
    Registration date : 24/08/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by rotikering on Tue Dec 29, 2009 11:26 pm

    pkai microsoft visio la..
    dah ader software senang lagi nak susahkan diri..
    haizzz.
    avatar
    skyzline_91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 34
    Age : 30
    Location : KayBee,Qelate
    Job/hobbies : Gigit PenDrive
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by skyzline_91 on Tue Jan 05, 2010 8:51 pm

    aku pakai adobe page maker...x igt...but adobe la...
    avatar
    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 29
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by AhmadSyazwan on Sun Jan 10, 2010 4:15 pm

    pernah buat map untuk kad kawin kawan..guna photoshop dan aaa logo..hehe
    avatar
    maleherbs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 4
    Registration date : 10/01/2010

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by maleherbs on Tue Jan 12, 2010 11:07 pm

    Yang biasa saya gunakan adalah SMARTDRAW
    Mungkin boleh membantu saudara.

    http://www.smartdraw.com/
    avatar
    juruteknikmuda89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 40
    Age : 28
    Location : Miri,Sarawak tp asal Kedah
    Job/hobbies : Dedicated Computer Technician
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by juruteknikmuda89 on Sat Jan 16, 2010 11:32 am

    pakai photoshop....xpun office word pun da ok.. cyclops
    avatar
    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 27
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by Razi_IBM on Sun Jan 17, 2010 9:59 am

    google map.

    bezith009
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 33
    Location : Miri-Sarawak
    Job/hobbies : Kementerian Pertahanan
    Registration date : 05/02/2010

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by bezith009 on Fri Feb 05, 2010 7:15 pm

    ok gak topic ni..aku pun tgh cari software utk wat map org kawin..saper tau bg url terus la senang nk download terus..pls help me k

    Sponsored content

    Re: Software nak buat map org kawin...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Nov 23, 2017 7:04 pm