Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Cara nak speed celcom broadband..

    Share

    zus
    Guest

    Cara nak speed celcom broadband..

    Post by zus on Sun Feb 15, 2009 7:56 am

    adaka cara nak speed celcom broadband ni..?cnthnya speed aku kena cap ke 60kbps camana nak bagi naik balik?

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 24
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by Razi_IBM on Mon Feb 16, 2009 12:50 am

    tunggu bulan depan sampai bil sampai.

    masa aku beli dulu,orang kat bluecube tu kata kalau buat bayaran tambahan pun boleh release untuk bulan tu.

    atau..beli pakej 98.kena capped pun masih kat 128kb..masih ok lagi..

    Amir
    Guest

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by Amir on Tue Feb 17, 2009 11:28 am

    tempat ko ada digi EDGE ? kalau ada tukar la ke digi. download 50gb sebulan pun tak kisah.

    apa guna bayar rm98 dapat 128 kbps saja ? bayar rm68 dapat 64kbps ?

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 24
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by Razi_IBM on Tue Feb 17, 2009 12:06 pm

    hate digi..hehe.. lol!

    paijue
    Guest

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by paijue on Tue Feb 17, 2009 10:03 pm

    salam...
    aku baru angkat modem HUAWEI E160E (HSDPA USB Stick)dari celcom tapi aku pakai DIGI punya broadband. rm66 sebulan. mamat DIGI yang promote line DIGI ckap DIGI bleh p sampai 3.6mbs for rm66 ni. masalahnya, aku tgk kt status, speed dia dalm 53.6kbs je. surf pn lambat nak mampus..connect pn mcm thru GPRS DIGI.and modem aku detected as 3G modem...tlong aku.aku kena TIPU KA!!!sapa2 yang pandai n hebat dapat explain nak tolong aku.plzzzz

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 24
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by Razi_IBM on Wed Feb 18, 2009 12:13 am

    kene tipu..

    afizsxp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 104
    Age: 31
    Location: Bukit Tinggi,Klang
    Job/hobbies: Stc
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by afizsxp on Thu Feb 19, 2009 3:43 am

    paijue wrote:salam...
    aku baru angkat modem HUAWEI E160E (HSDPA USB Stick)dari celcom tapi aku pakai DIGI punya broadband. rm66 sebulan. mamat DIGI yang promote line DIGI ckap DIGI bleh p sampai 3.6mbs for rm66 ni. masalahnya, aku tgk kt status, speed dia dalm 53.6kbs je. surf pn lambat nak mampus..connect pn mcm thru GPRS DIGI.and modem aku detected as 3G modem...tlong aku.aku kena TIPU KA!!!sapa2 yang pandai n hebat dapat explain nak tolong aku.plzzzz


    Ko rujuk balik dngan DIGI CENTRE......akhir2 ni dh bnyak aku dngar masalah yg ko kene ni.....

    Neutral

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 144
    Location: PEKOPON
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by Aluda.AluQieY on Thu Feb 19, 2009 9:27 am

    ALAhai takkan syarikat kaya raya pun nak kelentong org...anyway
    pegi kat digi centre first

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 24
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 20, 2009 1:40 pm

    yang 3.6mbps tu cuma capability modem tu.connection?memang kelentong la kalau digi dapat 3.6 mbps...wcdma pun takde..


    Last edited by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 6:20 pm; edited 1 time in total

    ultimate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 104
    Location: Damansara
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by ultimate on Fri Feb 20, 2009 8:29 pm

    ye btl..mane de pai 3.6MBPS..tp klu umobile tu aku pcya gak coz aku pnah cecah pai 4mbps dlu..mmg best gile la klu dapat speed gile laju mcm tu..hehehehe...

    KhUrAyAtZ
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 4
    Age: 31
    Location: Membakut
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by KhUrAyAtZ on Tue Feb 24, 2009 8:49 am

    digi sudah ada pancaran hdspa ke?... setahu aku, pancaran umts pun belum ada lagi... setakat ni pancaran gprs dan edge saja digi yg ada. maknanya 3.6mbps tu kelajuan data dari modem ke pc saja tu... bukan kelajuan internet tu.. kalau x percaya sila test..

    ... sini ---> http://www.speedtest.net

    ultimate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 104
    Location: Damansara
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by ultimate on Wed Feb 25, 2009 1:15 am

    ye btl aku setuju sgt..kna phm btl2..adesss...

    bdk utara
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 13
    Age: 35
    Location: subang
    Registration date: 23/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by bdk utara on Wed Feb 25, 2009 9:01 pm

    lepas baca komen korang semua,,aku dah tak tau nak pilih yg mana lagi bagus,
    skg aku pakai maxsis bb, dalam sebulan tu mesti ada satu minggu yg aku sakit ati
    sebab bila aku buka internet je mesti slow nak mampus...kalo donlod lak macam tak jln je.

    last2 aku talifon la kat maxsis center,aku tanya dia org apasal jadi cam tu...
    dia orgg cakap aku dah donlod lebih 23 gib sebulan..
    dia org cakap kalo nak donlod tak leh lebih dari 3 gib je sebulan,
    itu pasal la jadi cam tu...3 gib je,,terkejut ku dengar..

    aku dah pakai maxsis bb ni dah setahun, skg aku baru tahu yg maxsis ni leh
    donlod 3 gib je sebulan....

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 54
    Age: 24
    Location: Clunk Valley
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by HyBriDz on Fri Feb 27, 2009 6:18 pm

    hahaha sama la ngan aku da guna 10g ttbe dorg slowkan..aku men online game...cmni xpuas la..

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 54
    Age: 24
    Location: Clunk Valley
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Cara nak speed celcom broadband..

    Post by HyBriDz on Fri Feb 27, 2009 6:19 pm

    tp aku penah upgrade speed maxis up 2.5m..aku guna speedtest mmg btol..
    tu yang download aku jd sampai 10g

      Current date/time is Sat Nov 29, 2014 2:57 am