Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    flash plug in

    Share

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    flash plug in

    Post by sangkut on Tue Dec 15, 2009 11:27 am

    salam..nak tanya..klu ak tak install flash plug in kat internet explorer tak boleh run kan program flash tu...jadi nak tanya ada tak program plug in portable flash untuk run kan program tu...contohnya..aku buat satu webpage ada program flash...(offline)...user buka guna IE...tapi tak ada plug in flash..."macam mana cara nya hendak run program tu..tapi tak payah install flash online...

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: flash plug in

    Post by OngBok on Tue Dec 15, 2009 11:45 am

    install flash player


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: flash plug in

    Post by sangkut on Tue Dec 15, 2009 2:25 pm

    klu tak payah install...contohnya ak create 1 folder namenya "projek flash"...dalam folder ini ada html page dan flash...dalam folder ini juga ada beberapa file yg boleh run kan program flash (yang berada dalam html) tu tanpa install plug in flash dekat ie..boleh ker..?

    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Re: flash plug in

    Post by tasek16 on Tue Dec 15, 2009 2:30 pm

    macam ni..kalau ko buat project flash guna flash ke swish max ke..ada option untuk compilekan swf atau flv ke .exe file ..so in this case swf tu akan run secara standalone... tak perlu run under browser...


    --------------------------------------------
    emmmmmm

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: flash plug in

    Post by johnburn on Tue Dec 15, 2009 2:50 pm

    sangkut wrote:klu tak payah install...contohnya ak create 1 folder namenya "projek flash"...dalam folder ini ada html page dan flash...dalam folder ini juga ada beberapa file yg boleh run kan program flash (yang berada dalam html) tu tanpa install plug in flash dekat ie..boleh ker..?
    xbleh. kl bt cam yg tasek ckp tu plak, mksdnye kne download dlu br bleh men.


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Sponsored content

    Re: flash plug in

    Post by Sponsored content Today at 4:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:13 pm