Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Share
    avatar
    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 37
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by Noning on Fri Dec 25, 2009 5:00 am

    Nie nak tahu kalo ada sesiapa yg bole berkongsi pengalaman atau ilmu ttg package win 7 yg sesuai utk Netbook. Nak bantu awek ana yg kurang faham pasal benda nie. TQ Embarassed
    avatar
    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 37
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by wanjihan on Sat Dec 26, 2009 1:36 am

    theme ke OSwin7 ni?
    avatar
    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 34
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by test0123 on Sat Dec 26, 2009 6:28 am

    tgk juga spec notebook tu..jika spec dual core keatas apa saja theme dr win 7 sesuai
    avatar
    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 37
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by Noning on Mon Dec 28, 2009 11:05 pm

    bukan cam tu.....netbook guna win xp tp nak guna theme Win 7 atau Vista Embarassed

    Nezict
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 119
    Registration date : 17/05/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by Nezict on Mon Dec 28, 2009 11:49 pm

    Noning wrote:bukan cam tu.....netbook guna win xp tp nak guna theme Win 7 atau Vista Embarassed

    jujur la cakap. berat gile. baik tak payah.

    kalau dual core, 2GB RAM, baik install terus win7.

    nak tukar UI dier, pakai je glass vista. memang sama. takde beza. ni tak berat. yang buat berat software2 kecik tu (jam la, dock la, gadgets la, aero peek la).

    setakat ni major update dalam win7 ni ialah superbar dier. setakat yang aku tengok, kalau nak tukar rupe jadi win7, kene install sekali 3rd party superbar yang aku tengok langsung tak stabil.


    FYI, superbar ni upgrade dari taskbar vista, XP dan windows lain sebelumnyer.

    kalau ko penah gune RKLauncher, mana2 software dock, superbar ni ibarat taskbar lama + RKLauncher + dock.

    nak tengok kehebatan superbar? ni dier.

    Superbar

    ni pulak Xp punyer Superbar

    XP Superbar

    3 sebab aku convert dari XP ke win7:
    1.superbar
    2.update dari microsoft
    3.64bit yang stabil

    Nezict
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 119
    Registration date : 17/05/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by Nezict on Mon Dec 28, 2009 11:52 pm

    tambah sikit:

    dan aku memang tak paham langsung orang pakai win7 pastu install dock. Question
    avatar
    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 36
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by bazsh on Tue Dec 29, 2009 6:26 pm

    Noning wrote:Nie nak tahu kalo ada sesiapa yg bole berkongsi pengalaman atau ilmu ttg package win 7 yg sesuai utk Netbook. Nak bantu awek ana yg kurang faham pasal benda nie. TQ Embarassed
    Generally mmg agak resourceful kalo pakai themes ni
    Tp kalo bro nak pakai gak...cuba pakai TuneUp Styler
    Themes free pun banyak & boleh download
    Tp kalo awek bro x kisah GUI x berapa lawa...pakai default setting Windows XP
    Atau terus upgrade ke Win 7 jer
    Aku rasa Netbook awek bro ok jer nak run Win 7
    avatar
    rotikering
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 52
    Registration date : 24/08/2009

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by rotikering on Tue Dec 29, 2009 11:22 pm

    actually netbook mmg leh pkai win 7..
    menakjubkan ianya stabil dan tak menyakitkan mcm vista..
    win 7 lebih stabil..
    aku punye acer aspire one yg preloaded dgn XP pon dah aku upgrade kpd win 7 ultimate..
    ultimate, bkn starter..
    xberat dan lebih baik.

    bezith009
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 33
    Location : Miri-Sarawak
    Job/hobbies : Kementerian Pertahanan
    Registration date : 05/02/2010

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by bezith009 on Fri Feb 05, 2010 7:22 pm

    ok bro.aku guna win 7 so maku nak cari themes win 7 yg lawa2 nk carik kat mana?adakah guna softwre windowsblinds?

    Sponsored content

    Re: Win 7 Theme yg sesuai utk Netbook.

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Nov 22, 2017 3:17 pm