Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Official Group - Putera.com@facebook

    Share

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Wed Dec 30, 2009 9:56 am

    bukan bermaksud kita join Putera.com @ Facebook tu kita meminggirkan forum di sini. tidak sama sekali. aku tetap meluahkan masalah aku kat sini bila ada masalah pasal PC ke apa..

    just melalui group tu, dpt la kenal dgn lebih mendalam lagi antara forumer di sini. tu je.

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Wed Dec 30, 2009 4:21 pm

    paling penting dapat tgk wajah sbnr forumer2 kat sini>>>>>>petikan dr kata2 incik creator n 'admin'nye..
    kn..?? kn...??

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Wed Dec 30, 2009 8:31 pm

    btul2.. rugi sape x join.. kalau join dpt tgk gmbr Miss U.A ni.. awek tu... What a Face

    dah lebih 100 dah kat group.. harap dpt capai 200 lps ni..

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by kae on Wed Dec 30, 2009 9:18 pm

    Superior wrote:btul2.. rugi sape x join.. kalau join dpt tgk gmbr Miss U.A ni.. awek tu... What a Face

    dah lebih 100 dah kat group.. harap dpt capai 200 lps ni..

    haha.. itu tujuannye.. Suspect


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Thu Dec 31, 2009 8:48 pm



    mari-mari.. group masih sunyi.. Sad

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Fri Jan 01, 2010 7:12 pm

    lor yg posting si sharina tuh pesal ko tak cut je....
    adoyai, meleret2 tuh....

    audecosta
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 72
    Age : 31
    Location : Delle Alpi
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by audecosta on Fri Jan 01, 2010 7:38 pm

    baru join td... taktau plak putera.com ada facebook.. Laughing

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by sharina on Fri Jan 01, 2010 9:21 pm

    tu la tu apsal x cut je..,, adoi.. ke laut da perbincangan ak tuh.. hahahah Smile

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Sat Jan 02, 2010 3:05 pm

    yg melalutnye AKU le...bukan ko sha..sbb tuh aku mintak superior cut..
    hhahahaa

    FryShadow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 101
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by FryShadow on Sat Jan 02, 2010 10:00 pm

    bila forum tanya at putera.com betul2 dah up mesti ramai yang join nnt Smile

    mari2!~

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Sat Jan 02, 2010 10:16 pm

    Erm, nak tegur skit, nampak kat Putera.com@Facebook dah ada thread2 dibuka.
    Saye rasa better jangan buka apa2 thread kat sana, takut nanti tak menang tangan kita, kejap nak majukan forum, kejap nak majukan facebook.
    Dan jugak takut ada yang bandingkan kemajuan forum vs. facebook_channel melalui thread2 yg dibuka.
    Matlamat kita berfacebook untuk berkenal2 sesama ahli, or chatting. Bukan untuk discussion.. Ye tak.
    Kalau nak chitchat, share gambar events, or even realtime helpdesk elok la kat sana. Nak buka thread2 elok kat sini, kat forum Sembang.
    Nanti loy goyang kaki je takde sape nak bukak thread kat tempat dia, jelous aku. Wakaka.

    Wah. My 1 cent.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Sat Jan 02, 2010 10:36 pm

    ermmm.. kalau nak bukak thread2 politik kat sana pun dibenarkan.. kat forum bahagian ruangan diskusi serius ni akan dipantau. kat sana, admin2 sana sporting. takde hal... Very Happy

    ??????????, setakat 6 topik je dibukak kat group, takkan la forum bleh tergugat.. scratch

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Sat Jan 02, 2010 10:39 pm

    Bukan untuk masa sekarang ni Superior, tapi masa akan datang, kalau tak dihentikan sekarang, topik akan bertambah2.. Huhu.
    Tengok, dah ada dua "wilayah" pulak. Satu boleh berpolitik, satu tak boleh berpolitik.
    Nanti takut sejarah mungkin berulang jer.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Mon Jan 04, 2010 10:26 am

    bg aku takde hal pun kalo nk discus ape2 kat fesbuk tuh...(lg2 topik2 yg sensitif)
    wujudnya thread2 kat situ sekadar nk memeriahkan group, bukan utk bet ngn forum..
    lgpun kita tau yg forum nih dah pun mantap, so tak mungkin leh tergugat ngn kewujudan group kita kat sn..
    kalo tgk skang pun, ramai yg join group pastu senyap..balik2 muka yg sama gak dok respon kat situ kn...
    takyah riso la 11?..lgpun putera.com@facebook n forum dr akar yg sama..takde mslh
    .

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TOYSЯUS on Mon Jan 04, 2010 12:18 pm

    Kalau macam tu takpe lah, maybe perasaan aku je kot.. Sori2.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by loy_azloy on Mon Jan 04, 2010 2:51 pm

    ??????????? wrote:
    Nanti loy goyang kaki je takde sape nak bukak thread kat tempat dia, jelous aku. Wakaka.
    ehem2...aku heran la dgn kerajaan Malaysia ni berkaitan penggunaan facebook.

    Garis Panduan Penggunaan Internet dan Mel Elektronik

    facebook,friendster,ym dan tidak berkaitan dgn bidang tugas.tidak menyalahkan kemudahan internet untuk tujuan peribadi...

    hasil dari forum penggunaan PCN yang dipengurusikan oleh timbalan ketua pengarah ICT) MAMPU pada 17 jun 2009.

    pihak MAMPU akan mengambil tindakan-tindakan berikut ;

    1.melaksanakan pemantauan dan mengesan penjawat awam yang menyalahgunakan kemudahan ini.

    2.mengeluarkan amaran kepada agensi terlibat.

    3.memaklumkan kepada mesyuarat KSU dan ketua jabatan.


    aku rasa Najib ni nak kena,sebab cakap tak serupa bikin,hari tu bukan main tak kasi kerajaan guna internet utk perkara2 mcm ni,tapi sekarang dia pulak yang buat.


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Superior on Mon Jan 04, 2010 7:26 pm

    najib kan ada facebook... ko luahkan apa yg terbuku di hati ko tu kat wall profile fb najib tu...

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by wanjihan on Mon Jan 04, 2010 9:12 pm

    add aku wanjihan@gmail.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Wed Jan 06, 2010 9:13 am

    i uploaded last time picture for viewing..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 96
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by TJ-Ariff on Wed Jan 06, 2010 9:47 am

    bagus2 teruskan


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Miss U.A on Wed Jan 06, 2010 1:36 pm

    huh lama dah aku mintak ko letak pic tuh teri...hahhahhaa...
    thanx!

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by khairul anwar on Wed Jan 06, 2010 10:49 pm

    macam mane nak add eh??

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Thu Jan 07, 2010 8:04 am

    nk add apa ye? nk join ke nk jemput org?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by OngBok on Thu Jan 07, 2010 8:11 am

    Aku pun tak faham apa itu facebook
    Cara guna pun aku tak reti.
    Explain la... bila orang dah faham
    baru ramai yang nak join.
    OK. Thanks


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by teri-chan on Thu Jan 07, 2010 8:15 am

    owh.. mula2 kene ada account dulu... dia mcm friendster jugk... but bit complicated skit sbb dia ada byk application... cume dia takde coding2 mcm friendster.. cume klik saja..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: Official Group - Putera.com@facebook

    Post by Sponsored content Today at 5:36 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:36 pm