Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Share

    phpdev
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 30
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Application Developer
    Registration date : 18/11/2009

    Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by phpdev on Sun Dec 13, 2009 10:21 pm

    Salam...

    Ada sesaper kat sini nak bag aku project freelance?

    Aku mahir menggunakan :
    1) PHP, MySQL
    2) CMS - Joomla, Drupal
    3) e-Commerce - VirtueMart, OSCommerce & lain2
    4) forum - PHPBB

    Range harga based on requirements.

    Kalau ada sesape berminat nak hire aku sila contact aku.

    En. Fazli
    H/p: 019-7759046
    email : fazlisamat@gmail.com

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by xenomorf on Mon Dec 14, 2009 12:53 pm

    ada contoh/demo kerja ko x?

    lg satu, tau guna joomla/wordpress/phpbb etc... yg ni bukan kemahiran tau. ko cuma design je sbb bkan ko yg bt script tu.

    phpdev
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 30
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Application Developer
    Registration date : 18/11/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by phpdev on Mon Dec 14, 2009 1:18 pm

    Salam...

    Design pon kemahiran gak... Xde kemahiran design sure x reti design... Btol x?
    Boleh je pkai joomla, wordpress, phpbb...
    Semua tu Opensource kot... & aku kerja kt company pon as Opensource Developer...

    Kt bawah ni antara kerja-kerja aku :
    1) Pesilat - http://www.pesilat.com.my
    2) Jual-Lintah - http://www.jual-lintah.com
    3) Austrade - http://www.austrade.or.th
    4) KPKK - http://kebudayaan.kpkk.gov.my
    5) Web aku sendiri(masih dalam development Very Happy) - http://www.zongeek.net/

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by xenomorf on Mon Dec 14, 2009 4:09 pm

    ada cara x cmna ko bleh buktikn suma site tu ko yg buat?

    phpdev wrote:Design pon kemahiran gak... Xde kemahiran design sure x reti design... Btol x?
    yep, tu adalah kemahiran. tp, suma site yg ko buat tu, suma pun open-source Joomla. xda satu pun yg pure-coded oleh ko sendiri. so, ko ni cuma web designer. sy baru tepikir nk bt collaboration project dgn ko.

    yg ni team ko ka? >> http://www.slvridge.com/

    phpdev
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 30
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Application Developer
    Registration date : 18/11/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by phpdev on Mon Dec 14, 2009 4:23 pm

    Ko pandai tengok joomla ke x? Macam x reti jerk...
    Dalam list tu ada 2 je pkai Joomla... Website aku sendiri & wesite Pesilat...
    Yang lain PURE coding PHP aku sendiri...

    1)Pesilat - Joomla
    2)Zongeek - Joomla
    3)KPKK - Smarty Template Engine, PHP, AJAX, MySQL, CSS
    4)Austrade - Custom Made, PHP, MySQL, CSS
    5)Jual-Lintah - Custom made

    Ada bnyk lg site yg aku buat... Kalau list semua pn wat ape.

    Selain ada yg aku senaraikan... Aku mahir guna Framework KohanaPHP, Code Igniter, CakePHP... Lg2 guna MVC pattern...

    slvridge? x silap aku slvridge under Aidan Technologies. Dlu aku part-time kt sana.

    Nak aku buktikan?? Boleh, boleh, boleh... Semua source code ada ngan aku... cheers

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by johnburn on Mon Dec 14, 2009 4:38 pm

    meh ade projek ke nih? Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    phpdev
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 30
    Location : Subang Jaya
    Job/hobbies : Application Developer
    Registration date : 18/11/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by phpdev on Mon Dec 14, 2009 4:43 pm

    johnburn wrote:meh ade projek ke nih? Very Happy
    Ai johnburn... Baru mau sebok kaa... Migrain ko dah ok blom? Boss tanye je pasal mapping ko... Hahahaha....

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by xenomorf on Mon Dec 14, 2009 8:24 pm

    phpdev wrote:Ko pandai tengok joomla ke x? Macam x reti jerk...
    Dalam list tu ada 2 je pkai Joomla... Website aku sendiri & wesite Pesilat...
    Yang lain PURE coding PHP aku sendiri...

    sori la, sy pun x phm apa mksud ni (custom made, tp ada ni)
    <meta name="Generator" content="Joomla! - Copyright (C) 2005 - 2007 Open Source Matters. All rights reserved." />tongue

    dlm suma2 website yg ko bg tu? apa2 ja tugas yg ko bt? brapa lama ko siapkn suma tugas ko tu termasuk debugging?

    mksudnya, brapa lama ko siapkn tugas ko yg clean tanpa bug? (psl security tu, lain crita)

    Sponsored content

    Re: Ada sesiapa nak bagi projek FREELANCE?

    Post by Sponsored content Today at 11:58 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 11:58 am