Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    virus apa ni tolong sikit

    Share

    ezlin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/04/2009

    virus apa ni tolong sikit

    Post by ezlin on Tue Dec 15, 2009 12:49 pm

    pc aku apabila on semua ok tapi icon kat destop semua hilang.
    aku jangka tentu virus punya hal, virus apa dan amacam nak overcome this problem,
    tolong sikit. ok.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by ayoi on Tue Dec 15, 2009 12:52 pm

    guna os apa. xp vista or w7..

    cuba guna classic view... kot ada org ubah jadi default view memang icon desktop takde kecuali ada icon trash ... icon tong sampah ada tak ??


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    ezlin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/04/2009

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by ezlin on Tue Dec 15, 2009 1:03 pm

    aku guna xp. dah cuba classic view tapi masih takda perubahan

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by test0123 on Tue Dec 15, 2009 2:59 pm

    paste hijacklog kat sini....dah scan malwarebytes

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by test0123 on Tue Dec 15, 2009 3:00 pm

    right click--show icon dekstop

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by bazsh on Tue Dec 15, 2009 5:17 pm

    Boleh jugak try guna CaSIR @ GVR untuk cuba recover balik registry setting Windows tu

    ezlin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 24/04/2009

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by ezlin on Tue Dec 15, 2009 5:42 pm

    sedang cuba buat scan malwarebytes sprt test0123 suggest. nanti aku paste hijacklog

    Sponsored content

    Re: virus apa ni tolong sikit

    Post by Sponsored content Today at 8:33 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:33 pm