Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Official Group - Putera.com@facebook

    Share

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by OngBok on Thu Jan 07, 2010 8:17 am

    boleh buat screenshoot tak.
    ala-ala tutorial.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Thu Jan 07, 2010 9:17 am

    dr.mahathir, anwar ibrahim, najib pun reti guna la. diorg lagi tua...

    aku memula pun mmg kekok la guna facebook ni, sbb dah biasa friendster... lama2 kau akan biasa..



    lepas ko dah register fb ni.. ko taip la "Putera.com@facebook" kat ruangan atas sebelah kanan tu. nanti jumpa group ni.

    setiap apa yg kita hntr, bila ada org reply, akan ada simbol merah kecik di ruangan bawah sebelah kanan..

    contoh yang dlm gmbr ni, warna merah tu teri-chan reply topik yg kita terlibat tu..

    Kelebihan lain, kita akan lebih mudah jumpa kawan lama masa zaman sekolah kita sejak dari sekolah rendah, menengah, universiti dll..

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Thu Jan 07, 2010 10:37 am

    kegunaan fesbuk???

    aku andaikan cm diary la jugak...ape2 je rutin harian yg kita buat kite leh update kat situ...
    kalo cm friendster org nk komen kita pun cm lm2 skali..tp kat fb nih bl2 pun bole...
    nmpkla yg fb nih lg 'idup' dr fs kn...

    byk application (quiz, game, group) yg korg leh join..

    p/s: bg aku fb nih lg byk membantu aku la utk trace blik membe2 lm compare ngn fs nih...

    so kpd yg belom register, sile la berbuat demikian, tak susah pun! free je..pastu blaja pelan2 cmne cara nk memahami fesbuk nih..silap ari bulan korg leh addicted...cm yassin tuh..smpi naik gile sekejap!

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 07, 2010 10:49 am

    Superior wrote:dr.mahathir, anwar ibrahim, najib pun reti guna la. diorg lagi tua...
    Tapi aku nak account fb Tan Sri Muhyiddin Yassin... Ada tak? Ada tak?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jan 07, 2010 11:00 am

    assalamualaikum...

    tumpang tanya..kalu nak bukak akaun fb ni wajib letak gamba muka seniri ke?


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 07, 2010 11:27 am

    @MalaYneuMaya
    Dalam internet mana ada yang wajib.. Eheh.
    Nak letak gambar cicak ko pun boleh, gitar ko pun boleh..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Thu Jan 07, 2010 11:51 am

    TOYSЯUS wrote:
    Superior wrote:dr.mahathir, anwar ibrahim, najib pun reti guna la. diorg lagi tua...
    Tapi aku nak account fb Tan Sri Muhyiddin Yassin... Ada tak? Ada tak?

    Hadi Awang ngan nik aziz pun ada facebook. Very Happy . Tapi aku tak fikir pun tu diorg. Kalau Nizar, mmg betul.. ??????????, jangankan muhyiddin, anak2 muhyiddin pun ade. tapi diorg tak letak la bin/binti bapak diorg. diorg letak nama lain(mahiaddin). macam la aku tak tau.

    Betul la tu miss u.a. mmg seronok btul fb ni. kwn2 yg dah 15thn tak jumpa, alih2 dpt jumpa kat tenet ni melalui facebook. kat friendster, nak jumpa sorang bukan main payah.

    Tengku Ariff tu siapa? aku terbaca kat group.. dia kata putera.com@facebook dah dapat restu daripada En.shanai. Daripada ada iklan2




    kat ruangan atas forum, baik iklankan group ni sekali. Hehehehe.. Razz

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    tumpang tanya..kalu nak bukak akaun fb ni wajib letak gamba muka seniri ke?

    tak wajib. tapi kebiasaanya, fb user akan letak muka sendiri. segelintir je yg tak kan berbuat demikian mungkin rasa rupanya terlalu.....

    Kita amik contoh kat sini la. masing2 avatar letak gambar bukan2 cthnya hampeh, neology, dll. avatar Shocked . Tetiba je aku nak letak avatar muka sendiri? sure la aku rasa janggal. org lain tak letak, kita plak letak. Tapi kat fb, semua org tak kisah letak muka sendiri, so letak la muka sendiri...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 07, 2010 12:10 pm

    Datuk dah mula letak muka sendiri. Heheh. Kita, bila lagi?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Thu Jan 07, 2010 12:45 pm

    ala.. aku pun letak muka kucing aku yg chomel tu hikhikhik


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Thu Jan 07, 2010 1:45 pm

    Seperkara nak tambah ni.. facebook ni bleh katakan tempat merapu, sembang..

    kalau satu ruangan tu kita ada komen, org yg seterusnya reply.. kita akan dpt notification melalui fb dan juga email. So, email korang mungkin akan penuh dgn notification dari fb ni. Jadi cadangan atau nasihat aku kpd yg rasa tak selesa emel korang asyik penuh je ngan emel notification dari fb ni, korang pakai la email secondary korang yg korang tak berapa nak cek emel sgt. Mcm aku email utk login fb ni aku pakai gmail. email primary aku yahoo. (atau korang bleh off notification tu kat ruangan setting)

    sebab ada kawan aku penah kata fb ni serabut la, inbox dlm email diorg cpt penuh la, ganggu emel la.. last2 dia close akaun fb. sabo je.

    Putera.com group 13members. Ada dua group pulak dah... Shocked

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jan 07, 2010 5:13 pm

    assalamualaikum...

    ok terima kasih..buleh kata kebanyakkan profile fb tu aku tgk letak gamba seniri (agaknya)..tu pasal aku tanya..kakanda teri plak letak gamba kucing..hehe

    ada jugak hajat nak reg fb pulak atas dasar popularitinya yg meningkat semenjak bermenjak2 ni..friendster pon dah tenggelam2 sekarang..

    insya Allah aku reg nanti..


    --------------------------------------------

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 07, 2010 5:17 pm

    Superior wrote:...
    Putera.com group 13members. Ada dua group pulak dah... Shocked
    Erk lihatkan dari comment yang dibuat, group itu dibuka telebih dulu dari group Putera.com@Facebook..
    Admin group tu plak = Admin Putera Kekal baru ni..
    Haa ha... Tak tau..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Aku Tak Sengal on Thu Jan 07, 2010 5:23 pm

    temp vs official la jawapnye..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Thu Jan 07, 2010 8:32 pm

    adakah sejarah mungkin berulang? Kaum Muda vs Kaum Tua (mcm dlm sejarah tnh melayu pulak hikhikhik)

    superior: tengku ariff tu tj ariff la


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Thu Jan 07, 2010 8:48 pm

    aku ade pm creator putera.com group tuh siang td...
    mmg die ckp die dah lm bukak group tuh...
    tp dulu ade bantahan dr budak2 putera...tuh yg cm slow sket group tuh...
    alih2 group yg skang nih ok plak.... sian gak kat die...

    din125, mane??? din, cpt mintak ampun ngn yusof khalid tuh...hahhahahha

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 07, 2010 8:50 pm

    Erm Teri, itu la yang i nak bagitau secara tersirat.. Ada satu perkataan yang sesuai, tapi i taknak ramai terimbau kisah lama kalau i sebut perkataan tu. He he he.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Thu Jan 07, 2010 9:07 pm

    aku tau hahaha.... ish tableh... isu sensitip.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Thu Jan 07, 2010 9:18 pm

    ke kita buat pecahan je la kalau group dua2 wujud sebab masing2 tak nak close group. kita buat mcm ni

    1 group utk warga belia dan dewasa +warga emas. [Putera.com]
    1 group lagi utk warga remaja dan kanak-kanak (21tahun dan ke bawah). [Putera.com@facebook]

    hahahahaha.. Very Happy

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 07, 2010 9:26 pm

    Aduh Superior ni, orang lagi nak LARI dari perkara tu, dia lagi nak CIPTA perkara tu. Ha ha hah.
    Apa kata bincang je ngan Admin kedua-dua belah group tu sama ada nak bubarkan salah satu group, atau set satu group tu untuk
    ahli-ahli biasa dan satu lagi untuk staff2 jer.
    Tak kisah la camne, asalkan jangan satu group senior, satu group junior. Tamau tamau.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Thu Jan 07, 2010 9:42 pm

    bukan bincang dgn admin tapi dgn creator.

    Tak pun mintak en. hasani bukak facebook pastu dia yg buat group official betul punya.. dia yg jadi creator..

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by khairul anwar on Thu Jan 07, 2010 9:44 pm

    betul, biar la ade satu official putera facebook je
    bersatu kita teguh, bercerai kita roboh, (kawin lagi pun boleh <<--- tuk lelaki je)

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by khairul anwar on Thu Jan 07, 2010 9:47 pm

    Superior wrote:bukan bincang dgn admin tapi dgn creator.

    Tak pun mintak en. hasani bukak facebook pastu dia yg buat group official betul punya.. dia yg jadi creator..

    en shanai ker?

    kalo betul aku tak setuju

    jangan la kita nak beban kan dia lak.. bagi la dia tenang2 kan fikiran sambil2 dia cari idea nak menaikkan balik name putera.com (ori) tue

    cari la candidate yang berkelayakan dan menepati ciri2 yang diperlukan..

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jan 07, 2010 9:57 pm

    assalamualaikum...

    antara dua2 grup tu yg mana paling aktif? yg aktif jadikan official dan buat pengumuman kat grup yg tak aktif suruh member join grup baru yg aktif..apa2 hal bincang dgn creator grup lama tu


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Thu Jan 07, 2010 10:06 pm

    yang aktif skang putera.com@facebook..
    yg satu lg tuh mmg kurang aktif sketla...
    creator sn ckp die nk discus ngn en.shanai dulu psl nih tgk mne yg patut close...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Fri Jan 08, 2010 7:21 am

    aku rasa yg kemudian la ptt mengalah.... hormat skit kat sapa yg buat dulu.. ala bukan susah pun... kita pindah je la.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Sponsored content Today at 5:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:35 pm