Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    internet explorer tak dapat baca xml document

    Share

    nuriz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 12/12/2009

    internet explorer tak dapat baca xml document

    Post by nuriz on Sun Dec 13, 2009 5:11 pm

    salam,
    dulu saya guna ie yg version lama, ni baru je guna ie8, nak buka xml doc. tak dapat.agak frust jgk la.nak wat templet blog pon dah jd payah sekarang.sesape dpt bg jawapan mcm mana nak selesaikan problem ni..plz

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: internet explorer tak dapat baca xml document

    Post by johnburn on Sun Dec 13, 2009 5:40 pm

    try validate file tu dan gtau ape hasilnya. validate kat sini:
    http://validator.w3.org/feed


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    nuriz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 12/12/2009

    Re: internet explorer tak dapat baca xml document

    Post by nuriz on Tue Dec 15, 2009 3:47 pm

    salam johnburn,
    saya tak tau nak letak address apa kat url tu sbb doc xml tu ada dlm my document dalam pc saya.

    nuriz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 12/12/2009

    Re: internet explorer tak dapat baca xml document

    Post by nuriz on Tue Dec 15, 2009 3:51 pm

    saya download zip folder templet untuk blog, jadi saya dah extract kan folder tu,saya dah masukkan xml doc di dlm address url tu tapi tak boleh.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: internet explorer tak dapat baca xml document

    Post by johnburn on Tue Dec 15, 2009 4:11 pm

    Klik tab Validate by Direct Input pastu paste situ


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Sponsored content

    Re: internet explorer tak dapat baca xml document

    Post by Sponsored content Today at 9:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:06 am