Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Cinta!!!!!

    Share
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by raidizh AR on Tue Jan 19, 2010 6:18 pm

    ramai gak yang masih mencari

    semoga berjaya untuk semua.. moga berjaya dalam pencarian

    utk ak juga.. aja2..


    --------------------------------------------
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by raidizh AR on Sun Jan 31, 2010 8:39 am

    salam..

    ak rasa topik ni boleh merge dengan topik 'cinta' di ruangan jatidiri. maka ak pindahkan topik ke ruangan sana untuk mod berkenaan ambil tindakan.

    sekian


    --------------------------------------------
    avatar
    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by teri-chan on Sun Jan 31, 2010 2:26 pm

    atas permintaan mod sembang, aku merge dengan topic CINTA


    --------------------------------------------


    teri-chan is back
    avatar
    trydizone
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 8
    Registration date : 25/01/2010

    Re: Cinta!!!!!

    Post by trydizone on Wed Feb 03, 2010 12:41 pm

    Aku juz nk share experience aku yg seringkali bertepuk sebelah tgn setiap kali dlm perhubungan...
    Masa awalnya, everything is been so sweet but the sooner sumenye mkin tawar....
    Seronoknya menjadi insan yg suke meng'reject' n mempermainkan perasaan org lain...

    dlm erti kata lain seronok bila ada org syg n minat dgn kita, sggup buat apa saja utk kita sdgkn kita tak sukakan dia...
    Ini yg aku rasakan saat nih...

    Nasihat aku especially pd gurlz, bila ada someone yg sukakan kita but at da same tyme kita tak bole nk accept dia as a special one, cubalah reject dgn cara yg pling tak menyakitkan hati org tuh....

    Just be frank with da strong excuses why u cannot accept him n cuba jaga hati org tuh sebaik mungkin...

    Remember, bila dia sanggup meluahkan perasaan terhadap anda...tuh bermakna dia dah pertaruhkn ego n maruah die utk menerima keputusan anda... So treat org tuh macam MANUSIA, jgn layan macam ANJING or whatelse yg bole membuatkan hati dia terguris... Anda n diri anda tau apa sikap anda yg bole membuatkan si dia bersedih...
    Kalau susah sgt, just imagine kita di tempat org tuh...

    Sorry if my words sounds so overbroad, bcoz im still puzzled for what i've going through...

    Sekian.


    Last edited by trydizone on Wed Feb 03, 2010 2:45 pm; edited 1 time in total
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by Jedi on Wed Feb 03, 2010 1:22 pm

    (Salam)

    Cara aku reject, aku tak layan sangat/lebih2.
    Dia dah besar, boleh faham sendiri la.

    Tapi memang hampas la kalau layan lebih2 dengan niat nak main2.

    Tu pasal cari yang agama dia kuat; solat tak tinggal etc.
    Inshallah, segala berjalan lancar.

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by awi216 on Thu Feb 04, 2010 12:37 am

    trydizone wrote:Aku juz nk share experience aku yg seringkali bertepuk sebelah tgn setiap kali dlm perhubungan...
    Masa awalnya, everything is been so sweet but the sooner sumenye mkin tawar....
    Seronoknya menjadi insan yg suke meng'reject' n mempermainkan perasaan org lain...

    dlm erti kata lain seronok bila ada org syg n minat dgn kita, sggup buat apa saja utk kita sdgkn kita tak sukakan dia...
    Ini yg aku rasakan saat nih...

    Nasihat aku especially pd gurlz, bila ada someone yg sukakan kita but at da same tyme kita tak bole nk accept dia as a special one, cubalah reject dgn cara yg pling tak menyakitkan hati org tuh....

    Just be frank with da strong excuses why u cannot accept him n cuba jaga hati org tuh sebaik mungkin...

    Remember, bila dia sanggup meluahkan perasaan terhadap anda...tuh bermakna dia dah pertaruhkn ego n maruah die utk menerima keputusan anda... So treat org tuh macam MANUSIA, jgn layan macam ANJING or whatelse yg bole membuatkan hati dia terguris... Anda n diri anda tau apa sikap anda yg bole membuatkan si dia bersedih...
    Kalau susah sgt, just imagine kita di tempat org tuh...

    Sorry if my words sounds so overbroad, bcoz im still puzzled for what i've going through...

    Sekian.

    Tabah yer saudara,, saya agak faham apa yang saudara lalui. MMg pedih bila direject mentah2.. Apatah lg bila takdak sebab2 konkrit.. Kusut kepada dok pikir2 benda ni...
    avatar
    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by Miss U.A on Thu Feb 04, 2010 1:37 am

    trydizone wrote:Aku juz nk share experience aku yg seringkali bertepuk sebelah tgn setiap kali dlm perhubungan...
    Masa awalnya, everything is been so sweet but the sooner sumenye mkin tawar....
    Seronoknya menjadi insan yg suke meng'reject' n mempermainkan perasaan org lain...

    dlm erti kata lain seronok bila ada org syg n minat dgn kita, sggup buat apa saja utk kita sdgkn kita tak sukakan dia...
    Ini yg aku rasakan saat nih...

    Nasihat aku especially pd gurlz, bila ada someone yg sukakan kita but at da same tyme kita tak bole nk accept dia as a special one, cubalah reject dgn cara yg pling tak menyakitkan hati org tuh....

    Just be frank with da strong excuses why u cannot accept him n cuba jaga hati org tuh sebaik mungkin...

    Remember, bila dia sanggup meluahkan perasaan terhadap anda...tuh bermakna dia dah pertaruhkn ego n maruah die utk menerima keputusan anda... So treat org tuh macam MANUSIA, jgn layan macam ANJING or whatelse yg bole membuatkan hati dia terguris... Anda n diri anda tau apa sikap anda yg bole membuatkan si dia bersedih...
    Kalau susah sgt, just imagine kita di tempat org tuh...

    Sorry if my words sounds so overbroad, bcoz im still puzzled for what i've going through...

    Sekian.

    aku pun nak nasihatkan jugak pd org2 yg suke wat peel cmni..bwk2 le insap....layan org mcm ORANG..bukan mcm patung mahupun haiwan...aku pun pnh rasa...so aku tak suka ngn perasaan2 tuh...
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by raidizh AR on Thu Feb 04, 2010 10:06 am

    sebagai perempuan, mmg kadang2 terpaksa menolak.. tapi menolak la dengan cara paling berhemah.. take note dat kadang2 perempuan menolak bukan kerana laki tu tak hensem ke, xkaye ke, xbanyak ilmu.. tapi kerana hati die xterpikat. itu saja

    biasanya penolakan secara agak kasar berlaku apabila lelaki tu xberapa paham maksud tersirat yang perempuan tu nak sampaikan.. dan perempuan tu pula kurang sabar, maka malas nak bercerita panjang, maka menggunakan cara yang kurang ajar

    bagi pandangan ak, sekiranya nak menolak perasaan die, maka jadilah sahabat. sebab sahabat karib ak yang lelaki sekarang ialah antara org yang pernah cuba luah perasaan satu ketika dulu. dan kami jadi sahabat baik yang rapat, namun tanpa perasaan cinta.. sape kate laki dan perempuan xboleh bersahabat baik?? xmustahil kan? sebab ak dah melaluinya. ak disini sekadar berkongsi, bukan berlagak atau menunjuk2.

    ada jenis lelaki pulak, yang perasan hensem, perasan bawak kete besar, so die yakin sesangat pmpn tu akn menerima cinta die.. sampaikan bila pmpn tu kata xnk, die kata pmpn tu jual mahal. maka die akan terus menerus mengayat sehingga terjerumus dalam golongan xpaham bahasa

    ada pulak jenis perempuan yang perasan cun nak mampos, die bule malukan laki tu macam tu je.. sebab die xpernah merasa ditolak.. dan die yakin xde laki akn menolak die.. hanya akan ada lelaki yang menagih dan merayu sahaja.

    kalau perempuan tu seorang perempuan yang baik, die akan berfikir secara behemah. dari sini si lelaki bule menilai sejauh mana budi dan pekerti perempuan tu.. kalo pmpn xde adab, korg nak buat bini ke?? pikir lagi sejuta kali la weh

    maaf kalo kata2 ak agak melampau atau kurang hajar.. sekadar meluah apa yang tersirat


    --------------------------------------------
    avatar
    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by Miss U.A on Thu Feb 04, 2010 10:39 am

    ntahla rai...lain org lain situasi la kot...
    mcm aku dulu ade gak org rejek aku...dah rejek die main2 kn plak...
    rase geram sgt bila org buat mcm tuh....
    tp aku takde la smpi tahap tak paham bahase kn....cuma mslhnye die tak ckp ape2 bile aku ckp aku suka die..
    layan aku sket punye baik cm awek, pastu lari tgglkn cmtuh je...

    juz terus trgla NAK atau TAKNAK, then bg reason KENAPA TAK BOLEH TERIMA, tuh dah ckup...
    tak perlu nk elak2, lari, atau sakitkn ati org....
    pastu skang bru nk terhegeh2 berbaik blik...
    mcm aku nih takde pilihan lain nk dibuat selain die..huhu benci arr..
    hurmmm emo plak aku bile kenangkn kisah idop aku yg dlu2 nih...
    avatar
    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 58
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by raidizh AR on Thu Feb 04, 2010 10:45 am

    xpatut la die amik kesempatan atas perasaan ko tu.. setidak2nya dia menghargai org yang sayangkan dia. bukannya amik kesempatan

    ada sesetegah org mmg suka melarikan diri bila sampai keadaan mcm ni.. lebih mudah pada mereka daripada terus terjerat

    ada yang lebih suka berhadapan dan katakan taknak. bergantung pada personaliti org tu..

    menolak dengan cara baik bukannya susah.. mmg ketika itu die akan rasa kecewe, tetapi lama kelamaan die akan menghormati tindak tanduk kita..

    sekali kita aibkan org, berkali2 Dia akan buka aib kita kepada org lain.. sesiapa juga berhak untuk menyukai sesiapa.. dan org yang disukai itu juga berhak untuk menolak

    TAPI, dengan adab dan hemah.. supaya xde rasa benci dikemudian hari


    --------------------------------------------
    avatar
    bunga tulip
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 12
    Age : 31
    Location : peRaK
    Job/hobbies : keja biasa2 jerk..
    Registration date : 10/12/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by bunga tulip on Thu Feb 04, 2010 12:09 pm

    cinta tu menyakitkan dan melukakan haty..
    avatar
    neiny_nani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 59
    Age : 36
    Location : putrajaya/ muar
    Job/hobbies : at moF / main ngn kucing...
    Registration date : 09/06/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by neiny_nani on Thu Feb 04, 2010 1:23 pm

    entah la...tak tau ape itu cinta sebenarnya....
    tp sayang la yg lebih mendalam....
    avatar
    bunga tulip
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 12
    Age : 31
    Location : peRaK
    Job/hobbies : keja biasa2 jerk..
    Registration date : 10/12/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by bunga tulip on Thu Feb 04, 2010 2:03 pm

    cinta kadangkala perlukan pengorbanan demi insan yg kiter sayang..
    avatar
    neiny_nani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 59
    Age : 36
    Location : putrajaya/ muar
    Job/hobbies : at moF / main ngn kucing...
    Registration date : 09/06/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by neiny_nani on Thu Feb 04, 2010 3:16 pm

    eemmm...pengorbanan juga penting...tp...
    aku?tak nak la asik berkorban...
    cinta, sayang ,kasih hak hakiki ALLAH... Smile
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by Jedi on Thu Feb 04, 2010 7:21 pm

    neiny_nani wrote:eemmm...pengorbanan juga penting...tp...
    aku?tak nak la asik berkorban...
    cinta, sayang ,kasih hak hakiki ALLAH...
    Smile

    Setuju.

    mis3catz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 138
    Location : the city of catville
    Job/hobbies : buat pahale n dose..
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by mis3catz on Sun Feb 07, 2010 10:12 am

    kalo aku reject someone tuh..
    aku akn ckp membe is betterla~
    *na kne jge ati org gak*
    Surprised

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by awi216 on Sun Feb 07, 2010 9:41 pm

    Dan orang yg kena rejek tu pun,, harus jgak berpijak di bumi yang nyata. Dah orang tk suka, buat apa nk paksa2.
    avatar
    neiny_nani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 59
    Age : 36
    Location : putrajaya/ muar
    Job/hobbies : at moF / main ngn kucing...
    Registration date : 09/06/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by neiny_nani on Tue Feb 09, 2010 10:48 am

    aku rase..cinta ni..mmg akan memberi kite satu pengalaman..
    pengalaman yg indah dan menyedihkan...
    cinta juga boleh jd kan seseorang tu lbh positif...
    macam aku..mcm2 yg aku alami dalam cinta...skrg aku rase lega...
    sbb cinta aku akan mula pada fasa yg baru tak lame lg..
    moga cinta yg kali ini lebih utuh dan bahagia selamanye...

    Wink Wink
    avatar
    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 89
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by darkpink on Thu Feb 11, 2010 8:14 am

    fasa baru?alam perkahwinan ke camne?
    avatar
    neiny_nani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 59
    Age : 36
    Location : putrajaya/ muar
    Job/hobbies : at moF / main ngn kucing...
    Registration date : 09/06/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by neiny_nani on Thu Feb 11, 2010 10:04 am

    darkpink wrote:fasa baru?alam perkahwinan ke camne?

    Smile Wink
    avatar
    Quraisya
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 129
    Age : 32
    Location : JB
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Cinta!!!!!

    Post by Quraisya on Thu Feb 11, 2010 6:25 pm

    Meriah betul topic nih... rasenya dh lame aku tak layan PUTERA.

    Aku ada soalan...

    Apakah perasaan seseorang yang tidak memiliki cinta? Maksud aku, orang yang tidak peduli tentang cinta.

    Sponsored content

    Re: Cinta!!!!!

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 11:44 pm