Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    laptop salu hang

    Share

    haqqu90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/12/2009

    laptop salu hang

    Post by haqqu90 on Thu Dec 24, 2009 3:13 pm

    salam..
    nak tnye..knape laptop salu hang?
    tibe2 je mouse tak bole gerak,pastu ade bintik2 warne biru sket2...

    da mcm2 buat..motherboard pn da tuka,tp hang jugak...
    sy gune laptop dell inspiron 1440..baru pakai 3 bulan..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: laptop salu hang

    Post by ayoi on Thu Dec 24, 2009 3:49 pm

    baru 3 bulan beli.. ?

    amik picture dan print ..hantar kat dell
    nanti dia tukar baru...

    kalau mobo dah tukar maybe lcd dia or trackpad dia compenent lain problem
    cam dvd/mouse keyboard

    **cuba pakai tanpa bateri.. hang gak tak...


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    haqqu90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/12/2009

    Re: laptop salu hang

    Post by haqqu90 on Thu Dec 24, 2009 4:04 pm

    saya da anta gmba kat dell mase skrin laptop saye jalur2,
    pastu dell tros anta org tuka motherboard,
    tapi pas 3 hari hang balek,pas tu jalur2 tu muncul balek...

    kalo anta gmba hang,mungkin tk nmpak mcm hang,bintik2 biru tu pon kene tgk dekat2 baru nmpak...
    dell kate warranty hanya untuk hardware je...
    dell de suruh diagnose sama ade hang ni berpunca dri hardware ke tak,
    saya da buat hardware test,pass je...
    memory test pon pass...

    pastu die kate kalo bukan dari hardware/memory,maknenye software problem..
    pastu dell soh reformat,
    da buat da,tapi makin menjadi2,yang jalur2 tu muncul pas reformat la...
    cm ne ye..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: laptop salu hang

    Post by ayoi on Thu Dec 24, 2009 4:19 pm

    tipon balik ..kalau takleh amik pic.. leh wat screen shot tak..


    press printscreen keyboard save mspaint then print or email kat dia


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    haqqu90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/12/2009

    Re: laptop salu hang

    Post by haqqu90 on Thu Dec 24, 2009 5:52 pm

    tak paham..ni nak amek gmba time die hang ke cm ne?

    i-bizz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 95
    Registration date : 06/03/2009

    Re: laptop salu hang

    Post by i-bizz on Thu Dec 24, 2009 11:37 pm

    sy punye cadangan le, mase staff dell hantar utk servis waranty nnti mintak tolong (upah) staff tu tlg formatkan dan tgk hasilnye, dan klu masih lag masalah dgn sendrinye staf tu buat laporan pada dell.
    kan senang je.

    haqqu90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/12/2009

    Re: laptop salu hang

    Post by haqqu90 on Thu Dec 24, 2009 11:51 pm

    masalahnye,staf tu da dtg ari tu mse tuka motherboard.
    die da tak dtg skang..susa nak soh die dtg lg...

    Sponsored content

    Re: laptop salu hang

    Post by Sponsored content Today at 2:14 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:14 am