Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    (NB) nak beli mobo dan proc

    Share

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by anakberudu on Fri Dec 18, 2009 11:00 pm

    alopp saya nak carik mobo soket 775 support ddr2 ram dan juga proc soket 775 kalau boleh jenia p4 2.8-3.2ghz harga untuk keduanyer buget rm 180 termasuk pos kalau ada salah satu pun takpe tapi proc nak 2 ketol kalau ader. kalau ada sesapa nak jual leh pm saya atau reply kat sinie.. tenkieww

    Pelangi Digital
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Shah Alam
    Registration date : 05/03/2009

    Re: (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by Pelangi Digital on Fri Dec 18, 2009 11:58 pm

    aku aku pm hang....
    roger

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by anakberudu on Sat Dec 19, 2009 1:10 am

    pm dah terima dan dibalas. ehek.. camne boss boleh ke ngan harga tu termasuk pos.

    Pelangi Digital
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Shah Alam
    Registration date : 05/03/2009

    Re: (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by Pelangi Digital on Sun Dec 20, 2009 1:19 am

    ok cun
    sempene maal hijrah bro

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by Datuk_Seri on Mon Dec 21, 2009 10:59 am

    Assalamualaikum..

    Walaupun forum ini adalah forum sementara, bahagian jual beli amat serius dan sensitif. Ini untuk mengelakkan peniaga/penjual tidak jujur untuk mengambil kesempatan. Oleh itu diharap ahli-ahli Putera.com sentiasa berwaspada. Sebaik-baiknya lakukan kaedah jual beli secara bersemuka atau 'Cash On Delivery' kerana ia lebih selamat.

    Kepada penjual, anda digalakkan menggunakan 'template' seperti mana 'template' yang sama di Putera.com yang asal. Harap anda semua memberi kerjasama supaya masing-masing berada didalam situasi menang-menang. Apabila sesuatu urus niaga itu selesai, diharap pembuka topik menutup topik tersebut supaya ahli-ahli yang lain tidak tertanya mengenai status jual/beli didalam topik tersebut.


    Sila ikut template dibawah



    Barang:

    Pakej termasuk:

    Harga:

    Jaminan:

    Kaedah Jual Beli:

    Lokasi:

    Cara dihubungi:

    ---

    Keadaan/Usia Barang:

    Gambar:

    Alasan barang dijual:



    Anda juga dikehendaki menggunakan tag apabila membuka sesuatu topik.


    [WTS/NJ] - Apabila ingin menjual barang

    [WTB/NB] - Apabila ingin membeli sesuatu barang

    [WTT/NT] - Apabila ingin bertukar barang


    Bersama-sama kita memastikan Putera.com selamat dari sebarang kes penipuan...

    Wassalam...


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by anakberudu on Mon Dec 21, 2009 9:02 pm

    -dah dapat barang. topic close tinkiew--

    Sponsored content

    Re: (NB) nak beli mobo dan proc

    Post by Sponsored content Today at 4:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:10 pm