Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Share

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by xenomorf on Sun Dec 27, 2009 2:31 pm

    ok.. script ni siap dlm masa beberapa minit sj. formatting, style dia mmg teruk gila la.

    sy tulis script ni coz sy tetiba teringin nk tgok avatar org dari email tp malangnya sy cuma tahu server utk yahoo sj. so, klu sapa2 yg tahu server avatar untuk msn/hotmail/gmail/aol etc.. sila2 la reply.

    demo: http://webster.netai.net >> hey, free hosting!!
    source-code: http://www.megaupload.com/?d=BSV5IOEF >> inc. gambar2 yg best (free) utk korang.

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by OngBok on Sun Dec 27, 2009 2:37 pm

    tak faham. apa tujuan awak sebenarnya.
    jelaskan sikit


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by xenomorf on Sun Dec 27, 2009 2:41 pm

    tgok ja kat demo tu. masukkn email (yahoo) pastu klik steal.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by johnburn on Mon Dec 28, 2009 11:15 am

    bleh tmbh lg untk detect status (online/offline/invisible)
    aku rase ni bleh bt kl ko sniff packet yg dihntar antara yahoo server ngan ym. bleh try pkai wireshark


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by xenomorf on Tue Dec 29, 2009 6:33 am

    hee~ sy blum t'pikir lg mau tmbh function tu sbb tym start bt ni pun tujuan utama mau tgok avatar org sj.

    tp, mgkin (~) akan di tambah lg. status online/offline tu sy tau da cmna tp klu yg invisible tu ssh nk detect.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by johnburn on Tue Dec 29, 2009 8:20 am

    yg untuk online/offline tu bleh pkai ni je:
    http://opi.yahoo.com/online?u=YahooID&t=14

    YahooID >> yahoo id yg nk dicheck
    no kt blakang >> bleh tukar untk gmbr status yg berlainan. cam no 14 tu gmbr ni:


    tp kl bleh cek invi tu mmg best la Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by xenomorf on Tue Dec 29, 2009 1:21 pm

    hehe.. da tambah da status checker tu. cuma skarang ni nk tmbh invisi tu lg. ~

    demo: http://webster.netai.net
    souorce code: >> status checker xda dlm source code.

    Sponsored content

    Re: [php script] tgok avatar dari yahoo!

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am